Kallavfettning bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Försöker du hitta kallavfettning bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! I den här artikeln går vi igenom de allra bästa kallavfettningarna för att din bil ska bli som ny igen!

Kallavfettning är med hästlängder den bästa bilvårdsprodukten du kan köpa. Det är den produkt som ger absolut störst förändring på bilen, och som dessutom är mycket lättanvänd. Nedan hittar du de allra bästa kallavfettningarna för dina behov!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se & carcarefreaks.se

Kallavfettning bäst i test

  • Bästa kallavfettningen: Car5 kallavfettning
  • Nr 2: Autodude kallavfettning
  • Nr 3: TurtleWax kallavfettning

1. Car5 kallavfettning

2. Autodude kallavfettning

3. TurtleWax kallavfettning

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Car5 kallavfettning – bäst i test!

En blå flaska kallavfettning från Car5

Den bästa kallavfettningen vi testat är den här från Car5. Den är särskilt anpassad för att även få bort de tuffare fläckarna (som ofta kräver tyngre tjärlösare).

Detta är en ny typ av kallavfettning som hänger kvar längre på ytan, vilken ger en helt annan rengöringskraft! Detta är på grund av dess trögflytande formula som inte bara rinner av. När medlet sprayas övergår det till helt flytande form och kommer enkelt ur flaskan. Ett riktigt nytänkande medel helt enkelt!

Last updated: 2024-07-18 22:41:32

Bäst budgetval: Autodude

En genomskinlig dunk kallavfettning för bilen

För dig som söker en riktigt billig kallavfettning är Autodude’s egna otroligt prisvärd. Här får du flera liter för under hundralappen! Förutom prislappen förvånar också effekten. Den får faktiskt smutsen att släppa riktigt bra!

Tyvärr är den inte riktigt i klass med en tjärlösare, men den klarar definitivt de halvtuffa fläckarna. Perfekt för att använda när du exempelvis ska vinterrengöra bilen!

Förutom det faktum att den är så effektiv doftar den också väldigt lite. Många bilvårdsprodukter luktar otroligt starkt, och kan till och med vara omöjliga att använda i garaget. Så är inte fallet med Autodude’s kallavfettning!

Bäst premiumval: TurtleWax

En svarta sprayflaska med kallavfettning från Turtlewax

Turtlewax presterade även bra i vårt test av allrengöring med en liknande formula, även denna presterade riktigt bra! Den har en lite annorlunda formula som är ungefär som gel efter att den sprutats. Denna gel gör att avfettningen inte rinner av så snabbt och får bort större mängder smuts.

Mest effektivt mot vägsalt, tuffare fläckar och tjära men har lite svårt med kåda. För sin lite dyrare prislapp blev vi därför lite besvikna. Men överlag en hyfsad kallavfettning för sitt pris!

Mest skonsamma: Tershine

En genomskinlig flaska avfettning från Tershine

Tershine figurerar väldigt ofta i våra tester av bilvårdsprodukter, och även denna gång kniper de en plats på topplistan! Till skillnad från deras andra produkter är denna faktiskt billigare än genomsnittet – inte tvärt om.

Den passar bäst för tjära, salt, asfalt och annan oljebaserad smuts. Det som förvånar är dock deras skonsamma ingredienser, som möjliggör en motortvätt med samma flaska!

Tyvärr har den lite problem med vått underlag, trots att de själva säger att den klarar det bra. Vi rekommenderar den bara på torra ytor!

För proffset: Tix plus

En stor dunk med kallavfettning för bilar

Den här dunken är för dig som tvättar bilar professionellt och söker ett riktigt prisvärt alternativ. Här får du en otrolig mängd avfettning för nästan ingen peng alls!

Det är ett trögflytande medel som därför är lite mer svår-applicerat till skillnad från spray-varianterna. Vi rekommenderar en mikrofiberduk eller tvättsvamp för att applicera den.

Det som också skiljer den från andra är det faktum att den är så skonsam. Du kan till exempel använda den trots att du har keramiskt lackskydd på bilen, det krävs många tvättar innan lackskyddet försvinner!

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan kallavfettning och alkalisk?

Kallavfettning skiljer sig från alkalisk avfettning i den mån att kallavfettningen inte ska spädas med vatten. Den alkaliska är alltså betydligt drygare och håller längre.

När ska man använda kallavfettning?

Kallavfettning används för att läsa upp grova fläckar som kåda, tjära, asfalt och salt. Det är därför kallavfettningen lämpar sig bäst för vinterhalvåret – när bilen får tuffa fläckar. Under sommarhalvåret lämpar sig ett bra bilschampo bättre.

Vad menas med kallavfettning?

Kallavfettning är ett slags lösningsmedel som löser upp tuffa fläckar. Det läggs på ytan, kallavfettningen luckrar upp de tuffare fläckarna för att enkelt kunna tas bort.

Är biltermas kallavfettning bra?

Ja och nej. Se den här videon för att veta hur den presterat jämfört med Mac127’s kallavfettning (en lite mer premium-variant).

Bästa kallavfettningen

Hur hittar man den bästa kallavfettningen?

Med dagens bilvårdsmarknad är utbudet otroligt stort, vi vet! Om du inte hittat din favorit på vår kallavfettning bäst i test lista kan du kika på våra tips nedan istället.

Hur skonsam är den?

Ja, kallavfettningen ska få bort så grova fläckar som möjligt, men det betyder inte nödvändigtvis att den inte kan vara skonsam. Utan att behöva testa dig fram och förstöra lacken har vi ett tips. Titta på produktbeskrivningen och se tillverkarna själva säger att den lämpar sig för. Om de nämner att den även lämpar sig för interiören eller motortvätt kan du vara säker på att den är skonsam för lacken också!

Hur länge håller den?

Till skillnad från alkalisk avfettning så håller flaskan kallavfettning betydligt kortare, tyvärr. Den späds inte ut, men det betyder också att du behöver använda mindre medel för att få bort fläckarna. Det är trots det väldigt viktigt att titta på vad andra har att säga om formulan. Hur länge håller den egentligen?

Kallavfettning test

Hur gjorde vi vårt kallavfettning test?

Vi började vårt kallavfettning test med att se utbudet hos olika bilvårdssajter. Ganska snabbt kom vi fram till fem produkter som fått bra kundbetyg.

Vi läste på mer ingående med hjälp av kundrecensioner och beskrivningar om produkterna. Med informationen som hämtats där satte vi sedan ihop våra egna recensioner.

För att avsluta behövde vi få ihop själva kallavfettning bäst i test listan också. Det gjordes när vi rangordnat produkterna efter förmåga, prisvärdhet och effektivitet.

Källor