Alkalisk avfettning bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Är även du ute efter alkalisk avfettning bäst i test? Då är detta topplistan du behöver! Nedan hittar du de allra bästa alkaliska avfettningarna för dina behov.

Alkalisk avfettning är en viktig process inom många industrier, inklusive fordonsindustrin. Men det är också en viktig del av skötseln av bilen för privatpersoner. Rengöringen med alkalisk avfettning är viktig för att hålla motordelarna fria från överflödigt fett bland annat. Men det är också en viktig del av att hålla bilens yttre rent och fint!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Alkalisk avfettning bäst i test

1. Autodude

2. Greenium

3. T-Grön

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Autodude avfettning – bäst i test!

En drunk med alkalisk avfettning från Autodude

Vi har testat Autodude’s alkaliska avfettning och det är en utmärkt produkt för att ta bort smuts, olja och fett från fordon. Produkten fungerar riktigt bra och den alkaliska formulan löser snabbt upp smuts, vilket gör rengöringsprocessen enkel och effektiv. Det är även bra att den kommer med en praktisk sprayflaska som gör att man kan applicera produkten jämnt på ytan.

Dessutom är det prisvärt och ger ett utmärkt resultat för pengarna. Vi skulle definitivt rekommendera Autodude’s alkaliska avfettning till alla som vill rengöra sitt fordon på ett effektivt och enkelt sätt. En självklar vinnare av vårt vårt test.

Bäst budgetval: Greenium

Två dunkar alkalisk avfettning från Greenium

Lahega Greenium är det bästa budgetvänliga alkaliska avfettningsmedlet på marknaden idag. Den effektiva formulan löser upp och tar bort smuts, fett och olja från fordon på ett snabbt och enkelt sätt. Produkten kan användas på alla typer av ytor och är skonsam mot både bilen och miljön.

Lahega Greenium har en hög koncentration av den aktiva substansen i fråga, vilket gör den dryg. Det är bra om du vill hushålla med de pengar som du lägger på bilen. Sammanfattningsvis är Lahega Greenium det perfekta valet för den som vill ha ett budgetvänligt alternativ utan att behöva kompromissa med effektivitet!

För nybörjaren: Kemetyl T-grön

En flaska T-grön naturavfettning

Kemetyl avfettning är ett utmärkt hjälpmedel för bilägaren som vill hålla sin bil ren och fräsch. Den här enkelt använda produkten tar lätt bort fläckar av fetter och liknande ämnen och sparar både tid, tankekraft och ansträngning när det kommer till rengöring av bilens delar. Avfettningen från Kemetyl kan också hjälpa till att skydda bilens ytor genom att ta bort orenheter som på lång sikt kan skada lacken.

En annan fördel med kemetyl avfettning är att det kan användas på en mängd olika ytor och material som aluminium, plast och gummi. Detta gör att det är ett mångsidigt verktyg som kan hjälpa till att hålla både bilen och andra ägodelar i toppskick.

Bäst skum: SGA citrofoam

En dunk med alkalisk avfettning som skummar

SGA Citrofoam är ett effektivt avfettningsmedel som fungerar bra för att avlägsnae fett och smuts från diverse ytor. Du kanske har hört termen “citrofoam” när du tittat på till exempel förtvättsmedel. Det betyder att produkten är baserad på citrus, vilket ger både en behaglig doft och dessutom är skonsam mot de flesta ytor. Detta inkluderar både plast och metall. Produkten är lätt att använda genom att man enkelt sprutar på den och sedan torkar bort den med en trasa eller liknande.

Produkten är också miljövänlig och biologiskt nedbrytbar vilket gör den till ett bra val för personer som vill minska sin miljöpåverkan. SGA Citrofoam är ett utmärkt val för alla som söker ett effektivt, skonsamt och miljövänligt alkaliskt medel för avfettning.

För den rutinerade: Autoglym

Autoglym TFR avfettning

Autoglym har bland annat imponerat oss med sin strålkastarpolering, och även den här dunken rycker i ögonbrynet. Dunken är väl lämpad för personer med tidigare erfarenhet av liknande produkter. Den kraftiga skumningen gör det enkelt att applicera jämnt och täcka även stora ytor på ett effektivt sätt. Produkten kan användas på en mängd olika fordon och ger utmärkta resultat när den används för att ta bort smuts, rester av fett och annat skräp från fordonets ytor.

Om du har använt alkaliska avfettningsmedel tidigare och letar efter en produkt som är enkel att använda och ger goda resultat, kan Autoglym High Foam TFR mycket väl vara den perfekta produkten för dig!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett alakaliskt avfettningsmedel?

Det är svårt att svara på eftersom produkterna skiljer så åt när det gäller både förpackningsstorlek och dryghet. Men räkna med att behöva betala ett par hundralappar och uppåt.

Är alkalisk avfettning och kallavfettning samma sak?

Nej, det är inte samma sak. Den huvudsakliga skillnaden är att alkalisk avfettning är vattenbaserad medan kallavfettning är baserad på olja.

Bästa alkaliska avfettningen

Hur hittar man den bästa alkaliska avfettningen?

För att hitta den bästa alkaliska avfettningen kan du ställa dig själv följande frågor:

  • Behöver jag rengöra fler detaljer än lacken på bilen? Om svaret är ja, så bör du välja en avfettning som även fungerar i motorrummet.
  • Hur mycket är jag beredd att betala? Precis som med nästan allting annat så får du vad du betalar för när det gäller alkalisk avfettning.

Vill du spela musik i bilen också? Kolla in vår FM-sändare bäst i test lista!

Alkalisk avfettning test

Hur gjorde vi vårt test av alkaliska avfettningsmedel?

Vår recension är en sammanställning av ett mycket stort antal recensioner från användare online. Sedan läste vi även produktbeskrivningarna som kunde hittas hos olika butiker. Med informationen vi hittat sammsatte vi sedan vår topplista.

Källor