Bildoft bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Är du på jakt efter bildoft bäst i test? Då är detta stället för dig! I den här artikeln går vi över de allra bästa bildofterna, inte bara de klassiska wunderbaumsen.

Doften av en ny bil är något som de flesta av oss kan känna igen, men vad händer när den doften försvinner? För många bilägare kan en biltur utan en trevlig doft vara en upplevelse som lämnar en del i övrigt att önska. Det är här doftprodukter för bilen kommer in i bilden.

Så kallade doftgranar för bilen har funnits i decennier och har utvecklats från att vara en enkel pappersgran med en lätt doft till en hel uppsättning av olika doftalternativ och parfymprodukter för bilens kupé. Det finns nu allt från luftfräschare med olika dofter till sprayer som tar bort dålig lukt helt och hållet.

I denna recension ska vi utforska en rad olika doftprodukter för bilen och se vilka som sticker ut som de mest inspirerande och effektiva. Vi kommer att titta på allt från klassiska doftgranar till nya och spännande alternativ som kan hjälpa till att göra din bilresa så behaglig som möjligt!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Bildoft bäst i test

1. Wunderbaum skogsfrisk

2. Autodude doftare

3. Turtle Wax luktborttagare

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Wunderbaum skogsfrisk – testvinnare!

Wunderbaum grön doftgran

Wunderbaum Skogsfrisk är den självklara vinnaren i ett test av doftprodukter för bilen. Doften av tallskog och frisk luft ger en känsla av renhet och naturlighet som gör att man direkt känner sig pigg och alert. Doften är stark och hållbar, men inte alltför dominerande eller konstgjord, vilket är en perfekt balans.

Wunderbaums “Skogsfrisk” är också en prisvärd produkt som passar de flesta plånböcker och ger en frisk doft som håller länge. Det är en produkt som verkligen gör sitt jobb och gör bilresan till en mer njutbar och fräsch upplevelse. En utmärkt doftprodukt som är värdig vinnare i detta test!

Vi hittade inga butiker med denna produkt

Autodude doftare

Autodude doftare

Autodude är en tillverkare som bland annat är kända för deras foam lances. Dock är deras doftare också en riktigt prisvärd doftprodukt för bilen som ger en fräsch och ren känsla i bilen. Det är enkel att använda och har en diskret doft som inte tar över.

Det är verkligen ett smart val för den som söker en billig och effektiv lösning för att hålla bilen fräsch och doftande. Eftersom priset är så lågt är det särskilt smart att köpa på sig ett större lager för att alltid ha en doftare till hands när det behövs.

Turtle Wax luktborttagare

Turtle Wax luktborttagare

Turtlewax luktborttagare Odor X är en kraftfull och effektiv doftprodukt som tar bort dåliga lukter i bilen på ett enkelt och snabbt sätt. Precis som när de fick bra betyg i vårt bilvax test – är det även denna gång på grund av enkelheten att använda den.

Produkten är enkel att använda och sprutar ut en fin dimma som sprider sig i hela bilen och neutraliserar dåliga lukter istället för att bara dölja dem. Det är en mycket effektiv produkt som fungerar mot alla sorters obehagliga lukter, vilket inkluderar rök, djur- och matlukt.

Den kommer i en smidig spray-flaska i generös storlek som är mycket enkel att använda till och för de som inte provat liknande produkter tidigare. Turtlewax luktborttagare är också en mycket prisvärd produkt som ger god valuta för pengarna.

Vi hittade inga butiker med denna produkt

För kaffeälskaren: Wunderbaum “Café”

Wunderbaum med doft av kaffe

Doftgranen Wunderbaum Café ger en härlig känsla av nybryggt kaffe och en mild sötma som sprider sig i bilen. Doften är diskret och behaglig, vilket gör att den inte blir för stark eller överväldigande. Wunderbaum Café är en bra produkt för den som söker en doftprodukt för bilen som ger en avslappnande och harmonisk känsla.

Doftgranen är också enkel att använda och hållbar, vilket innebär att man kan njuta av doften under en längre tid. Sammanfattningsvis är Wunderbaum Café en utmärkt doftprodukt som passar den som gillar doften av kaffe och vill ha en diskret och trevlig doft i bilen.

Vi hittade inga butiker med denna produkt

ValetPro “Coconut”

Valetpro kokosnöts bildoft

ValetPro Coconut är en utmärkt doftprodukt som ger en härlig och frisk doft av kokosnöt i bilen. Doften är fräsch och tydlig samtidigt som den aldrig blir påträngande. En av de största fördelarna med ValetPro Coconut är att den är gjord med naturliga ingredienser och därmed inte innehåller några skadliga kemikalier eller artificiella tillsatser som kan påverka luftkvaliteten i bilen.

Det är enkel att använda och passar de flesta bilmodeller. Dessutom är produkten hållbar och ger en långvarig doft som kan kännas i bilen under en överraskande lång tid.

Vi hittade inga butiker med denna produkt

Vanliga frågor

Hur mycket ska en bildoft kosta?

Om du vill ha en bildoft av god kvalitet får du betala från ett par tior och uppåt.

Kan inte en doftgran ta över?

Jo, det finns gott om produkter på marknaden som kan förpesta bilens kupé. Men i vårt test har vi recenserat produkter som håller god kvalitet.

Bästa bildoften

Hur hittar man den bästa bildoften?

Utgå från din egen smak men var inte rädd för att prova nytt. Tänk också på följande:

  • Det som du uppskattar hos exempelvis din favoritparfym passar inte nödvändigtvis som doft i bilen.
  • Välj en diskret doft under sommarhalvåret eftersom värme gör att doften framträder mer. Välj en mer kraftfull doft under de kalla månaderna.

Vill du hålla bilen fräsch också? Kolla in vår klädseltvätt bäst i test lista!

Bildoft test

Hur gjorde vi vårt bildoft test?

Vi har sammanställt ett stort antal recensioner som användare har lämnat på nätet. Vi har tagit hänsyn till både positiva och mer kritiska recensioner för att kunna ge en så nyanserad bild som möjligt av samtliga produkter.

Källor