Rubbing bäst i test – hitta bästa rubbing-medlen!

Är du också ute efter rubbing bäst i test? Då är detta den sista artikeln du behöver läsa! Vi går nämligen igenom de allra bästa rubbing-medlen som passar just din bil.

Rubbing är egentligen ett grövre polermedel med små gruskorn i som används när lacken är ordentligt sliten. Många går helt enkelt till en verkstad för rubbing, men för dig som har en polermaskin kommer här de allra bästa rubbingmedlen.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Rubbing bäst i test

1. Angelwax resurrection

2. 3M extra fine plus

3. Menzerna heavy cut

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Angelwax resurrection rubbing – bäst i test!

En svart flaska grovrubbing från Angelwax

Den absolut bästa rubbingen enligt oss är den här varianten från Angelwax! Det är en grovrubbing som tar bort även de tyngsta reporna. Efteråt ses ett högglansigt resultat utan repor.

Flaskan i sig är stor och därför också otroligt prisvärd. Den räcker definitivt till mer än en polering, oavsett bilstorlek (1000ml).

Trots att det är en grovrubbing är den förvånansvärt lättarbetad. Krävs inte många sekunder innan den matta ytan försvinner med det här medlet inte!

Bästa finrubbing: 3M Gul kork

En flaska 3M extra fine plus rubbing

För dig som söker en finrubbing är 3M’s flaska med gul kork nog ditt bästa alternativ! Den här klassikern är grym för polering av gelcoat och får till ett otroligt fint resultat.

Den stora flaskan på 1000ml betyder inte bara mycket polermedel, utan också en dryg produkt. Flaskan håller för otroligt många poleringar, oavsett om du snålar på användningen eller inte!

En lättanvänd finrubbing som tar bort repor och lackdefekter utan några som helst problem!

Över förväntan: Menzerna Heavy Cut 400

En svart flaska med grovrubbing från Menzerna

En grovrubbing som gav förvånansvärda resultat var den här från Menzerna! Märket har tidigare presterat bra i vårt keramiska lackskydds test, men den här hade också ordentlig prestanda.

Detta är en utvecklad version av originalflaskan. Det som vidare-utvecklats är bland annat att den inte dammar, ger mindre polerrosor och inte kladdar! En otrolig utveckling som verkligen skiner när den används.

För bäst resultat bör den kombineras med deras bilvax eller andra polermedel. Då får du till en otrolig finish på lacken!

Mest lättanvänd: 3M grön kork

En liten flaska 3M grovrubbing

För dig som är ny till rubbing är detta det bästa att börja med. Det är otroligt lättanvänt, och har förmågor som mer liknar ett traditionellt polermedel. Det får inte riktigt bort de grova reporna, men är därför bättre lämpat för dig som inte riktigt fått koll på grejerna än.

Förutom det lyckas det riva bra och fungerar riktigt bra på oxiderad gelcoat! Kanske något för dig som ska polera båten?

Vanliga frågor

Bäst rubbing för bil

Vad är rubbing?

Rubbing används precis som vanlig polering, fast bara på de område som verkligen behöver det. Efter att man grovpolerat använder man rubbing för att polera bilen och avslutar med vax.

Vad är skillnaden på polermedel och rubbing?

Rubbing är egentligen ett polermedel, bara det att det är grövre. Det används när lacken är rejält sliten och behöver mycket omvårdnad.

Hur använder man rubbing?

Precis som när du polerar bilen behöver du en polermaskin. Här är en guide med riktigt bra tips för dig som ska använda rubbing för första gången;

Hur hittar man den bästa rubbingen?

Det är svårt att hitta den bästa rubbingen utan att ha testat alla olika varianter som finns på marknaden. Om du inte hittat en passande produkt på vår topplista kommer här lite tips inför valet.

Lättarbetad

Att rubbingen ska vara lättarbetad kanske säger sig själv, men det är faktiskt inte så många som tänker på de när de ska göra sitt inköp. Det är såklart också väldigt svårt att veta om man inte testat den tidigare. Då är vårt varmaste tips att du tittar på kundrecensionerna. Där står det i 9 fall av 10 hur den är att jobba med.

Hur mycket får den bort?

Vare sig det är en grov- eller finrubbing du letar efter är det viktigt att den får bort även de tuffare reporna. Det vet du egentligen bäst efter att du testat den såklart, men även här rekommenderar vi att du tittar på kundrecensionerna. Ett annat tips är att spana in några YouTube-videos som visar upp produkten. Då får du en bra överblick hur den presterar.

Rubbing test

Hur gjorde vi vårt test av rubbing?

Vi började vårt bilrubbing test med att hitta några passande modeller. Här valde vi internationella produkter, för att kunna få reda på så mycket information som möjligt om de. Ganska snabbt hade vi en lista på fem produkter som presterat bra enligt tidigare kunder.

Vi läste sedan omkring ett hundratal kundrecensioner om produkterna i fråga. Med infon vi hittat där hade vi skapat oss en bra bild om hur de presterade. Det gjorde att vi sedan kunde skriva egna recensioner utifrån det vi läst.

Nu saknades bara själva rubbing bäst i test listan, vilket skrevs efter att vi jämfört de olika varianterna. Vi jämförde bland annat dess förmågor, hur dryga medlen var och hur mycket de kostade. Efter jämförelsen rangordnades de från bäst till sämst på topplistan.

Källor