Bilvax bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Letar du också efter bilvax bäst i test? Detta är den sista artikeln du behöver läsa! Vi tar nämligen fram de allra bästa bilvaxen för att din bil ska hållas fräsch på riktigt.

Som bilägare är det viktigt att ta hand om din bil, och bilvaxet spelar en viktig roll i att bevara din bils utseende och skydda bilen mot yttre påverkan.

Vi kommer att presentera och utvärdera de mest populära bilvaxen, baserat på deras effektivitet, hållbarhet och användarvänlighet. Du som konsument kan förvänta dig att lära dig om de olika typerna av bilvax och vad som skiljer dem åt. Dessutom kommer du också få reda på vilken typ som är bäst lämpad för dina specifika behov. Vi kommer även att ge tips och råd för hur du applicerar och underhåller bilvaxet för att få bästa möjliga resultat.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Bilvax bäst i test

1. Tershine magnify wax

2. Soft99 fusso coat

3. Meguiars flytande bilvax

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Tershine bilvax – testvinnare!

En svart burk bilvax från Tershine

Tershine Wax för bilvård är utan tvekan det bästa bilvaxet jag någonsin har använt. Det ger en djup och spegelblank glans som varar länge och skyddar mot smuts och väderförhållanden. Dess unika formel gör det enkelt att applicera och polera av utan att lämna några ränder eller rester. Tershine Wax fungerar på alla typer av lack och ger en jämn täckning utan att lämna några fläckar eller missfärgningar. Dessutom är det väldigt drygt och en enda flaska räcker för att vaxa flera bilar.

Vi är särskilt imponerade av hur det skyddar mot solens UV-strålar och förhindrar att lacken bleknar. Sammanfattningsvis är Tershine Wax det mest effektiva, lättanvända och pålitliga bilvaxet på marknaden idag. Om du vill ha en perfekt bilfinish, är det här produkten för dig!

Bäst för svart/vit: Fusso coat “Soft99”

Soft99 fusso coat

Soft99 är en japansk tillverkare som bland annat fått bra placeringar i vårt bilschampo test. Även deras bilvax är en utmärkt produkt för bilentusiaster som vill ha en högkvalitativt och långvarigt skydd för sina bilar. Vaxet är lätt att applicera och ger en mycket glansig finish som håller i upp till sex månader. Vaxet ger enastående skydd mot vatten, smuts och den blekning av lacken som solens UV-strålar kan orsaka. Det är också enkelt att rengöra bilen efter att vaxet har lagts på.

Trots att vaxet ligger i den övre delen av spannet när det kommer till pris så rekommenderas det starkt till alla bilägare som vill ge sin bil en professionell finish. Ha i åtanke att det här vaxet är relativt drygt, vilket gör det billigare att använda än du först kan tro.

Bäst premiumval: Meguiars

Meguiars flytande bilvax

Meguiars ultimate liquid wax är en fantastisk produkt för att skydda och ge din bil en glänsande finish. Vaxet är lätt att applicera och torkar snabbt, vilket gör det till en bekväm produkt att använda. Dessutom ger det ett djupt och långvarigt skydd mot repor, UV-strålar och andra yttre faktorer som kan skada din bil.

Precis som Meguiars strålkastarpolering ger även deras vax bilen en spegelblank finish och en oemotståndlig och riktigt proffsig glans. Vaxet är därefter lätt att ta bort och lämnar inga rester, vilket gör det till ett perfekt val för alla som söker efter en högkvalitativ produkt som ger en långvarig skydd för sin bil. Trots det förhållandevis höga priset så rekommenderas Meguiars “ultimate” starkt till alla som vill ha det bästa skyddet men som kan tänka sig betala lite extra.

Bäst budgetval: Autoglym “Guld”

En vit flaska med bilvax

Autoglym Guld är en imponerande produkt för att skydda och ge din bil en djup och högglansig finish. Vaxet är lätt att applicera och ger ett långvarigt skydd mot repor, solens UV-strålar och andra yttre faktorer som kan skada din bil. Dessutom ger vaxet en högglansig och glänsande finish som verkligen sticker ut från mängden. Efter att ha använt Autoglym Guld så blir bilen en spegelblank och välvårdad. Det är också lätt att ta bort och lämnar inga rester.

Trots det mycket överkomliga priset är Autoglym Guld definitivt en produkt som imponerar när det kommer till kvalitet och skydd för din bils lack.

Gyeon Q2 vax

Gyeon Q2 bilvax

Gyeon Q2 vax är ett bra bilvax som ger ett bra skydd för din bils lack. Vaxet ger en djup och långvarig glans som ser bra ut på nästan alla bilar. Dessutom är det lätt att applicera och torkar snabbt, vilket gör det till en praktisk produkt att använda även för de utan större vana av bilvax.

Det ger också enastående skydd mot UV-strålar, smuts och vatten. Efter att ha använt vaxet blir bilen dessutom lättare att rengöra. Det är också enkelt att ta bort och lämnar inga rester efter sig.

Vanliga frågor

Bästa bilvaxet

Hur mycket kostar bilvax?

Ett bra bilvax kostar från ett par hundralappar och uppåt. I vårt test har vi recenserat bilvax som kostar mellan 200 och 600 kronor.

Vad gör bilvax?

Bilvax ger först och främst ett extra skydd till din bils lack. Det gör i sin tur att både din bils lack och själva bilen håller längre eftersom vaxet hindrar en del av de skador som väta och sol kan orsaka.

Hur använder man bilvax?

Det bästa sättet att applicera bilvax är att dela upp bilen i små delar och applicera det allt eftersom. Det gör att du inte glömmer specifika ställen. Här är en kort videoguide för dig som föredrar det;

Hur väljer man det bästa bilvaxet?

För att välja rätt bilvax bör du:

  • Ta hänsyn till bilens färg och typ samt det område/klimat du bor i
  • Ta hänsyn till vaxets hållbarhet, enkelhet att applicera och ta bort
  • Hitta en produkt som passar dina behov och budget

Att välja rätt bilvax kan förlänga livslängden och utseendet på din bil och ger extra skydd mot yttre faktorer såsom väder och smuts. Om du även vill skydda fälgarna borde du kolla in vår fälgvax bäst i test lista!

Bilvax test

Hur gjorde vi vårt bilvax test?

Våra recensioner har vi baserat på ett stort antal redan publicerade omdömen online som användare skrivit.

Källor