Polermedel bäst i test – 5 bästa polermedlen!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-18

Att polera bilen är något vi tycker alla där ute ska göra titt som tätt, men att hitta ett bra polermedel är som att gå in i djungeln. Man får otroligt varierade resultat beroende på vilken variant man använder, vilken trissa och maskin. Nedan är de 5 bästa polermedlen, vilket inkluderar hela kit, polermedel för båten och varianter i olika prisklasser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se & carcarefreaks.se

Polermedel bäst i test

Bäst i test: King Carthur polerpaket

King Carthur polerpaket

King Carthur är ofta med i våra tester av bilvårdsprodukter, och även denna gång har de kommit med ett riktigt superkit! Det är ett komplette polerpaket med tre olika medel, och fem skumtrissor.

Det vi tycker om extra mycket med just dessa polermedel är att de är så lättarbetade! Det vi också inte trodde vi skulle gilla, men ändå gjorde, var det faktum att det krävs lite extra arbete för att få bort reporna. Det gör att man kan vara mycket mer försiktig under poleringsprocessen.

King Carthurs poleringspaket har fått 4,4 / 5 i betyg på Autodude (144 recensioner)

Bäst båtpolermedel: Menzerna

Menzerna Båtpolermedel Gelcoat Premium

Last updated: 2024-07-20 20:33:51

Det absolut bästa polermedlet för båten är det här från Menzerna! Det är bara ett polermedel som krävs, sedan ser båten ut som ny igen! Resultatet blir en fantastisk glans, trots att det är en “one-step-polish”.

Det som skiljer Menzernas polermedel är egentligen formulan. Det är en så kallad “gel coat”, vilket gör att det rinner av långsammare. Mineralerna i medlet gör att alla poleringssteg görs på en gång vilket gör det till en av de mest effektiva medlen på marknaden!

Bästa billiga polermedlet: Angelwax

Angelwax Enigma AIO polermedel

Angelwax produkter har bland annat vunnit titeln tjärlösare bäst i test, men även denna vinner en plats på topplistan! En riktigt bra budgetvariant för dig som vill ha ett allt-i-ett polermedel.

AIO står för “all in one” vilket betyder att du inte behöver flera olika medel för poleringen. Den kräver lite arbete för att fungera som tänkt, men efter det får den bort reporna och ger riktigt fin glans!

Det som också skiljer Angelwax från andra på marknaden är det faktum att det lämnar ett lackskydd efter sig! Det gör inte bara att lacken ser fin ut efteråt, utan också håller sig skyddad.

Angelwax Enigma AIO har fått 4,7/5 på Autodude (60 recensioner)

Bäst finish: Menzerna “Super finish”

Menzerna Super Finish Plus 3800

Menzerna tar ännu en placering på topplistan, och med bra anledning! Detta är enligt oss det bästa finishing polermedlet och det ger en otroligt vacker glans.

Förutom glansen ger den också ett fantastiskt djup i lacken. Detta på grund av att den är så bra på att ta bort mikroreporna och hologram. Resultatet blir verkligen spegelblankt!

Bästa handpolermedlet: Meguiars Scratch X

Meguiars Scratch X handpolermedel

För dig som ska polera utan poleringsmaskin är detta medel från Meguiars en riktigt bra idé! Det tar bort mindre repor, och till skillnad från maskinmedel så kommer du åt de allra minsta skrymslena.

Medlet innehåller unika mikroslipande korn som får bort defekterna och inte bara döljer de över några dagar. Tyvärr får den inte bort de större reporna, för det rekommenderar vi vår rubbing bäst i test lista istället.

Överlag det bästa alternativet för dig som inte har någon polermaskin, eller kanske som komplement när du inte kommer åt.

Bästa polermedlet

Hur hittar man det bästa polermedlet?

Det är otroligt svårt att hitta det bästa polermedlet nu när det finns så många på marknaden. Men om du inte hittat det du söker på vår topplista kommer här lite korta tips inför ditt köp.

Hur effektivt är det?

Hur effektivt ett poleringsmedel är kan du ju såklart inte veta utan att ha testat det. Då är vårt tips att du tittar på kundrecensionerna istället! Det är nästan det ända tidigare kunder nämner i sina recensioner – hur bra det får bort reporna. Det är dock viktigt att ta detta med en nypa salt eftersom du faktiskt inte vet om det är kunniga som skrivit. Titta på den genomsnittliga recensionen och lyssna mer på de som skriver flera stycken om produkten.

Är den lättarbetad?

När vi säger lättarbetad menar vi att den inte har allt för grova slipstenar, glider bra, och inte rinner av bilen så snabbt. Alla dessa saker gör att poleringen underlättas, även för dig som nybörjare.

Vad är polermedel?

Polermedel är en produkt använd för att förbättra och återställa ytan på fordon, oftast bilens lack. Det tar bort små repor, oxidering och andra defekter, jämnar ut lackytan och ger en bättre glans. Polermedel finns i olika grovlekar för olika behov.

Vad är polering bra för?

Att polera lacken på bilen eller båten gör att lacken hålls blank och snygg. Det görs ungefär en gång om året för att hålla bilen fräsch.

Vad polerar man bilen med?

Polermedel är det allra vanligaste att polera bilen med. Det används tillsammans med ett avslutande bilvax, mikrofiberduk, polertrissor/trasor och eventuell polermaskin. Ibland kan bilen ha grova repor, då används ett tuffare medel som kallas rubbing.

Vad kostar en 3-stegs-polering?

Ett kit med 3-stegs-polering kostar omkring en tusenlapp. Om man jämför det med “allt-i-ett”-medlen är det faktiskt bara 500kr dyrare, och då får du ändå 3 olika medel.

Är det svårt att polera själv?

Ja och nej. Det allra viktigaste är att det blir jämnt när du polerar, vilket kan kräva lite arbete innan du får in snitsen. Se till att ha rätt verktyg och medel så ska det nog gå bra, även om du är nybörjare.

Polermedel test

Hur gjorde vi vårt polermedel test?

Vårt polermedel test sammanställdes genom att först och främst titta på kundrecensioner och produktbeskrivningar om alla medlen. Med informationen som hittats i de kunde vi sedan sätta ihop våra egna recensioner.

För att avsluta testet behövde vi få ihop polermedel bäst i test listan, vilket kunde göras efter att vi jämfört produkterna. Jämförelsen bestod främst av kriterier som dess effektivitet, hur svåra de var att använda och prislapparna.

Källor