Dieseltillsats bäst i test – 4 Bästa tillsatsatserna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-20

Om du har en bil, båt eller annat fordon med dieselmotor har du antagligen också hört talas om så kallade dieseltillsatser. De gör att motorn går samt håller bättre, bränsleförbrukningen minskar och förminskar utsläppen. I den här artikeln utforskar vi de 4 bästa dieseltillsatserna beroende på fordon och jämför dess förmågor, priser och effektivitet. Dessutom utser vi en variant till dieseltillsats bäst i test, vilket är den vi anser vara det främsta valet i de allra flesta fallen.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för hansenracing.se & pricerunner.se

Dieseltillsats bäst i test

  • Bäst i test: Wynn’s “Formula Gold”
  • Bäst för prestanda: Liqui Moly ‘Speed Tec’ dieseltillsats
  • Drygast: Triboron bränsletillsats (passar diesel)
  • Bästa dieseltillsats för båten: Liquimoly Marin Super-dieseltillsats

Bäst i test: Wynn’s “Formula Gold”

Wynn's Formula gold dieseltillsats

Wynn’s ”Formula Gold” är en helt komplett dieseltillsats som innehåller både renande och smörjande ämnen. Produkten innehåller lösningsmedel som löser upp alla eventuella avlagringar i motorn eller tanken.

Bränsletillsatsen innehåller också värmehämmande additiver vilka gör att värmen i bränslespridarna minskar och det i sin tur minskar risken att avlagringar och oxidation uppstår. Med den här dieseltillsatsen garanteras rätt bränslespridning, och det minskar utsläppen samtidigt som bilens motor kan prestera på topp.

Den här produkten kan användas en gång om året som minst, eller när det har uppstått någon form av problem i bränslesystemet. Enligt recensioner vi hittade på Autodoc.se är de allra flesta väldigt nöjda och använt produkten gång på gång. Där har den ett snittbetyg på 4/5 baserat på 14 verifierade recensioner.

Bäst för prestanda: Liqui Moly ‘Speed Tec’ dieseltillsats

LiquiMoly speed tec dieseltillsats

Liquimoly Speed Tec är en dieseltillsats som är speciellt utvecklad för att skapa bättre acceleration i dieselmotorer. Med den här dieseltillsatsen får man helt enkelt ut mer av sin bil eftersom motorn kan prestera på topp. Effektiviteten i motorn ökar och hela motorn går jämnare! Dessutom gör tillsatsen att motorn startar bättre vilket kan vara en stor fördel.

Tillsatsen fungerar för alla dieselmotorer både med och utan partikelfilter. Den läggs till direkt i bränsletanken och fungerar med alla biodiesel och dieselbränslen. En förpackning räcker till 70 liter bränsle och produkten är utvecklad för att kunna användas efter varje tankning.

Den är dock lite dyr, och kostade i skrivande stund 165 kr för 250 ml, vilket motsvarar 0,66kr/ml. Det är nästan dubbelt så mycket som Wynn’s Formula Gold, men tja, lite extra får man väl betala för den adderade prestandan.

Drygast: Triboron bränsletillsats

Triboron bränsletillsats

Triboron har varit väl omtyckta på marknaden tidigare, på grund av sin riktigt bra luftpåfyllare. Även deras bränsletillsats och drivmedelsförstärkare passar för alla bilmärken och motorer som drivs med etanol, diesel eller bensin. Tillsatsen optimerar motorns förbränning så utsläppen minskar samtidigt som den förhindrar tillväxt av bakterier som kan finnas i bränslet. I recensioner på XLMoto.se skrivs det om att den fungerar bra och den har ett genomsnittligt betyg på 5/5 (!)

Bränsletillsatsen ser också till att smörja, rengöra och skydda motorn, för att du ska få glädje av din bil så länge som möjligt. Blandas 1:700 för universell användning, och 1:350 om du vill göra en bakteriell de-kontaminering av partikelfilter. En förpackning räcker till 350 liter bränsle om tillsatsen spädes 1:700 vilket gör den otroligt dryg!

Bästa dieseltillsats för båten: Liquimoly Marin Super-dieseltillsats

Liqui Moly Marin Super Diesel-tillsats

Den bästa dieseltillsatsen för båtar är Liquimoly super-dieseltillsats enligt oss på BilV. Tillsatsen går att använda med alla typer av dieselbränslen, och den bidrar till en väldigt hög tändningsförmåga vilket i sin tur ger lägre bränsleförbrukning. Dessutom gör förpackningen den riktigt lätt att hälla ned i bensindunken!

Tillsatsen är mycket dryg och en liter av den räcker till hela 500 liter bränsle! Med dieseltillsatsen får motorn både rengöring och extra ett frätande skydd vilket gör bränslesystemet säkrare. Tack vare den höga rengöringseffekten förhindras också alla typer av avlagningar.

Bästa dieseltillsatsen

Hur väljer man den bästa dieseltillsatsen?

För att välja den bästa dieseltillsatsen måste du först och främst ta reda på vilken typ av motor du har. Därefter kan du nischar ner dig i din motortyp och jämföra kriterier som rostskydd, rengöringsförmåga och/eller hög tändningsförmåga.

Beroende på hur mycket bränsle som ryms i din tank kan du behöva en viss sorts dieseltillsats, eller en variant som går att dosera. Om du använder fel dosering tillsatsen kommer du antagligen inte få önskad effekt.

Vad är en dieseltillsats?

En dieseltillsats är ett kemiskt tillskott som blandas med dieselbränsle för att förbättra dess egenskaper. Det kan hjälpa till att rena bränslesystemet, förbättra förbränningseffektiviteten, minska bränsleförbrukningen, sänka utsläppsnivåerna och förhindra problem som uppkommer av låga temperaturer, som vaxbildning i dieseln. Dieseltillsatser används för att upprätthålla och förbättra motorns prestanda och livslängd.

Hur mycket kostar en dieseltillsats?

För en bra dieseltillsats får du räkna med att betala mellan 200-400 kronor. Vissa tillsatser kan användas flera gånger, medan andra kommer som en engångsdos.

Vad gör dieseltillsats?

En dieseltillsats gör att motorn arbetar på ett mer effektivt sätt, samtidigt som förbränningen ökar. Tillsatsen minimerar utsläppen och gör också att EGR-system samt filter i motorn håller längre.

Hur stor skillnad gör en dieseltillsats?

Att använda dieseltillsats gör faktiskt hyfsat stor skillnad på motorns prestanda och utsläpp. Det är älskat av många bilentusiaster av en anledning!

Dieseltillsats test

Hur gjorde vi vårt dieseltillsats test?

Den information vi använt i vårt test kommer från kundrecensioner samt produktbeskrivningar. Det medför att du som köpare alltid får en rättvis och sanningsenlig bild av vad du egentligen får för pengarna. Vi sammanställer all information och förmedlar den till dig som ska köpa dieseltillsats för att du ska kunna göra ett så bra köp som möjligt. Eftersom vi även tar del av kundrecensioner när vi skriver våra tester kan du lita på att du får en bra bild av produkten och dess funktion.

Källor