Bilvax bäst i test – 5 Bästa bilvaxen!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-21

Bilvax är ett bra sätt att ta hand om bilen, och det skapar en skyddande barriär för att bilen inte ska bli smutsig. I vårt omfattande test utforskar vi de 5 bästa bilvaxen för att få bilen så där glänsande fin, men också bevara renligheten. Vi jämför bilvaxens effektivitet, pris, om det lämnar ränder efter sig, hur lätt det är att använda, hur bra det skyddar, och utser sedan en modell till bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Bilvax bäst i test

Bäst i test: Tershine bilvax

Tershine Magnify bilvax
Vi hittade inga butiker med denna produkt

Tershine’s Magnify bilvaxet är utan tvekan det bästa bilvaxet jag någonsin har använt. Det ger en djup och spegelblank glans som varar länge och skyddar mot smuts och väderförhållanden. Dess unika formel gör det enkelt att applicera och polera av utan att lämna några ränder eller rester. Tershine Wax fungerar på alla typer av lack och ger en jämn täckning utan att lämna några fläckar eller missfärgningar. Dessutom är det väldigt drygt och en enda flaska räcker för att vaxa flera bilar.

Vi är särskilt imponerade av hur det skyddar mot solens UV-strålar och förhindrar att lacken bleknar. Sammanfattningsvis är Tershine Wax det mest effektiva, lättanvända och pålitliga bilvaxet på marknaden idag. Om du vill ha en perfekt bilfinish, är det här produkten för dig!

Tershine Magnify Wax har fått ett genomsnittligt betyg på 4,7/5 baserat på de 32 recensioner vi hittade på Autodude.se

Bäst för svart/vit: Fusso coat “Soft99”

Soft99 Fusso Coat bilvax

Last updated: 2024-05-28 08:05:31

Soft99 är en japansk tillverkare som bland annat fått bra placeringar i vårt bilschampo test. Även deras bilvax är en utmärkt produkt för bilentusiaster som vill ha en högkvalitativt och långvarigt skydd för sina bilar. Vaxet är lätt att applicera och ger en mycket glansig finish som håller i upp till sex månader. Vaxet ger enastående skydd mot vatten, smuts och den blekning av lacken som solens UV-strålar kan orsaka. Det är också enkelt att rengöra bilen efter att vaxet har lagts på.

Trots att vaxet ligger i den övre delen av spannet när det kommer till pris så rekommenderas det starkt till alla bilägare som vill ge sin bil en professionell finish.

Ha i åtanke att det här vaxet är relativt drygt, vilket gör det billigare att använda än man först kan tro. I skrivande stund kostade Soft99 Fusso Coat 399 kr för 200 g, vilket motsvarar ungefär 2kr/g. Redan där är det billigare än genomsnittet på 4kr/g, det faktum att det dessutom är drygt gör det bara billigare!

Bäst flytande bilvax: Meguiars

Meguiars Ultimate liquid wax

Meguiars ultimate liquid wax är ett flytande bilvax för att skydda och ge bilen en glänsande finish. Vaxet är lätt att applicera och torkar snabbt, vilket gör det riktigt bekvämt att använda. Dessutom ger det ett djupt och långvarigt skydd mot repor, UV-strålar och andra yttre faktorer som kan skada din bil.

Precis som Meguiars strålkastarpolering ger även deras vax bilen en spegelblank finish och en oemotståndlig och riktigt proffsig glans. Vaxet är därefter lätt att ta bort och lämnar inga rester, vilket gör det till ett perfekt val för alla som söker efter en högkvalitativ produkt som ger en långvarig skydd för sin bil. Trots det förhållandevis höga priset så rekommenderas Meguiars “ultimate” starkt till alla som vill ha det bästa skyddet men som kan tänka sig betala lite extra.

Recensionerna av Meguiars Ultimate Liquid Wax är överrumplande bra, och de har ett snittbetyg på 4,6/5 baserat på 35 omdömen hos Autodude.se

Bäst budgetval: Autoglym “Guld”

Autoglym Guld bilvax

Autoglym Guld är en imponerande produkt för att skydda och ge din bil en djup och högglansig finish. Vaxet är lätt att applicera och ger ett långvarigt skydd mot repor, solens UV-strålar och andra yttre faktorer som kan skada din bil. Dessutom ger vaxet en högglansig och glänsande finish som verkligen sticker ut från mängden. Efter att ha använt Autoglym Guld så blir bilen en spegelblank och välvårdad. Det är också lätt att ta bort och lämnar inga rester.

