Luftpåfyllare bäst i test – hitta bästa luftpåfyllaren!

Är även du ute efter luftpåfyllare bäst i test? Då är detta stället du ska titta! Vi har nedan plockat ihop en topplista på de fem bästa luftpåfyllarna på marknaden idag.

Många transporterar sig dagligen till sitt arbete, skolan och andra platser, både med bil och cykel, och i sin stressiga vardag vill man gärna att det ska gå så smidigt som möjligt – i detta fall att fordonet ska rulla på bra. Med en luftpåfyllare kan man enkelt kontrollera trycket i däcken på både bilen och cykeln. Med en ventil och manometer kan du enkelt applicera den och använda hemifrån, istället för att behöva åka till till exempel en bensinmack, vilket såklart kan bli väldigt omständigt.

I vårt test har vi tagit fram fem produkter från olika leverantörer som kan användas för att kolla lufttryck, i varierande prisklasser och med olika tillbehör.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för proffsmagasinet.se, verktygsproffsen.se & pricerunner.se

Luftpåfyllare bäst i test

1. Aerfast luftpåfyllare

2. Näsström luftpåfyllare

3. Tranmax luftpåfyllare

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Aerfast luftpåfyllare – testvinnare!

Aerfast luftpåfyllare

Vårt bäst i test blev en luftpåfyllare från Aerfast! “AFLOO28” är en produkt som garanterar bra lufttryck. Med sin manometer och bilventil kan du enkelt kontrollera lufttrycket i däcket på både din bil eller cykel, och även enkelt fylla på. Manometern ansluter man lätt till en kompressor för att kunna kontrollera trycket.

Näsström luftpåfyllare

Verktyg för att fylla på luft i bildäck

Denna luftpåfyllare kommer från Näsström Maskin. 180002 har en gummerat skyddshölje som säkrar skydd för slangen. Luftpåfyllaren har en luftanordning, samt en kläm-nippel med vilken du sätter fast ventil och nanometer som du använder du för hålla koll på trycket. Luftpåfyllaren kan klara tryck på 0-10 bar.

Tranmax luftpåfyllare

En luftpåfyllare med vit bakgrund

Luftpåfyllaren TPA-B25 från Tranmax har ett gummerat skyddshölje, och kan klara tryck på uppåt 13,8 bar. Den är enkel att använda, och smidigt att sätta på utan att behöva applicera tryck. Måtten är 100 m i diameter och 85 cm lång sladd. Med produkten tillkommer en pump-nippel med klämma, samt en pump-nippel öppen tvillingtyp som kan användas för dubbelmontage.

GAV luftpåfyllare

GAV luftpåfyllare

GAV luftpåfyllare 60 G-T är av italienskt professionellt hantverk, med en extra lång gummislang och stor manometer som tål mycket stryk. Luftpåfyllaren har ett maxtryck på 12 bar, vilket är högre än genomsnittet. Det tillkommer även en luftnippel för enklare påfyllning.

Einhell däcktryckspistol

Einhell luftpåfyllare

Med Einhells däcktryckpistol kan du kolla trycket i däcket på både bil och cykel, fylla på samt reducera lufttryck med sin utlösningsventil. Den är i lättmetall och har en robust design. Den har en manometer där du kan kontrollera lufttrycket, och slangen har ett skydd i gummi. Den kan mäta trycket på 0-10 bar, samt har ett drifttryck på 0-8 bar.

Med sitt gummihandtag med friktion garanterar det säkerheten under användning, och den har också en säkerhetspip som gör att den inte startar av sig självt.

Sist men inte minst är den otroligt billig i jämförelse med övriga modeller!

Ska du ha luftpåfyllaren till husbilen? Ta en titt på vårt TV-antenn för husbil test!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en luftpåfyllare?

Luftpåfyllare kan variera mycket i priser, men det finns många billigare som garanterar att göra vad de ska och ger bra resultat. Det finns såklart också de som ligger på ett högre pris som är mycket enklare att använda och som garanterar bäst resultat. Till exempel att de kan appliceras lättare och kräver mindre manuellt tryck.

Vad används en luftpåfyllare till?

En luftpåfyllare används för att enkelt kunna fylla på och reducera lufttrycket i ett däck, som på bil och cykel. Genom att använda en manometer kan du också hålla koll på trycket. Vanligtvis appliceras denna på en kompressor.

Bästa luftpåfyllaren

Hur väljer man den bästa luftpåfyllaren?

  • För att garantera att produkten håller längre kan det vara värt att lägga en extra slant på en produkt som kostar lite mer. Det finns dock många billiga luftpåfyllare på marknaden, men där får man avgöra själv om man tycker det är värt att investera i en dyare.
  • En som kan fästas vid ventilen och lämnas så att man slipper stå och hålla i den under hela tiden som den fyller på luft i däcket.
  • Eftersom nanometern kan bli sämre med tiden och ange fel tryck så bör du kunna koppla från den och ersätta, istället för att du ska behöva införskaffa en helt ny produkt.
  • En bra luftpåfyllare har ett högre maxtryck. Några av de produkter vi tagit fram i testet har mellan 10-12 i maxtryck.
  • Precis som med bensindunkar är det viktigt med säkerhetscertifieringar.
Luftpåfyllare test

Hur gjorde vi vårt test av luftpåfyllare?

Vi utförde vårt test genom att samla ihop information från produktbeskrivningar och recensioner för respektive produkter på olika hemsidor där de säljs. Genom att se till både kunders åsikter samt detaljer i beskrivningen av produkterna sammanställde vi en lista med de produkter som vi ansåg var bäst.

Precis som i vårt test av gaslarm för husbilar såg vi vilka fördelar som respektive produkt hade, samt vad recensioner från kunder ansåg om dem, för att sedan kunna komma fram till ett resultat. Däribland ingick pris, kvalitet, samt tillbehörande produkter och övriga detaljer.

Källor