Luftpåfyllare bäst i test – 5 Bästa luftpåfyllarna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-21

Luftpåfyllare används för att få till rätt tryck i däcken på både bilen och cykeln. Med en ventil och manometer kan man enkelt fylla på luften hemifrån, istället för att behöva åka på macken. Vi utforskar idag de 5 bästa luftpåfyllarna, och jämför deras material och egenskaper. Därefter utser vi även en luftpåfyllare bäst i test, vilket vi anser vara den allra bästa på marknaden just nu.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för proffsmagasinet.se, verktygsproffsen.se & pricerunner.se

Luftpåfyllare bäst i test

Bäst i test: Aerfast luftpåfyllare

AERFAST AFL0028 luftpåfyllare

Vår testvinnare blev en luftpåfyllare från Aerfast! “AFLOO28” som den heter, är en produkt som garanterar bra lufttryck. Med sin manometer och bilventil kan man enkelt kontrollera lufttrycket i däcket på både bilen och cykeln, och dessutom enkelt fylla på. Manometern ansluts dessutom väldigt lätt till en kompressor för att kolla trycket.

Värt att notera är dock att recensionerna på Proffsmagasinet är lite blandade. Vissa säger att den är lågkvalitativ medan andra nämner att den fungerar bra.

Bästa billiga luftpåfyllaren: Näsström

NÄSSTRÖM 180002 luftpåfyllare

Denna luftpåfyllare kommer från det svenska märket Näsström Maskin och är den allra billigaste modellen vi hittat. “180002”, som den heter, har ett gummerat skyddshölje som säkrar skydd för slangen.

Luftpåfyllaren har också en luftanordning, samt en kläm-nippel med vilken du sätter fast ventil och manometer som man använder för att hålla koll på trycket.

Bäst premiumval: Tranmax luftpåfyllare

TRANMAX TPA-B25 luftpåfyllare

Luftpåfyllaren TPA-B25 från Tranmax har ett gummerat skyddshölje, och kan klara tryck på uppåt 13,8 bar. Den är enkel att använda, och smidigt att sätta på utan att behöva applicera tryck. Måtten är 100 m i diameter och 85 cm lång sladd. Med produkten tillkommer en pump-nippel med klämma, samt en pump-nippel öppen tvillingtyp som kan användas för dubbelmontage.

Den är nästan trippelt så dyr som Näsströms och Aerfast vilket gör den till ett premiumval. Men den avancerade manometern på den gör att vi på BilV tycker att det är värt pengarna.

Recensioner vi hittade på Proffsmagasinet.se nämner att det är stor skillnad mot billigare varianter, eftersom att den faktiskt visar rätt tryck utan att behöva hålla emot.

GAV60 G-T luftpåfyllare

GAV Luftpåfyllare 60 G-T

GAV luftpåfyllare 60 G-T är av italienskt professionellt hantverk, med en extra lång gummislang och stor manometer som tål mycket stryk. Eftersom den är helt gjord i metall känns den gedigen i handen. Men med det kommer också en högre prislapp – den räknas definitivt in som ett premiumval av oss på BilV.

Luftpåfyllaren har ett maxtryck på 12 bar, vilket är högre än genomsnittet (vilket brukar vara 10). Värt att tillägga är även att det tillkommer en luftnippel för enklare påfyllning.

Med extra stor manometer: Einhell däcktryckspistol

EINHELL Däcktryckspistol

Med Einhells däcktryckpistol kan man kolla trycket i däcket på både bil och cykel, fylla på samt reducera lufttryck med sin utlösningsventil. Den är i lättmetall och har en väldigt robust design för den låga prislappen. Den har en extra stor manometer där man kan kontrollera lufttrycket, och slangen har ett skydd i gummi. Den kan mäta trycket på 0-10 bar, samt har ett drifttryck på 0-8 bar.

Med sitt gummihandtag med friktion garanterar det säkerheten under användning, och den har också en säkerhetspip som gör att den inte startar av sig själv.

Bästa luftpåfyllaren

Hur väljer man den bästa luftpåfyllaren?

  • För att garantera att produkten håller längre kan det vara värt att lägga en extra slant på en luftpåfyllare som kostar lite mer. De dyrare modellerna (över 500 kr), slipper man hålla emot, och garanterar därför en korrekt mätning.
  • En som kan fästas vid ventilen och lämnas så att man slipper stå och hålla i den under hela tiden som den fyller på luft i däcket.
  • Eftersom nanometern kan bli sämre med tiden och vissa fel tryck så bör du kunna koppla från den och ersätta, istället för att behöva köpa en helt ny produkt.
  • En bra luftpåfyllare har ett högre maxtryck. Några av de produkter vi tagit fram i testet har mellan 10-12 i maxtryck (12 är att föredra).
  • Precis som med bensindunkar är det viktigt med säkerhetscertifieringar.

Vad är en luftpåfyllare?

En luftpåfyllare är ett verktyg som används för att pumpa luft i däck eller andra uppblåsbara föremål. Den kan vara manuell, som en fotpump, eller elektrisk. Luftpåfyllare används för att upprätthålla rätt tryck i däcken, vilket är viktigt för säker körning och bränsleeffektivitet.

Hur mycket kostar en luftpåfyllare?

Luftpåfyllare kan variera mycket i priser, men det finns många billigare som garanterar att göra vad de ska och ger bra resultat. Det finns såklart också de som ligger på ett högre pris som är mycket enklare att använda och som garanterar bäst resultat. Till exempel att de kan appliceras lättare och kräver mindre manuellt tryck.

Luftpåfyllare test

Hur gjorde vi vårt test av luftpåfyllare?

Vi utförde vårt test genom att samla ihop information från produktbeskrivningar och recensioner för respektive produkter på olika hemsidor där de säljs. Genom att se till både kunders åsikter samt detaljer i beskrivningen av produkterna sammanställde vi en lista med de produkter som vi ansåg var bäst.

Precis som i vårt test av gaslarm för husbilar såg vi vilka fördelar som respektive produkt hade, samt vad recensioner från kunder ansåg om dem, för att sedan kunna komma fram till ett resultat. Däribland ingick pris, kvalitet, samt tillbehörande produkter och övriga detaljer.

Källor