Mobilhållare för bil bäst i test – 3 bästa mobilhållarna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2024-02-22

En mobilhållare för bilen är en bra liten pryl för att kunna läsa GPS:en samtidigt som man kör. I den här artikeln upptäcker vi marknadens 3 bästa mobilhållare för bil och jämför deras funktioner, priser och fastsättning. Vi utser också en av modellerna till mobilhållare för bil bäst i test!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar

Mobilhållare bil bäst i test

Bäst i test: Ring magnetisk mobilhållare bil

Ring Magnetic mobilhållare
Riktigt lätt att sätta fast
Stark magnet
Inbyggd kabelhållare
Enkelt att justera vinkel
Liten

Den bästa mobilhållaren för bilen är RING Magnetiska hållare. Trots dess riktigt låga prislapp lyckas den ändå prestera. Den har en stark magnet, inbyggd kabelhållare och gör det lätt att justera vinkeln.

Eftersom att den är magnetisk går det riktigt snabbt att ta på och av telefonen. Magneter tappar ju heller inte sin kraft över tid, vilket konkurrenternas modeller ofta gör. Det höjer upp Ring’s betyg enormt!

Förutom den enkla fastsättningen så har den till och med en inbyggd kabelsamlare!

Lättast: Linocell med snabbfäste

Linocell mobilhållare

En av de mest lättanvända mobilhållarna på marknaden är den här från Linocell. Den har som fyra små armar på sidorna som enkelt trycks ut, där telefonen sedan sitter emellan. Dessa armar trycker automatiskt ihop sig när du satt dit mobilen, och den sitter då som berget!

Linocell har också klurat ut en bra lösning på hur man ska sätta fast den i ventilgallret. Mobilhållaren klickas enkelt i på bara några sekunder, så fungerar det som det ska!

En simpel, men ändå riktigt bra modell, dessutom till överkomlig prislapp!

Bäst för vindrutan: Linocell med arm

Linocell mobilhållare med arm

Linocell klipper ännu en position på topplistan med den här supersmarta lösningen för att sätta fast mobilen på vindrutan! Även denna har fyra små armar som gör att telefonen hålls tight. Det innebär också att du kan sätta fast vilken mobil som helst på den.

Den har ett så kallat snabbfäste, vilket gör att den sätts på vindrutan på bara några sekunder! Det är en sugpropp, men den kan också finjusteras med hjälp av skruvar för att sitta ännu bättre.

Bästa mobilhållaren med laddare: Linocell

En svart mobilhållare med qi laddare inbyggt

Den här mobilhållaren är lite speciell; den har nämligen en inbyggd Qi-laddare! För dig som inte vet det är Qi-laddare en trådlös laddare, alltså borde du titta om din mobil fungerar med sådan först.

Laddaren i sig fungerar faktiskt förvånansvärt bra och leverar 15W. Det gör att du kan ladda mobilen samtidigt som du kollar GPS:en utan problem.

Det som vi tycker är sämre på den här modellen är sugproppen, som är på tok för klen för att hålla tyngre mobiler. Om du däremot har en lite mindre mobil, fungerar den utmärkt.

Mest lättmonterad: Linocell självhäftande

En självhäftande mobilhållare för bilen från Linocell

Även detta är en lite annorlunda modell från konkurrenternas. Den är nämligen självhäftande! Monteringen går på bara en sekund, och då sitter den där den sitter. I och med att den är självhäftande kan den också flyttas runt på instrumentbrädan utan problem.

Magneten som telefonen sedan sitter i är högkvalitativ och håller mobilen på plats ordentligt.

En prisvärd mobilhållare som definitivt får en rekommendation av oss på BilV!

Vad är en mobilhållare för bilen?

En mobilhållare för bilen är en anordning som fästs på insidan av vindrutan, på instrumentbrädan eller i ventilationsgallret för att hålla mobilen. Den används för att göra telefonen synlig utan att behöva hålla i den.

Vad kostar en mobilhållare för bilen?

En mobilhållare för bilen kostar omkring 300kr. Men det finns förstås modeller så billigt som under hundringen, och några som sträcker sig upp mot 500kr.

Var kan man köpa en bil-mobilhållare?

Bil-mobilhållare finns går att köpa på nästan alla fordons-inriktade butiker, teknikaffärer och e-handlare såsom Kaffebrus.

Bästa mobilhållare för bil

Hur väljer man den bästa mobilhållaren för bil?

Att hitta den bästa mobilhållaren till bilen kan vara en utmaning, men oroa dig inte – vi hjälper dig! Nedan är en lista över kriterier som är viktiga nära man väljer bil-mobilhållare, dessa inkluderar passform, montering, justerbarhet, material och kvalitet.

  • Passform: Se till att mobilhållaren passar just din mobil. Om du väljer en universell mobilhållare (en som fungerar med olika mobiler), se till att den trycker till mobilen ordentligt på alla sidor.
  • Montering: Var vill du fästa mobilhållaren i bilen? Det finns olika monteringsalternativ som på rutan, instrumentbrädan eller i ventilationsgallret. Välj det alternativ som passar din bil bäst och ger optimal synlighet.
  • Justerbarhet: En justerbar mobilhållare gör det möjligt att ändra vinkel och position för bäst uppsikt. Det är särskilt viktigt om flera personer kommer att använda hållaren.
  • Material och kvalitet: Välj en mobilhållare som är gjord av hållbara och högkvalitativa material så att den håller länge och inte skadar din telefon.

Vill du ha GPS när du kör motorcykel också? Kolla in vår mobilhållare mc bäst i test lista!

Hur använder man en mobilhållare med GPS?

Att använda en mobilhållare vid körning med GPS kan göra din resa både enklare och säkrare. Här är några tips för att få ut det mesta av din mobilhållare när du använder GPS:

  • Placera mobilhållaren så att du enkelt kan se skärmen utan att behöva vrida huvudet eller ta blicken från vägen.
  • Använd en hållare som ger dig möjlighet att enkelt justera vinkel och höjd för optimal synlighet.
  • Sätt på rösten på GPS:en för att minska behovet att titta på skärmen när du kör.
  • Ställ in din destination INNAN du börjar köra, så att du slipper trycka på telefonen under resan.
Mobilhållare för bilen test

Hur genomfördes vårt mobilhållare bil test?

Vi började vårt test av mobilhållare för bilar genom att göra lite research på marknaden. Ganska snabbt hittade vi vilka modeller som var mest omtyckta, de fick det bli! Vi tittade då närmare på produkterna i fråga med hjälp av kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med det vi läst i de skrev vi sedan våra egna recensioner om alla produkterna.

För att avsluta testet satte vi också ihop en mobilhållare bäst i test lista. Där rankades produkterna från bäst till sämst utifrån en jämförelse. Den jämförelsen bestod främst av kriterier som hållbarhet, fastsättning och kvalitet.

Källor