Vinylglans bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Letar du efter vinylglans bäst i test? Då har du hittat rätt ställe! I den här artikeln går vi nämligen igenom de allra bästa vinylglansen för att få din bil att skina på riktigt.

Vinylglans är ett behandlingsmedel för din bil eller andra fordon som ser till att ytor behåller sin fräscha yta även långt efter rengöring. Den ger ytor av plast och gummi en härlig finish, från instrumentbrädan till motorhuven, och skyddar mot utomstående påverkan av smuts från att lägga sig på ytor.

I vårt test har vi tagit fram fem produkter av olika slag, från spraymedel till servetter, för att se på vilket behandlingsmedel som är mest effektivt och garanterar bäst resultat för att få din bil att se ut som ny under lång tid – till ett rimligt pris!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se & pricerunner.se

Vinylglans bäst i test

1. Mac 127

2. Chemical Guys

3. Turtle wax

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Mac 127 vinylglans – testvinnare!

Mac 127 vinylglans

Titeln som bäst i test får 127 vinylglans från Mac-serien. Det är ett behandlingsmedel för både in- och utvändiga ytor på ditt fordon såsom däck, tätningar, instrumentpanel och stötfångare. Det går att använda för vinyl, plast och gummi – dock inte glas eller reglage – och går jättebra att använda på våta underlag.

Detta medel kan ge både en blank och matt yta, samt säkrar ett skydd mot utomstående slitage såsom fukt och smuts. Du får en blank yta genom att låta medlet torka och sedan polera, och för en matt yta polerar du innan det torkar.

Chemical Guys vinylglans

Chemical Guys plastförnyare

Chemical Guys är ett företag som bland annat figurerat i vårt lackskydd test. Denna gången har de släppt en plastbehandling som ger alla möjliga ytor på din bil en fin, matt finish. Det går att använda både på bilens interiör och exteriör. Medlet innehåller inte några oljor, vilket gör att det inte lämnar efter sig några kletiga eller feta ytor efter behandling.

Detta medel garanterar att hålla ytorna fräscha även efter flertal tvättar, och skyddar även mot UV-strålning. För denna produkt rekommenderas det att du använder en applikator för att ge bästa resultat!

Turtle Wax vinylglans

Turtle wax plastbehandling

Seab Turtle Cockpit Shine från märket Turtle Wax är ett vinylglans på sprayburk som garanterar att ge bilens in- och utvändiga ytor en glänsande och “glossig” finish. Det går att använda på ytor såsom plast, gummi och läder. Spraymedlet innehåller dessutom en antistat-effekt vilket ser till att motverka damm och smuts från att fastna på ytan, och håller den därigenom fräsch och glansig under längre tid.

Armor All vinyl-våtservetter

Armor All våtservetter

Armor All’s vinyl-våtservetter är ett effektivt sätt att rengöra plastytor i bilens interiör och exteriör, utan att lämna en kladdig yta efter sig. Med sin trippelkur i en servett gör det rengöringen mycket enklare och mer effektiv, och en enda våtservett räcker för en rengöring av instrumentbrädan.

Produkten kan dock inte användas på ratt, pedaler, växelspak eller ytor där det kan finnas halkrisk. Det rekommenderas att använda en mikrofiberduk efteråt för att göra rent ytan då det annars kan bli lite flammigt.

Turtle Wax Pro

Turtle Wax cockpit shine

Turtle Wax Vinyl Coating är en snabbtorkande plastbehandling ur deras Pro-serie som rengör och skyddar bilens interiör snabbt och smidigt. Produkten skyddar mot UV-strålning och har en antistatisk effekt som stöter bort damm och smuts från att lägga sig på ytan och håller den därigenom matt och fräsch.

Den kan användas på material såsom vinyl, plast och gummi. Produkten är även vattenbaserad. Du applicerar det enkelt genom att spraya på medlet på ytan med en svamp, låter det torka och avslutar med att ta bort överflödigt medel med en mikrofiberduk.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar vinylglans?

Vinylglans brukar ligga på ett billigt pris på runt 100-200 kronor för 500 ml och är alltså väldigt anpassat för enkel användning hemma.

Vad gör vinylglans?

Vinylglans är ett medel som man applicerar på plast- och gummiytor på sin bil, som kan ge både matt och glansig finish. Många medel motverkar även damm och smuts.

Är du intresserad av att vårda klädseln i bilen också? Kolla in vår klädseltvätt bäst i test lista!

Bästa vinylglanset

Hur väljer man det bästa vinylglanset?

  • Ett bra vinylglans kan ge dig variation i resultat beroende på vilken finish du vill ha, så att du antingen kan få en matt eller glänsande yta
  • Medlet innehåller en antistatisk effekt som håller borta smuts från att sätta sig på ytan
  • Det fungerar både på in- och utsidan av din bil, och kan användas på flera olika slags material. Om så är fallet kanske du kan skippa inköpet av till exempel fälgrengöringsmedel!
  • Det ska garantera att lämna en jämn yta och inte bli kladdigt
  • Många bra medel är väldigt billiga, så att välja ett till ett billigt pris innebär nödvändigtvis inte att det är sämre
Vinylglans test

Hur gjorde vi vårt vinylglanstest?

I vårt test av vinylglans har vi tagit information från produktbeskrivningar och kundrecensioner för att sammanställa och därefter se vilken produkt som är bäst. Vi kollade på användningsområden, hur bra hållbarhet och skydd medlet har mot utomstående påverkan, samt andra sätt som den garanterar en bra behandling för bilens ytor. Av dessa fem produkter finns både vattenbaserat medel, spraymedel och våtservetter, vilket ger en variation bland produkter.

Källor