Mobilhållare bil bäst i test 2023 – hitta bästa mobilhållaren!

Är du också ute efter mobilhållare bil bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! I den här guiden letar vi fram den bästa mobilhållaren för bilen. Dessutom besvarar vi alla de vanliga frågorna kring mobilhållare, och ger dig en steg-för-steg guide till hur du själv kan hitta den perfekta modellen.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för kjell.com & autodude.se

Mobilhållare bil bäst i test

Ring magnetisk mobilhållare bil – testvinnare!

En svart magnetisk mobilhållare för bilen

Den produkt vi kommer ge titeln mobilhållare bil bäst i test är definitivt den här från Ring. Trots dess riktigt låga prislapp lyckas den ändå prestera.

Eftersom att den är magnetisk går det riktigt snabbt att ta på och av telefonen. Magneter tappar ju heller inte sin kraft över tid, vilket konkurrenternas modeller ofta gör. Det höjer upp Ring’s betyg enormt!

Förutom den enkla fastsättningen så har den till och med en inbyggd kabelsamlare!

Lättast: Linocell med snabbfäste

En svart mobilhållare som sitter i ventilgallret på en mobil med GPS på skärmen

En av de mest lättanvända mobilhållarna på marknaden är den här från Linocell. Den har som fyra små armar på sidorna som enkelt trycks ut, där telefonen sedan sitter emellan. Dessa armar trycker automatiskt ihop sig när du satt dit mobilen, och den sitter då som berget!

Linocell har också klurat ut en bra lösning på hur man ska sätta fast den i ventilgallret. Mobilhållaren klickas enkelt i på bara några sekunder, så fungerar det som det ska!

En simpel, men ändå riktigt bra modell, dessutom till överkomlig prislapp!

Bäst för vindrutan: Linocell

En svart mobilhållare som sitter fast med sugpropp på vindrutan av en bil

Linocell klipper ännu en position på topplistan med den här supersmarta lösningen för att sätta fast mobilen på vindrutan! Även denna har fyra små armar som gör att telefonen hålls tight. Det innebär också att du kan sätta fast vilken mobil som helst på den.

Den har ett så kallat snabbfäste, vilket gör att den sätts på vindrutan på bara några sekunder! Det är en sugpropp, men den kan också finjusteras med hjälp av skruvar för att sitta ännu bättre.

Bästa mobilhållaren med laddare: Linocell

En svart mobilhållare med qi laddare inbyggt

Den här mobilhållaren är lite speciell; den har nämligen en inbyggd Qi-laddare! För dig som inte vet det är Qi-laddare en trådlös laddare, alltså borde du titta om din mobil fungerar med sådan först.

Laddaren i sig fungerar faktiskt förvånansvärt bra och leverar 15W. Det gör att du kan ladda mobilen samtidigt som du kollar GPS:en utan problem.

Det som vi tycker är sämre på den här modellen är sugproppen, som är på tok för klen för att hålla tyngre mobiler. Om du däremot har en lite mindre mobil, fungerar den utmärkt.

Mest lättmonterad: Linocell självhäftande

En självhäftande mobilhållare för bilen från Linocell

Även detta är en lite annorlunda modell från konkurrenternas. Den är nämligen självhäftande! Monteringen går på bara en sekund, och då sitter den där den sitter. I och med att den är självhäftande kan den också flyttas runt på instrumentbrädan utan problem.

Magneten som telefonen sedan sitter i är högkvalitativ och håller mobilen på plats ordentligt.

En prisvärd mobilhållare som definitivt får en rekommendation av oss på BilV!

Vanliga frågor

Vad kostar en mobilhållare för bilen?

En mobilhållare för bilen kostar omkring 300kr. Men det finns förstås modeller så billigt som under hundringen, och några som sträcker sig upp mot 500kr.

Bästa mobilhållaren för bilen

Hur hittar man den bästa mobilhållaren för bil?

Att hitta den bästa mobilhållaren till bilen kan vara en utmaning, men oroa dig inte – vi hjälper dig! I den här guiden kommer vi att gå igenom viktiga kriterier och tips för att välja den bästa mobilhållaren som passar just dina behov.

Vad du bör tänka på när du väljer en mobilhållare till bilen

Innan du börjar handla är det viktigt att veta vad du ska leta efter. Här är några nyckelfaktorer att ha i åtanke:

 • Passform: Se till att mobilhållaren passar just din mobil. En bra passform är avgörande för att hålla telefonen säker och stabil under resan.
 • Montering: Var vill du fästa mobilhållaren i bilen? Det finns olika monteringsalternativ som på rutan, instrumentbrädan eller i ventilationsgallret. Välj det alternativ som passar din bil bäst och ger optimal åtkomst.
 • Justerbarhet: En justerbar mobilhållare gör det möjligt att ändra vinkel och position för bäst uppsikt. Det är särskilt viktigt om flera personer kommer att använda hållaren.
 • Material och kvalitet: Välj en mobilhållare som är gjord av hållbara och högkvalitativa material så att den håller länge och inte skadar din telefon.