Trots det mycket överkomliga priset är Autoglym Guld definitivt en produkt som imponerar när det kommer till kvalitet och skydd för din bils lack.

Bästa bilvax-kittet: Gyeon Q2

Gyeon Q² bilvax

Last updated: 2024-05-28 08:05:31

Gyeon Q2 vax är ett bra bilvax som ger ett bra skydd för din bils lack. Vaxet ger en djup och långvarig glans som ser bra ut på nästan alla bilar. Dessutom är det lätt att applicera och torkar snabbt, vilket gör det till en praktisk produkt att använda även för de utan större vana av bilvax.

Det ger också enastående skydd mot UV-strålar, smuts och vatten. Efter att ha använt vaxet blir bilen dessutom lättare att rengöra. Det är också enkelt att ta bort och lämnar inga rester efter sig. Vi på BilV tycker dock det är viktigt att nämna att det kan lämna vita prickar om det appliceras på plastytor.

Notera att detta är ett kit, och därför kommer med en liten trissa för att underlätta appliceringen.

Bästa bilvaxet

Hur väljer man det bästa bilvaxet?

För att välja det bästa bilvaxet behöver man ta hänsyn till en rad olika saker. Nedan är en lista på saker att ha i åtanke när man köper bilvax, dessa inkluderar effektivitet, pris, om det lämnar ränder efter sig, hur lätt det är att använda och hur bra det skyddar.

  • Effektivitet: det är såklart viktigt att bilvaxet effektivt stöter bort smuts, det är därför man använder det!
  • Pris: jämför priser på olika bilvax, men räkna per milliliter eller gram. Räkna alltså ut vad det kostar per gram genom att följa denna uträkning: antal gram ÷ pris. Sedan kan du jämför priserna med varandra.
  • Lämnar det ränder efter sig? Om bilvaxet lämnar rester eller ränder efter sig – skippa det!
  • Lätt applicering: det ska gå snabbt och smidigt att sätta på bilvaxet.
  • Skydd: det ska lämna ett bra skydd som håller i flera månader (6 månader+ är att föredra)

Vad är bilvax?

Bilvax är en skyddsprodukt som appliceras på bilens yttre lack för att ge ett glänsande, skyddande lager. Det hjälper till att bevara lacken genom att skydda mot saker som UV-strålning, smuts, och kemikalier. Bilvax kan även hjälpa till att dölja mindre repor och ge bilen ett polerat utseende.

I vilka former finns bilvax?

Bilvax finns i olika former, som flytande, pasta/gel och spray. Dessa varianter varierar i hållbarhet och hur de appliceras.

Vad gör bilvax?

Bilvax ger först och främst ett extra skydd till din bils lack. Det gör i sin tur att både din bils lack och själva bilen håller längre eftersom vaxet hindrar en del av de skador som väta och sol kan orsaka.

Hur mycket kostar bilvax?

Ett bra bilvax kostar från ett par hundralappar och uppåt. I vårt test har vi recenserat bilvax som kostar mellan 200 och 600 kronor.

Kan bilvax användas för att skydda bilens strålkastare från att bli matta och oxiderade?

Ja, att applicera bilvax på bilens strålkastare kan skydda dem från att bli matta och oxiderade. Vaxet fungerar som en skyddande barriär även på strålkastarna, och skyddar mot UV-strålning, smuts och kemikalier. Alla dessa saker är annars anledningar till att strålkastarna blir matta och förlorar sin klarhet.

Kan man använda bilvax på fälgarna?

Ja, man kan använda vanligt bilvax på fälgarna, men det är inte lika värmebeständigt som fälgvax, vilket gör att det inte håller lika länge.

Bilvax test

Hur gjorde vi vårt bilvax test?

Våra recensioner av bilvaxen utgår först och främst från egna erfarenheter av användande. Vi ser dock också till att jämföra saker som priserna, vad andra har att säga om produkterna och vilket ändamål de är bäst lämpade för.

Källor