Dieseltillsats bäst i test – hitta bästa dieseltillsatsen!

Letar du efter dieseltillsats bäst i test? Då är detta sajten för dig! Nedan hittar du våra varmaste rekommendationer när det kommer till dieseltillsatser.

Om du har en bil, båt eller annat fordon med dieselmotor har du antagligen också hört talas om så kallade dieseltillsatser. De gör att motorn går samt håller bättre, bränsleförbrukningen minskar och det kommer bli mindre utsläpp. Med en dieseltillsats förhindras också tillväxten av dieselbakterier. I det här testet har vi tagit med fem olika varianter av dieseltillsatser som passar både bilmotorer och marina motorer som drivs av diesel. Några av bränsletillsatserna kan även användas för att förstärka andra drivmedel som bensin och etanol. Vi vill med testet göra det lättare för dig att finna en dieseltillsats som passar dig och din motor.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för hansenracing.se & pricerunner.se

Dieseltillsats bäst i test

1. Wynn's formula gold

2. Liquimoly Speed-Tec

3. Triboron bränsletillsats

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Wynn’s “Formula Gold” – bäst i test!

Wynn's formula gold
Wynn’s formula gold

Wynn’s ”Formula Gold” är en helt komplett dieseltillsats som innehåller både renande och smörjande ämnen. Produkten innehåller lösningsmedel som löser upp alla eventuella avlagringar i motorn eller tanken.

Bränsletillsatsen innehåller också värmehämmande additiver vilka gör att värmen i bränslespridarna minskar och det i sin tur minskar risken att avlagringar och oxidation uppstår. Med den här dieseltillsatsen garanteras rätt bränslespridning, och det minskar utsläppen samtidigt som bilens motor kan prestera på topp.

Den här produkten kan användas en gång om året som minst, eller när det har uppstått någon form av problem i bränslesystemet.

Liquimoly “Speed Tec” dieseltillsats

Liquimoly Speed-Tec
Liquimoly Speed-Tec

Liquimoly Speed Tec är en dieseltillsats som är speciellt utvecklad för att skapa bättre acceleration i dieselmotorer. Med den här dieseltillsatsen får man helt enkelt ut mer av sin bil eftersom motorn kan prestera på topp. Effektiviteten i motorn ökar och hela motorn går jämnare! Dessutom gör tillsatsen att motorn startar bättre vilket kan vara en stor fördel.

Tillsatsen fungerar för alla dieselmotorer både med och utan partikelfilter. Den läggs till direkt i bränsletanken och fungerar med alla biodiesel och dieselbränslen. En förpackning räcker till 70 liter bränsle och produkten är utvecklad för att kunna användas efter varje tankning.

Tiboron bränsletillsats

Tribolon bränsletillsats
Triboron bränsletillsats

Tiboron har varit väl omtyckta på marknaden tidigare, på grund av sin riktigt bra luftpåfyllare. Även deras bränsletillsats och drivmedelsförstärkare passar för alla bilmärken och motorer som drivs med etanol, diesel eller bensin. Tillsatsen optimerar motorns förbränning så utsläppen minskar samtidigt som den förhindrar tillväxt av bakterier som kan finnas i bränslet.

Bränsletillsatsen ser också till att smörja, rengöra och skydda motorn, för att du ska få glädje av din bil så länge som möjligt. Blandas 1:700 för universell användning, och 1:350 om du vill göra en bakteriell de-kontaminering av partikelfilter. En förpackning räcker till 350 liter bränsle om tillsatsen spädes 1:700 vilket gör den otroligt dryg!

Liquimoly super-dieseltillsats

LiquiMoly super-dieseltillsats
LiquiMoly super-dieseltillsats

Om du är ute efter en dieseltillsats som fungerar utmärkt även för marina motorer är Liquimoly super-dieseltillsats rätt val. Tillsatsen går att använda med alla typer av dieselbränslen, och den bidrar till en väldigt hög tändningsförmåga vilket i sin tur ger lägre bränsleförbrukning. Dessutom gör förpackningen den riktigt lätt att hälla ned i bensindunken!

Tillsatsen är mycket dryg och en liter av den räcker till hela 500 liter bränsle! Med dieseltillsatsen får motorn både rengöring och extra ett frätande skydd vilket gör bränslesystemet säkrare. Tack vare den höga rengöringseffekten förhindras också alla typer av avlagningar.

Vanliga frågor

Bästa dieseltillsatsen

Hur mycket kostar en dieseltillsats?

För en bra dieseltillsats får du räkna med att betala mellan 200-400 kronor. Vissa tillsatser kan användas flera gånger, medan andra kommer som en engångsdos.

Vad gör dieseltillsats?

En dieseltillsats gör att motorn arbetar på ett mer effektivt sätt, samtidigt som förbränningen ökar. Tillsatsen minimerar utsläppen och gör också att EGR-system samt filter i motorn håller längre.

Hur stor skillnad gör det?

Att använda dieseltillsats gör faktiskt hyfsat stor skillnad på motorns prestanda och utsläpp. Det är älskat av många bilentusiaster av en anledning! Här är en video för dig som vill ha en summering av dieseltillsatser.

Hur väljer man den bästa dieseltillsatsen?

  • Börja med att ta reda på vilken sorts motor du har. Först därefter kan du finna en passande dieseltillsats.
  • Beroende på hur mycket bränsle som ryms i din tank kan du behöva en viss sorts dieseltillsats, eller en variant som går att dosera. Om du använder fel dos av tillsatsen kanske du inte får den effekt som behövs.
  • Vad vill du ha ut av din tillsats? Söker du efter en tillsats som rostskyddar, en variant som rengör eller kanske en variant som har hög tändningsförmåga? Olika dieseltillsatser har olika funktioner och det kan vara klokt att jämföra dem.

Mekar du med bilen ofta? Kolla in vår artikel om den bästa domkraften!

Dieseltillsats test

Hur gjorde vi vårt dieseltillsats test?

Den information vi använt i vårt test kommer från kundrecensioner samt produktbeskrivningar. Det medför att du som köpare alltid får en rättvis och sanningsenlig bild av vad du egentligen får för pengarna. Vi sammanställer all information och förmedlar den till dig som ska köpa dieseltillsats för att du ska kunna göra ett så bra köp som möjligt. Eftersom vi även tar del av kundrecensioner när vi skriver våra tester kan du lita på att du får en bra bild av produkten och dess funktion.

Källor