Keramiskt lackskydd bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Letar du också efter keramiskt lackskydd bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Vi går igenom de allra bästa lackskydden för att din bil ska vara kliniskt ren året runt.

Bilen är en central tillgång i många människors vardag, och används som färdmedel till arbete och dylikt. Desto större användning, desto större krav blir det på att se till att sitt fordon är fritt från slitage och att bilens yttre håller en viss standard. Därför kan det vara essentiellt att välja ett bra lackskydd som gör att bilens utsida håller sig både ren och snygg, men också skyddad från vad den kan utsättas för ute på vägarna.

I vårt test har vi tagit fram fem produkter och testat dem för att se vilka lackskydd som kommer göra vardagen lättare för alla dagliga bilanvändare och bilägare.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Keramiskt lackskydd bäst i test

  • Bästa keramiska lackskyddet: Menzerna keramiskt lackskydd
  • Nr 2: Gyeon Q2 lackskydd
  • Nr 3: Gtechniq lackförsegling

1. Menzerna keramiskt lackskydd

2. Gyeon Q2 One

3. Gtechniq EXOv4

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Menzerna keramiskt lackskydd – testvinnare!

En stor flaska keramiskt lackskydd

Bilvax Menzerna Power Lock Ultimate Protection är ett lackskydd av bland den senaste tekniken som är enkelt att använda, ger en blank yta och garanterat långt skydd. Det flytande bilvaxet är lätt att applicera och du tar enkelt bort det med hjälp av en mikrofiberduk.

Vaxet behöver endast verka under en kort stund – resultatet blir en len, polerad yta med djup! Med sina syntetiska ingredienser och polymerteknologin ger lackskyddet ett skydd på uppåt 12 månader. Det skyddar dessutom mot UV-strålning.

Gyeon Q2 lackskydd

Ett startkit för att försegla bilens lack

Gyeon är kända för sin otroliga alkaliska avfettning, men deras lackskydd är också riktigt grymt! Det garanterar enkel applicering, glansigt resultat och en lång hållbarhet på skyddet. Det är framtaget för att vara enkelt för vem som helst att använda då det inte kräver några specialverktyg. Det kan även användas utomhus på grund av sin kemiska sammansättning.

Lackförseglingen ger ett skydd på upp till två år, och det stöter även bort vatten och smuts vilket gör att ytan hålls ren och fin utan att smuts får fäste. Med i produkten följer även Q2M Coating Applicator som ger en starkare försegling på ytan, vilket gör att produkten blir mer givmild och dryg.

Gtechniq lackförsegling

En liten flaska lackförsegling för bilar

Gtechniqs EXOv4 Ultra Durable Hybrid Coating är ett hydrofobt, slitstarkt lackskydd med lång hållbarhet som ger ett bra skydd mot vatten och smuts, samt garanterar effektiv anvädning. Med sitt långtidsskydd på 24 månader får din bil ett ordentligt skydd, samtidigt som det med sin smuts- och vattenavstötning håller den ren.

Det är enkelt att använda med en torr mikrofiberduk som du applicerar med och sedan torkar bort överflödigt medel med en annan duk. Det går även att använda medlet med vanligt rengöringsmedel för biltvätt.

Chemical Guys keramiskt lackskydd

En flaska lackskydd för bilar från Chemical Guys

Chemical Guys Hydrocharge är ett keramiskt lackskydd som både ger bra resultat på ytan! Precis som när vi recenserade deras produkter i bilvårdsprodukter testet, så är detta lika långvarande. På uppåt tjugo användningar och med en hållbarhet på tolv månader kommer Hydrocharge både hålla och räcka länge, utan att du behöver fundera på att införskaffa ny produkt någon gång snart.

För dig som inte är van att använda lackskydd så är det lätt att applicera genom att spraya på med en applikator och sedan torka av med mikrofiberduk efter några minuter.

Labocosmetica coating kit

Ett kit med bilvårdsprodukter och lackförsegling från labocosmetica

Labocosmetica fick tidigare riktigt bra placering i vår förtvättsmedel bäst i test lista. Denna gång har de kommit med ett kit som innehåller allt du behöver för applicering av lackskydd på din bil. Den keramiska lackförseglingen ger en glansig yta på lacken, vattenavrinning och håller ytan fri från kemikaliska och organiska avfall.

Med sin hållbarhet på 30 000 kilometer och de hydrofobiska egenskaperna som ger lacken på bilen ett framhävande utseende så kommer din bil glänsa länge. SAM-teknologin gör att lackskyddet läggs i ett lager som ger den långa hållbarheten. Produkterna är vädertåliga och klarar av värme, kyla, luftföroreningar och fukt.

Vanliga frågor

Hur applicerar man lackskyddet?

Det är faktiskt väldigt enkelt att applicera lackskydd på bilen, men det finns några få steg att ha i åtanke. Här är en lätt guide att följa för dig som gör det för första gången;

Hur mycket kostar keramiskt lackskydd?

Priser kan variera, men många ligger mellan 500-800 kronor för ett lack som håller länge, förutom vinnaren i vår topplista som är billigare än de andra produkterna.

Hur länge håller lackskydd?

Lackskydd brukar ha en garanterad hållbarhet på 12 eller 24 månader. Detta brukar översättas från uppskattad antal kilometer som bilen kommer kör under denna tid.

Bästa keramiska lackskyddet

Hur väljer man det bästa keramiska lackskyddet?

  • Produkten bör ha upp till minst ett halvårs hållbarhet vilket är en standard på ett bra lackskydd, och vilket garanterar att lacket kommer skyddas under lång tid/distans
  • Det ska vara lätt att använda för vem som helst, oavsett om man har speciella verktyg till hands hemma eller inte
  • Stöter bort utomstående påfrestelser, såsom smuts, damm, vatten och olika kemikalier eller organiska föroreningar som bilen kan utsättas för.
  • Många av lackskydden kan vara dyra, och därför kan det vara värt att leta efter en produkt som garanterar att räcka till många lager

Vill du hålla bilen ren på insidan också? Kolla in vår klädseltvätt bäst i test lista!

Lackskydd test

Hur gjorde vi vårt lackskydd test?

Vi genomförde vårt test av bästa lackskydd genom att samla ihop information via produktbeskrivningar som vi sammanställde, samt recensioner från människor som testat produkterna. Inom denna bedömning tog vi bland annat följande i beaktning; hur lätt produkten är att använda, hållbarhet, och pris, samt kundernas upplevelser av att använda produkterna.

Källor