Ytterligare tips

Nu när du vet vad du ska leta efter är det dags att gå igenom några tips för att hitta den bästa mobilhållaren till din bil:

 1. Läs recensioner: Ta dig tid att läsa recensioner från andra användare för att få en uppfattning om hur mobilhållaren presterar i riktiga livet.
 2. Jämför priser: Sätt en budget och jämför priser på olika mobilhållare inom din prisklass. Kom ihåg att den billigaste inte alltid är den bästa, men du behöver heller inte betala en förmögenhet för en bra mobilhållare.
 3. Testa i butik: Om möjligt, besök en butik där du kan prova mobilhållaren innan du köper den. Detta ger dig möjlighet att se hur den passar din telefon och bil.
 4. Säkerhet först: Se till att mobilhållaren inte hindrar sikten!
 5. Tänk på framtiden: Om du planerar att köpa ny telefon inom en snar framtid kan det vara värt att välja en mobilhållare som är kompatibel med flera olika modeller, så att du inte behöver köpa en ny hållare när du byter telefon.

Vill du ha GPS när du kör motorcykel också? Kolla in vår mobilhållare mc bäst i test lista!

Avslutande ord

Att välja den bästa mobilhållaren till bilen behöver inte vara särskilt svårt egentligen. Genom att titta på passform, montering, justerbarhet, material och kvalitet, kan du hyfsat enkelt hitta den perfekta hållaren för dig och din bil. Glöm inte att säkerhet alltid kommer först – en bra mobilhållare hjälper dig att hålla fokus på vägen, trots att den visar en GPS.

Olika typer av mobilhållare för bilen

När du letar efter en mobilhållare till bilen är det viktigt att välja rätt typ för just dina behov. Här går vi igenom några av de vanligaste typerna av mobilhållare:

 1. Med sugpropp: Dessa hållare fästs på bilens vindruta eller instrumentbräda med hjälp av en sugpropp. De är lätta att montera och justera, men kan ibland tappa greppet.
 2. För ventilationen: Fästs i bilens luftventiler och passar de allra flesta telefonmodeller. De är kompakta och diskreta, men kan påverka luftflödet i bilen.
 3. Magnetiska hållare: Använder magneter för att fästa telefonen på instrumentbrädan eller andra ytor. De är smidiga att använda, men kan påverka vissa telefoners funktionalitet.
 4. För mugghållaren: Designade för att placeras i bilens konsol eller mugghållare. De ger en stabil och säker bas för din telefon, men kan vara klumpiga och svåra att nå.

Användning av mobilhållare vid GPS-körning

Att använda en mobilhållare vid körning med GPS kan göra din resa både enklare och säkrare. Här är några tips för att få ut det mesta av din mobilhållare när du använder GPS:

 • Placera mobilhållaren så att du enkelt kan se skärmen utan att behöva vrida huvudet eller ta blicken från vägen.
 • Använd en hållare som ger dig möjlighet att enkelt justera vinkel och höjd för optimal synlighet.
 • Sätt på rösten på GPS:en för att minska behovet att titta på skärmen när du kör.
 • Ställ in din destination innan du börjar köra, så att du slipper peta på telefonen under resan.

Säkerhet vid användning av mobilhållare

För att säkerställa att din användning av mobilhållare i bilen är så säker som möjligt, bör du ha följande i åtanke:

 • Undvik att placera mobilhållaren på ett sätt som blockerar sikten.
 • Se till att telefonen är ordentligt fastsatt och inte kommer lossna under resan.
 • Försök att minimera distraktioner genom att undvika att röra telefonen när du kör.
 • Se till att mobilhållaren inte hindrar bilens säkerhetssystem, som airbags och ratten.
Mobilhållare bil test

Hur genomfördes vårt mobilhållare bil test?

Vi började vårt test av mobilhållare för bilar genom att göra lite research på marknaden. Ganska snabbt hittade vi vilka modeller som var mest omtyckta, de fick det bli! Vi tittade då närmare på produkterna i fråga med hjälp av kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med det vi läst i de skrev vi sedan våra egna recensioner om alla produkterna.

För att avsluta testet satte vi också ihop en mobilhållare bäst i test lista. Där rankades produkterna från bäst till sämst utifrån en jämförelse. Den jämförelsen bestod främst av kriterier som hållbarhet, fastsättning och kvalitet.

Källor