Klädseltvätt bäst i test – 5 Bästa bil-klädseltvättmedlen!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-18

Att tvätta klädseln i bilen är minst lika viktigt som utsidan, om inte viktigare. Det är en plats du spenderar mycket tid på och som lätt samlar på sig smuts som man kanske inte tänker på. Därför är det ytterst essentiellt att ha ett riktigt bra rengöringsmedel så att bilen kan rengöras på insidan och bli fräsch, men också på ett smidigt sätt. I vårt test visar vi dig de 5 bästa bil-klädseltvättmedlen, rangordnade efter bäst och mest effektiva medel som ska kunna hålla bilens klädsel ren och fin.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Klädseltvätt bäst i test

Bäst i test: Tershine APC Interior Cleaner

Tershine APC Interior Cleaner

Det här rengöringsmedlet blev vårt bäst i test! Tershine APC Interior Cleaner är ett allrengöringsmedel som du kan använda för att rengöra interiören på ditt fordon. Produkten är utvecklad i Sverige och är ett medel som är till för att användas av alla. Det fungerar på många olika ytor och material; bland annat däcksidor, motorrum, plastlister, och material såsom textil, skinn, plast och gummi. Produkten kommer i tre olika dofter; lime, melon, och grönt äpple.

Du använder medlet enkelt genom att spraya det direkt på ytan eller på en ren mikrofiberduk och torkar bort utan att behöva skölja av det. Fördelen är att det rengör snabbt och inte lämnar någon hinna efter sig.

Flest användningsområden: King Carthur PURE APC

King Carthur PURE APC
Vi hittade inga butiker med denna produkt

King Carthur PURE APC är en interriörrengöring som med många användningsområden håller ytor i både din bil och hemmets interiörer rena. Rengöringen är ett superkoncentrat som arbetar snabbt och effektivt utan att lämna spår efter sig, och är lämpligt för att ta bort en mängd olika olje- och fettbaserade fläckar. Du kan även använda det på andra ytor såsom motorcyklar, husbil och husvagn. I mindre mängd går medlet även att använda på känsligare ytor.

Rengöringen är dessutom snäll mot miljön utan farliga ämnen och är biologiskt nedbrytbart!

Bäst utan glans: Meguiars Quik Interior Detailer

Meguiars Quik Interior Detailer
Vi hittade inga butiker med denna produkt

Meguiars Quik Interior Detailer är ett rengöringsmedel som fungerar på en mängd olika ytor och som inte lämnar spår efter sig – förutom en fräsch doft och känsla! Rengöringen är fettfri och går utmärkt att använda på ytor såsom plast, vinyl, klädsel, gummi, metall och annan audiovisuell utrustning. Med produkten sprayar du på en yta eller mikrofiberduk, ser till att det arbetas in ordentligt, och därefter torkar du av ytan med en torr mikrofiberduk – riktigt smidigt!

Sonax klädseltvätt för bil

Sonax Interior Power Mousse

En textilrengöring som arbetar djupgående för att få bort smuts på en mängd olika textiler, velour och mattor. Sonax Interior Power Mousse lämnar inga ränder efter sig, och stärker dessutom färgerna i tyget. Det går även att använda flertal gånger vid behov.

Du använder det enkelt genom att först dammsuga ytan och fukta innan du applicerar spraymedlet. Därefter sprayar du på ytan och använder en fuktig svamp för att arbeta in medlet. Efter att medlet har verkat kan du lätt dammsuga bort resterna.

Gyeon Q2 interiörtvätt

Gyeon Q²M InteriorDetailer

Gyeon Q2M Interior Detailer är ett rengöringsmedel för att ta bort föroreningar från bilens interiör och gör bilen som ny med fräsch doft och känsla! Med den höga alkoholhalten på 60 % avlägsnar den all eventuella bakterier och virus. Det fungerar jättebra att användas på ytor såsom läder, plast, textil samt glas, och lämnar ytorna matta efteråt. Interiörtvätten går att använda vid flera tillfällen vid behov, och kan enkelt förvaras i bilens handskfack. Den lämnar dessutom en fräsch doft efter sig!

Bästa klädseltvättmedlet

Hur väljer man den bästa klädseltvätten för bilen?

Att välja det bästa klädseltvättmedlet för bilen är svårt. Nedan är en lista på egenskaper som en bra klädseltvätt har, dessa inkluderar att medlet har flera användningsområden, tar bort olika typer av smuts (inklusive olja och fett), att det verkar snabbt, är effektivt, inte lämnar fläckar efter sig och inte innehåller farliga ämnen.

  • Många användningsområden: En bra klädseltvätt har många användningsområden. Det kan användas på flera sorters material och delar av bilens interiör, alltså ger en multifunktionell användning.
  • Tar bort olika typer av smuts: inklusive de tuffare fläckarna såsom olja och fett
  • Verkar snabbt och är effektivt
  • Lämnar inte fläckar: Att medlet inte lämnar hinnor eller fläckar efter sig är viktigt. Det är ett rengöringsmedel, och ska inte fläcka ner interiören.
  • Inte innehåller farliga ämnen: Dels för att inte skada bilens interiör, men också som inte är dåliga för miljön

Vad är klädseltvätt till bilen?

Klädseltvätt till bilen är ett rengöringsmedel som används på bilens klädsel, såsom på säten och mattor. Medlet jobbar för att ta bort smuts, fläckar och dålig lukt.

Hur mycket kostar klädseltvätt till bilen?

Priset på klädseltvätt brukar inte variera så mycket, utan brukar vanligtvis ligga runt 100-200 kr för 500 ml.

Vad skiljer det från vanligt tvättmedel?

Skillnaden är att klädseltvätten lätt kan appliceras direkt på ytan och verkar under 5 minuter. Det är även anpassat för flertal material och ytor, och lätt att använda.

Behöver man andra medel för interiören?

Oftast inte, eftersom klädseltvättmedlen brukar vara utformade för att klara alla ytor på interiören. Kika dock en extra gång på alla bilvårdsprodukter, ibland fungerar de helt enkelt inte på alla ytor.

Behöver man verkligen ett specifikt klädseltvättmedel?

Ja! Alla bilvårdare ser en otrolig skillnad i livslängden på interiören när man rengjort med riktiga grejer. Att köra med såpa kommer endast leda till en förstörd bilklädsel. Här är några tips på hur du bäst tvättar interiören;

Klädseltvätt test

Hur har vi gjort vårt klädseltvätt test?

Vårt test av klädseltvätt är byggt på produktbeskrivningar och recensioner av samtliga produkter på Autodudes hemsida. Vi har tittat på vad som tas upp om produkten, hur man använder den, vad den innehåller, hur effektiv den är i användning, och på hur bred användning den har i form av material man kan använda den på. Det kan också vara värt att lägga en slant på ett riktigt bra rengöringsmedel, om man ser på priserna i vår rangordning.

Källor