Bilvårdsprodukter bäst i test – 5 Bästa bilvårdsprodukterna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-18

Bilvårdsprodukter är produkter för att tvätta, rengöra och vårda bilens interiör och exteriör. Vi vet hur omöjligt det är att välja de bästa bilvårdsprodukterna och har därför utsett vilka bilvårdsprodukter som är bäst i test. Vi visar dig 5 olika bilvårdspaket, diverse rengöringsmedel, och jämför dess effektivitet, miljömärkningar, parfymering och pris.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Bilvårdsprodukter bäst i test

Bästa paket: Tershine bilvårdspaket

Tershine Box of Gloss 7 in 1

I Tershines bilvårdspaket ingår sju olika produkter, och samtliga har fått riktigt bra recensioner. Ett bra paket för den som vill prova produkterna eller för den som vill vara förberedd och alltid ha dem i bilen. I paketet ingår;

 • Snabbförsegling
 • Bilschampo
 • Snabbvax
 • Snabbförsegling “Refract”
 • Däckglans
 • Allrengöring
 • Glasrengöring

Alla produkter är tillverkade och utvecklade i Sverige och passar därför perfekt för det nordiska klimatet. I paketet ingår också spraymunstycket till de produkter som kräver det.

Produkterna är enkla att använda, och ger väldigt bra resultat. Omfånget i paketet gör att hela bilen kan bli ren!

Bäst premiumpaket: GYEON Q2 bilvårdspaket

GYEON Q²M Experience Set

Gyeon Q2 är bilvårdspaketet för dig som vill testa hela nio olika produkter! Varje produkt kommer i en plastflaska om 80 milliliter, och paketet innehåller allt som krävs för att underhålla däck, fälgar, fönster och lack. I paketet får du;

 • Bilschampo
 • Snabbförsegling
 • Rengörande snabbvax
 • Snabbvax
 • Däckrengöring
 • Däckglans
 • Flygrostlösare och tjärlösare

Alla produkter har en formula som gör att de räcker för flera tvättar om bilen inte är allt för smutsig, dessutom går flera av produkterna att späda ut.

Bäst utan konserveringsmedel: King Carthur bilschampo

King Carthur Rich Shampoo

King Carthur är ett vax-säkert bilschampo som skummar rejält men ändå är pH-neutralt. Schampot avlägsnar smuts effektivt och det fungerar både för underhållstvätt samt grundligare tvätt innan applicering av vax eller lackskydd.

Schampot är högkoncentrerat vilket betyder att det ska spädas ut innan användning, det gör att det håller betydligt längre. Du som har en vaxad bil behöver med det här schampot inte oroa dig för att vaxförseglingen.

Schampot innehåller inte ens några konserveringsmedel!

Dr Dirt skumtvättspaket

Dr Dirt Skumtvättpaket

I Dr Dirts skumtvättspaket får du allt du behöver för att komma igång med skumtvättandet. I det här paketet får du prisvärda produkter som ett schampo och en högkvalitativ foam lance. Foam lancen skapar en skumblandning som stannar kvar på bilen och som effektivt löser upp smutsen. Skummet kan sedan enkelt sköljas av tillsammans utan att behöva skrubba. Till foam lancen får du även med en adapter som passar till högtryckstvätten.

I paketet får du också med ett förtvättsmedel som skummar rejält. Detta medlet är väldigt snällt mot bilens lack och även eventuella vaxskydd.

King Carthur förtvättsmedel

King Carthur Control Snow Foam

King Carthur förtvättsmedel är en “snow foam” som med fördel används i en foam lance. Det är otroligt snällt mot bilens lack, och eventuellt vaxskyddet. Smutsen bara rinner rakt av!

Schampot är effektivt mot bland annat vägsalt, damm och insekter. Det kan användas över hela bilen, även på kromade detaljer och lister. Medlet är dessutom biologiskt nedbrytbart.

Om du letar efter ett drygt, högkoncentrerat bilschampo är det här ett bra val. Förutom att dofta gott, gör det väldigt rent och schampot fungerar även bra som underhållstvätt när du inte vill vaxa efteråt.

Bästa bilvårdsprodukterna

Hur väljer man de bästa bilvårdsprodukterna?

 • Bilvårdsprodukterna ska inte skada bilen
 • Produkterna ska göra rent på ett effektivt sätt
 • Det är en fördel om produkterna är miljömärkta
 • Om du tvättar bilen ofta kan ett storpack vara att föredra
 • Det finns både parfymerade och oparfymerade produkter. Vilket man föredrar varierar. Välj det du tycker bäst om.
 • Hur vill du tvätta bilen? Ska du använda svamp eller foamlance? Tänk på att olika produkter fungerar på olika sätt och läs alltid bruksanvisningen.

Vad är bilvårdsprodukter?

Bilvårdsprodukter är specialiserade rengörings- och underhållsprodukter designade för att rengöra, skydda och förbättra utseendet på olika delar av en bil. Dessa inkluderar bland annat schampo, vax, polermedel, interiörrengörare och skyddsmedel för ytor som lack, fönster och däck.

Hur mycket kostar bilvårdsprodukter?

Hur mycket bilvårdsprodukter kostar varierar lite. Köper man en hel uppsättning kostar det i regel kring 600 kronor. Enstaka flaskor kan man dock få för en hundralapp och uppåt.

Hur många produkter behöver man egentligen?

Hur många produkter man behöver beror på hur intresserad man är. Ett bra bilschampo och fönsterputs är absolut minimum för att kunna ta hand om sin bil.

Är bilvårdsprodukter värda pengarna?

För dig som är bilintresserad är bilvårdsprodukter värda varenda krona, man vill ju trots allt ha bilen ren! Kolla in den här videon om skillnaden på att lämna in bilen och att tvätta den hemma.

Varför innehåller inga bilvårdspaket fälgrengöring?

Fälgrengöringsmedel är ganska opopulärt bland bilvårdare, tyvärr. Därför hittar man det sällan i bilvårdspaketen, man får helt enkelt köpa det separat. Om så är fallet rekommenderar vi att du läser vårt test av fälgrengöring!

Bilvårdsprodukter test

Hur gjorde vi vårt test av bilvårdsprodukter?

All den information vi har med om de bilvårdsprodukter vi testat kommer från produktbeskrivningar samt de recensioner som kunder lämnat. Eftersom vi tar vår utgångspunkt i produktinformationen kan du lita på att du alltid får en rättvis och sanningsenlig bild av vad bilvårdsprodukten egentligen klarar och dessutom ser vi till att även ta med information från recensioner. Det här gör det lite lättare för dig att finna bilvårdsprodukter som klarar det du begär, samtidigt som du vet att du får det du betalar för.

Källor