Bensindunk bäst i test – 5 Bästa bensindunkarna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-18

En bensindunk kan vara bra att ha om man har bil – rätt vad det är står man där med tom tank! Med en full bensindunk löser man problemet snabbt. Om man är ute i skogen med motorsåg är det också väldigt praktiskt att ha med extra bensin och kanske även kedjeolja i en dunk. I den här artikeln visar vi vilken bensindunk som är bäst i test, och rangordnar de 5 bästa bensindunkarna på en topplista. Vi jämför dessutom deras storlekar, material och bränsletyper som passar de.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.se & autoexperten.se

Bensindunk bäst i test

Bäst i test: Arnold bensindunk

ARNOLD Jeepdunk 20 l

Arnold bensindunken är en så kallad “jeepdunk” som rymmer 20 liter. Den är tillverkad i Europa och består av metall. Insidan är lackerad, och utsidan har ett lager pulverlack för att rostskyddet ska vara optimalt på både ut- och insida.

Dunken har en större luftningskanal för att du snabbt ska kunna fylla på bränsle och det tar inte mer än 25 sekunder att fylla hela dunken! De här dunkarna är också försedda med licens som krävs för transport av behållare med farligt gods. Dessutom har de certifikat som visar på dess tillförlitlighet samt höga kvalitet och hållbarhet.

Bästa kombidunken: Husqvarna

Husqvarna Kombidunk 5L

Husqvarna är annars kända för sina gräsklippare, mc-kapell och vitvaruprylar. Men den här kombidunken är en praktisk variant för dig som ofta hanterar motorsåg. Dunken rymmer fem liter bränsle, och har en separat tank för 2,5 liter kedjeolja. Dunken har också försetts med en mindre verktygsväska med flera fack där de viktigaste verktygen, reservkedjor och liknande ryms.

För att det ska bli lättare att fylla upp dunken finns ett nivåfönster, och ett överfyllnadsskydd. Med hjälp av det kan du lätt se när dunken är full, och den stänger pumpen när dunken är full.

Dunken är dessutom försedd med ergonomiska handtag för lättare transport!

Bästa plastbensindunken: Never stop

Never Stop Plast-bensindunk 20L

Last updated: 2024-06-22 22:13:56

Never Stop Bensindunk är en bensindunk i plast. Den är av väldigt hög kvalitet och är dessutom mycket säker. Materialet i dunken är HDPE och materialtätheten är hög. Dunken har alltså en väldigt hög densitet.

Kärlets väggar är tjocka, och gör att diffusionen av kolväten är så liten som möjligt. Dunken är tillverkad enligt de strikta regler som gäller i USA vilket är striktare än lagarna i Sverige. Dunken rymmer 20 liter bensin, och är grön till färgen. Till dunken medföljer ett rör som gör att du enkelt kan tanka!

Never Stop jeepdunk

Never Stop bensindunk 20L

Last updated: 2024-06-22 22:13:57

Jeepdunken från Never Stop är en praktisk dunk i stålplåt av högsta kvalitet. Dunken rymmer 20 liter bränsle och tack vare den högkvalitativa stålen släpps inte några kolväten igenom.

Jeepdunken har ett klämlock med säkerhetssprint. Sprinten gör att dunken blir barnsäker vilket är ett smart alternativ för dig med barn. Hela dunken är lackerad för att bli ännu mer motståndskraftig mot rost. Den här dunken passar bra att ha om du vill lagra bensin längre då den håller tätare än till exempel en plastdunk. Givetvis tål dunken flera sorters bensin.

Bästa bensindunken

Hur väljer man den bästa bensindunken?

Att välja den bästa bensindunken är knepigt eftersom de ser så lika ut. Nedan är en lista på kriterier som är extra viktiga för bensindunken, dessa inkluderar storlek, hållbart material, passa din typ av bränsle, och att den är barnsäker om du har barn i närheten.

  • Storlek: Bensindunken ska vara stor nog för att passa det du ska använda den till.
  • Hållbart material: Dunken kommer stå utomhus och ta stryk från vädret i många år, välj därför en med bra byggkvalitet.
  • Rätt dunk för din typ av bränsle.
  • Barnsäker: Om du har barn i närheten är det bra att locket är barnsäkert.

Om du behöver ta med dig kedjeolja eller andra bränsletyper kan en kombidunk vara praktiskt.

Dags att fixa lufttrycket också? Kolla in vår topplista över de bästa luftpåfyllarna!

Vad är en bensindunk?

En bensindunk är en behållare avsedd för säker förvaring och transport av bensin. Den är oftast tillverkad av metall eller slitstark plast och är utrustad med ett tätt lock och ibland en pip för att underlätta tankandet.

Hur mycket kostar en bensindunk?

Bensindunkar finns i alla prisklasser, men man bör räkna med att betala mellan 200-600 kronor för att få en hållbar dunk i bra storlek.

Hur stor bensindunk ska man ha?

Hur stor bensindunk du bör har beror på vad du ska tanka. Ska du tanka en motorsåg behövs givetvis en mindre dunk än om du ska tanka en bil eller ett elverk.

Vad används bensindunkar till?

Generellt sett används bensindunkar endast för att förvara bränsle. Men de kan också anvädnas för att exempelvis blanda in dieseltillsatser, eller för att ta med sig kedjeolja till motorsågen.

Bensindunk test

Hur gjorde vi vårt bensindunk test?

Den information vi har om de olika bensindunkarna i testet kommer från produktbeskrivningar, specifikationer samt kundrecensioner vi har tillgång till. Samtliga texter på vår site är sanningsenliga för att du som ska köpa en bensindunk verkligen får rätt bild av produkten innan du gör ditt köp. Vi gör som så att vi sammanställer informationen i beskrivningarna, och jämför den med kundrecensionerna och sedan förmedlar vi den sammantagna bilden till dig som kund. På så sätt blir det enklare för dig att hitta den bensindunk som du trivs allra bäst med.

Källor