Bilvårdsprodukter bäst i test – här är topplistan!

Letar du också efter bilvårdsprodukter bäst i test? Vi vet hur omöjligt det kan vara att hitta de perfekta bilvårdsprodukterna och satte därför ihop denna topplista av de allra bästa. Fortsätt läsa för att få veta vilka som presterar bäst.

Om du har en bil kommer du snart se hur viktigt det är att ta hand om den. Särskilt på vintern blir bilens lack extra utsatt då salt kan orsaka svåra skador. Då behöver bilen tvättas med ett riktigt bra schampo. Du kan också behöva fönsterputs för att kunna rengöra rutorna, och andra produkter för att hålla interiören fin och fräsch. I den här artikeln tar vi upp fem olika typer av bilvårdsprodukter och jämför dem för att du ska kunna finna en variant som passar dig bäst. Oavsett om du söker ett bilvårdspaket, bilschampo eller förtvättsmedel har vi med det i vårt test!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Bilvårdsprodukter bäst i test

1. Tershine bilvårdspaket

2. GYEON Q2 bilvårdspaket

3. King Carthur bilschampo

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Tershine bilvårdspaket – bäst i test!

Tershine bilvårdspaket
Tershine bilvårdspaket

I Tershines bilvårdspaket ingår sju olika produkter. Ett bra paket för den som vill prova produkterna eller för den som vill vara förberedd och alltid ha dem i bilen. I paketet ingår;

 • Snabbförsegling
 • Bilschampo
 • Snabbvax
 • Snabbförsegling “Refract”
 • Däckglans
 • Allrengöring
 • Glasrengöring.

Alla produkter är tillverkade och utvecklade i Sverige och passar därför perfekt för det nordiska klimatet. I paketet ingår också spraymunstycket till de produkter som kräver det.

Produkterna är enkla att använda, och ger väldigt bra resultat. Omfånget i paketet gör att hela bilen kan bli ren!

GYEON Q2 bilvårdspaket

GYEON Q2 bilvårdspaket
GYEON Q2 bilvårdspaket

Gyeon Q2 är bilvårdspaketet för dig som vill testa hela nio olika produkter! Varje produkt kommer i en plastflaska om 80 milliliter, och paketet innehåller allt som krävs för att underhålla däck, fälgar, fönster och lack. I paketet får du;

 • Bilschampo
 • Snabbförsegling
 • Rengörande snabbvax
 • Snabbvax
 • Däckrengöring
 • Däckglans
 • Flygrostlösare och tjärlösare.

Alla produkter har en formula som gör att de räcker för flera tvättar om bilen inte är allt för smutsig, dessutom går flera av produkterna att späda ut.

King Carthur bilschampo

King Carthur bilschampo
King Carthur bilschampo

King Carthur är ett vax-säkert bilschampo som skummar rejält men ändå är pH-neutralt. Schampot avlägsnar smuts effektivt och det fungerar både för underhållstvätt samt grundligare tvätt innan applicering av vax eller lackskydd.

Schampot är högkoncentrerat vilket betyder att det ska spädas ut innan användning, det gör att det håller betydligt längre. Du som har en vaxad bil behöver med det här schampot inte oroa dig för att vaxförseglingen.

Schampot innehåller inte ens några konserveringsmedel!

King Carthur skumtvättspaket

King Carthur skumtvättspaket
King Carthur skumtvättspaket

I King Carthurs skumtvättspaket får du allt du behöver för att komma igång med skumtvättandet. I det här paketet får du prisvärda produkter som ett schampo och en högkvalitativ foam lance. Foam lancen skapar en skumblandning som stannar kvar på bilen och som effektivt löser upp smutsen. Skummet kan sedan enkelt sköljas av tillsammans utan att behöva skrubba. Till foam lancen får du även med en adapter som passar till högtryckstvätten.

I paketet får du också med ett förtvättsmedel som skummar rejält. Detta medlet är väldigt snällt mot bilens lack och även eventuella vaxskydd.

King Carthur förtvättsmedel

King Carthur förtvättsmedel
King Carthur förtvättsmedel

King Carthur förtvättsmedel är en “snow foam” som med fördel används i en foam lance. Det är otroligt snällt mot bilens lack, och eventuellt vaxskyddet. Smutsen bara rinner rakt av!

Schampot är effektivt mot bland annat vägsalt, damm och insekter. Det kan användas över hela bilen, även på kromade detaljer och lister. Medlet är dessutom biologiskt nedbrytbart.

Om du letar efter ett drygt, högkoncentrerat bilschampo är det här ett bra val. Förutom att dofta gott, gör det väldigt rent och schampot fungerar även bra som underhållstvätt när du inte vill vaxa efteråt.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar bilvårdsprodukter?

Hur mycket bilvårdsprodukter kostar varierar lite. Köper man en hel uppsättning kostar det i regel kring 600 kronor. Enstaka flaskor kan man dock få för en hundralapp och uppåt.

Hur många produkter behöver man egentligen?

Hur många produkter man behöver beror på hur intresserad man är. Ett bra bilschampo och fönsterputs är absolut minimum för att kunna ta hand om sin bil.

Är det värt det?

För dig som är bilintresserad är bilvårdsprodukter värda varenda krona, man vill ju trots allt ha bilen ren! Kolla in den här videon om skillnaden på att lämna in bilen och att tvätta den hemma.

Varför innehåller inga paket fälgrengöring?

Fälgrengöringsmedel är ganska opopulärt bland bilvårdare, tyvärr. Därför hittar man det sällan i bilvårdspaketen, man får helt enkelt köpa det separat. Om så är fallet rekommenderar vi att du läser vårt test av fälgrengöring!

Bästa bilvårdsprodukterna

Hur väljer man de bästa bilvårdsprodukterna?

 • Bilvårdsprodukterna ska inte skada bilen
 • Produkterna ska göra rent på ett effektivt sätt
 • Det är en fördel om produkterna är miljömärkta
 • Om du tvättar bilen ofta kan ett storpack vara att föredra
 • Det finns både parfymerade och oparfymerade produkter. Vilket man föredrar varierar. Välj det du tycker bäst om.
 • Hur vill du tvätta bilen? Ska du använda svamp eller foamlance? Tänk på att olika produkter fungerar på olika sätt och läs alltid bruksanvisningen.
Bilvårdsprodukter test

Hur gjorde vi vårt test av bilvårdsprodukter?

All den information vi har med om de bilvårdsprodukter vi testat kommer från produktbeskrivningar samt de recensioner som kunder lämnat. Eftersom vi tar vår utgångspunkt i produktinformationen kan du lita på att du alltid får en rättvis och sanningsenlig bild av vad bilvårdsprodukten egentligen klarar och dessutom ser vi till att även ta med information från recensioner. Det här gör det lite lättare för dig att finna bilvårdsprodukter som klarar det du begär, samtidigt som du vet att du får det du betalar för.

Källor