Polera strålkastare bäst i test – 4 Bästa strålkastarpoleringarna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-17

I denna djupgående artikel utforskar vi de 4 bästa strålkastarpoleringarna, en kritisk del av bilvården. För att utser strålkastarpolering bäst i test bedömer vi modellernas effektivitet, användarvänlighet och kostnadseffektivitet, samtidigt som vi ger tips och insikter inför poleringen.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Polera strålkastare bäst i test

Bäst i test: Chemical Guys polermedel för strålkastare

Chemical Guys Headlight Restorer & Protectant

Last updated: 2024-06-22 19:29:56

Enligt oss är Chemical Guys “Headlight Restorer” det bästa polermedlet för strålkastare. Den har en överlägsen prestanda och urskiljer sig verkligen från sina konkurrenter. Precis som deras bilschampo gör även detta polermedlet en otrolig skillnad efteråt. Det gör strålkastarna otroligt blanka och fina, trots riktigt djupa repor.

Förutom resultatet är polermedlet riktigt enkelt att använda. För dig som inte har en polermaskin kan det även användas med skruvdragare eller för hand. Chemical Guys har verkligen tänkt att medlet ska passa alla!

Mest prisvärt: Turtle Wax strålkastarpolering

Turtle Wax Speed Headlight Lens Restorer

Ett riktigt prisvärt litet poleringskit är det här från Turtle Wax. Tillverkaren känner du säkert redan till, det gör vi också, den har nämligen vunnit bland annat vårt dieseltillsats test. Ett starkt varumärke är något som väger tungt för oss, vilket var anledningen till att vi tog med det även denna gång.

Medlet lyckas få nytt liv i slitna strålkastare, inte ens solblekta strålkastare är ett problem! Den tar effektivt bort repor och ingrodd smuts, trots att det inte är ett så grovt medel.

Förutom själva medlet får man även med en slipduk med olika grovhetsgrader, vad mer behöver man egentligen?

Bästa kittet: Mafra Regenera poleringssats för strålkastare

Mafra Regenera Headlight Kit

Ett kit som definitivt håller måttet är detta från Regenera! De har tänkt på precis allt, och därför innehåller kittet olika slippapper, ett lackskydd, och polermedel.

Lyktorna blir så gott som nya efter att man kört en vända med poleringssatsen. Lackskyddet däremot är lite sämre och vi tycker det håller för kort tid. Köp hellre till ett annat lackskydd för strålkastarna.

I helhet är det dock en poleringssats för strålkastarna som gör jobbet – och det görs bra.

Holts Headlight restorer

Holts Headlight Restoration Kit
Vi hittade inga butiker med denna produkt

För dig som vill slippa köpa mikrofiberdukar eller tvättsvampar är detta kittet för dig! Det är ett komplett paket som innehåller allt du behöver för att polera strålkastarna.

Lyktorna får ett riktigt lyft, samtidigt som medlet tar bort de lite djupare reporna. Det som också skiljer Holts strålkastarrengörare är det faktum att den ger lyktorna ett så bra skydd efteråt. Skyddet är definitivt över förväntan och håller betydligt längre än konkurrenternas.

Bästa strålkastarpoleringen

Hur väljer man den bästa strålkastarpoleringen?

Att välja den bästa strålkastarpoleringen för din bil är avgörande för att förbättra sikten och säkerheten under nattkörning. Det finns några faktorer som är extra viktiga att leta efter i strålkastarpoleringsmedel, dessa inkluderar typ av strålkastare som ska poleras, ingredienser i medlet, appliceringsmetod, och priset.

 1. Typ av strålkastare: Vissa poleringsprodukter fungerar bäst för plaststrålkastare, medan andra är mer lämpade för glasstrålkastare. Kontrollera vilken typ av strålkastare din bil har innan du väljer polermedel.
 2. Ingredienser: Kvaliteten på poleringsmedlet är avgörande för att få bästa möjliga resultat. Titta efter produkter som innehåller slipande partiklar av hög kvalitet och kemikalier som hjälper till att bryta ner oxidation.
 3. Appliceringsmetod: Det finns flera sätt att applicera strålkastarpoleringen, bland annat handpolering, med hjälp av en skruvdragare eller polermaskin. Välj en metod som passar din utrustning!
 4. Pris: Strålkastarpolering varierar i pris, så ha en budget i åtanke när du väljer produkt. Kom dock ihåg att den billigare produkten kanske inte ger samma resultat som den dyrare.

Hur polerar man strålkastarna?

När du har valt den bästa strålkastarpoleringen, följ dessa steg för att polera dina strålkastare:

 1. Rengör strålkastarna: Tvätta strålkastarna noggrant med vatten och eventuellt bilschampo för att ta bort smuts och damm innan du börjar polera.
 2. Applicera poleringsmedlet: Följ instruktionerna som står på produkten och applicera poleringsmedlet på strålkastarna med den rekommenderade metoden (handpolering, skruvdragare eller polermaskin).
 3. Polera strålkastarna: Arbeta poleringsmedlet i strålkastarna med cirkulära rörelser tills du ser en förbättring i klarheten och ljusstyrkan.
 4. Skölj och torka: Skölj bort eventuella rester av polermedlet med vatten och torka sedan strålkastarna noggrant.
 5. Applicera lackskydd: Om din valda produkt innehåller ett lackskydd, applicera det enligt instruktionerna för att förhindra framtida oxidation och skador.

Varför är det viktigt att polera strålkastarna?

Strålkastarpolering är en process som innebär att man återställer strålkastarnas klarhet och ljusstyrka genom att ta bort repor, oxidation och smuts som har ackumulerats över tid. Detta är viktigt eftersom:

 • Det förbättrar sikten under nattkörning
 • Det ökar din säkerhet genom att göra dig mer synlig för andra bilister
 • Det förbättrar bilens estetik genom att ge en ren och polerad yta

Vad polerar man strålkastare med?

Polera strålkastare med en specialanpassad strålkastarpolering och en poleringsdyna.

Hur polerar jag mina strålkastare?

För att polera strålkastare, rengör dem först, applicera poleringspasta och använd en poleringsdyna för att gnugga försiktigt.

Kan man polera strålkastare?

Ja, man kan polera strålkastare för att återställa klarheten och förbättra ljusstyrkan. Det görs oftast med ett specialdesignat polermedel.

Vad kostar det att polera strålkastare?

Att polera strålkastare kostar vanligtvis mellan 300 och 1000 kronor, beroende på om du gör det själv eller anlitar ett proffs.

Strålkastarpolering test

Hur gjorde vi vårt test av polermedel för strålkastare?

Vi tittade på ungefär ett hundratal kundrecensioner och produktbeskrivningar för att genomföra vårt test av polermedel för strålkastare. Med informationen vi hittade där satte vi ihop egna recensioner om produkterna.

Källor