Domkraft bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Är du också på jakt efter domkraft bäst i test? Då har du hittat till rätt artikel! Nedan hittar du de allra bästa domkrafterna för dina behov.

En domkraft är helt ärligt något som alla bilintresserade där ute behöver. Det finns dock ett otroligt brett utbud vilket gör valet svårt. Därför har vi valt att jämföra olika modeller och rekommendera de allra bästa!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för skruvat.se

Domkraft bäst i test

1. Yato domkraft (2 ton)

2. CarCommerce (2 ton)

3. LAMPA saxdomkraft (1 ton)

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Yato domkraft – bäst i test!

En domkraft tillverkad i stål av Yato Macaco

Den absolut bästa domkraften vi testade var bästsäljaren från Yato. Den klarar upp till 2 ton, trots sin låga vikt på bara 16kg! Detta är på grund av det gedigna designarbetet som lagts ned vid utformningen av domkraften.

Yato har designat domkraften helt i stål med små hjul av plast. Dessa hjul lyckas ta mycket stryk, trots att de är så små, vilket vi ser som ett stort plus.

Bästa hydrauliska: CarCommerce

En röd hydraulisk domkraft från CarCommerce

Den här lågprisade varianten från CarCommerce var den bästa hydrauliska vi hittade. Den har ett inbyggt överbelastningsskydd som gör den lätt att använda trots riktigt tunga bilar.

Det som skiljer den här från andra är dess ihärdiga hjul, på baksidan hittas två stora, och fram finns två mindre som går att snurra. Dessa gör den otroligt transportabel och inte allt jobbig att flytta runt, trots ojämnt underlag.

På toppen hittas även ett handtag för att underlätta transporten ännu mer. Den väger några kilo, men handtaget gör det så mycket lättare att bära runt på den.

Bäst saxdomkraft: LAMPA

En svart saxdomkraft med tillhörande skiftnyckel

En riktigt prisvärd saxdomkraft är den här från LAMPA. Den passar bra till både bilen, men också för dig som ska lyfta upp motorcykeln. Medföljande skiftnyckel fungerar otroligt bra, men som vanligt med saxdomkrafter får du räkna med att den slits ut med tiden.

Designen är helt i rostfritt stål och den tål mycket stråk med åren. Tyvärr klarar den inte mer än 1 ton och är därför inte lämplig för alla där ute.

För proffset: HST hydraulisk domkraft

En stor blå hydraulisk domkraft som lyfter bilen 0,5M

För dig som är lite mer erfaren och önskar en mer gedigen domkraft är den här från HST ditt bästa alternativ. Designen i rostfritt stål är väl genomtänkt och den är stor nog att vara behjälplig på större bilar.

Här får du stora hjul som verkligen tål stryk och klarar av ojämnt underlag. Det som skiljer den utöver det är att den har två kolvar, vilket gör att mindre kraft behövs för att lyfta.

Den lyfter upp till 3 ton, och har en otrolig lyfthöjd på upp till 0,5M!

Bäst premiumval: KINGTONY

En blå och svart domkraft med 3 hjul

För dig som har några hundringar extra är den här domkraften från KINGTONY ett bra alternativ. Den har en lyfthöjd på upp till 33 cm och klarar av upp till 2 ton.

Det enda som egentligen går att klaga på är det faktum att den endast har ett bakre hjul. Det gör att den ibland faller åt sidan när man drar runt den på ojämna ytor.

Om man bortser från det är det dock en tålig design som dessutom har ett litet handtag för lättare transport!

Vanliga frågor

Bästa domkraften

Hur stark domkraft behöver man?

2 ton är den rekommenderade lyftkraften på en domkraft. Det gör att hela bilen kan lyftas. Med varianter som är svagare än så kommer antagligen bara halva bilen lyftas vilket kan leda till problem.

Är biltemas domkrafter bra?

Visst, biltemas domkrafter är bra. Men Biltema är fortfarande ett lågprisvaruhus, vilket är viktigt att ha i åtanke.

Vad används en domkraft till?

Domkraft är ett verktyg som används för att lyfta tunga saker. Idag används de till stor del för att till exempel byta däck på bilen eller motorcykeln. De används dock också för att lyfta andra tunga saker som attefallshus eller byggställningar.

Hur använder man en domkraft?

  1. Spänn ned domkraften så mycket det går
  2. För in domkraften under bilen
  3. Tryck upp domkraften tills bilen börjar lyfta från marken

Föredrar du videoformat? Kolla in den här:

Hur hittar man den bästa domkraften?

De allra flesta moderna bilar har ju domkrafter i bakluckan när du köper bilen. Det gör att utbudet av domkrafter på marknaden också börjar bli mindre och mindre. Vi har därför fått leta extra noga för att knåpa ihop domkraft bäst i test listan. Om du inte hittat någon passande modell där kommer här lite tips för att du ska hitta din favorit.

Vill du få fälgarna att skina också? Kolla in vårt fälgvax test!

Vem är tillverkaren?

Många väljer att springa in på närmsta bilbutik och fråga efter en domkraft. Visst, dessa modeller gör jobbet, men hur bra är de egentligen? Svaret är att de inte är särskilt bra alls. Ofta går hjulen sönder efter bara några användningar, domkraften tippar över när den dras över golvet, eller helt enkelt inte klarar av den vikt som det står på förpackningen. Se till att köpa en modell från en tillverkare du vet gör produkter av bra kvalitet, inget slit och släng!

Vad behöver du den till?

Om du ska byta däck på motorcykeln, vardagsbilen eller skåpbilen kommer du behöva olika typer av domkrafter för den specifika användningen! Se till att välja rätt typ av domkraft, och helst med så hög lyftkraft som möjligt. Du vet aldrig vad din nästa bil kommer väga, och du vill väl inte behöva köpa en ny domkraft varje gång du köper en bil?

Domkraft test

Hur gjorde vi vårt domkraft test?

Vi började vårt domkraft test genom att kika på utbudet. Ganska snabbt insåg vi att det faktiskt inte finns så många olika varianter att välja mellan. Då blev det plötsligt extra viktigt vilka vi skulle välja! Efter ett tag hade vi fem modeller som presterat bra enligt föregående kunder – de fick det bli.

Vi läste sedan på mer djupgående om modellerna i fråga genom att titta på kundrecensioner och dess beskrivningar. Utifrån infon vi hittade där kunde vi sätta ihop våra egna recensioner om produkterna.

Nu saknades bara en domkraft bäst i test lista, och för den behövde vi jämföra alla modeller. Jämförelsen såg främst på hur mycket den kunde lyfta, hur hjulen var designade och vilka material som använts. När de jämförts kunde vi enkelt rangordna de på topplistan.

Källor