Tjärlösare bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Är du också ute efter tjärlösare bäst i test? Då har du hittat till rätt hemsida! I den här artikeln hittar du nämligen en topplista på de allra bästa tjärlösarna.

Tjära och limrester är ett rent helvete att få bort, men inte med en bra tjärlösare! Den får bort precis allt, och lämnar inte sådana jobbiga fläckar efter sig. Nedan hittar du våra varmaste rekommendationer som kommer få din bil att glänsa igen!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Tjärlösare bäst i test

  • Bästa tjärlösaren: ValetPro tjärlösare
  • Nr 2: King Carthur tjärlösare
  • Nr 3: Gtechniq tjärlösare

1. ValetPro tjärlösare

2. King Carthur tjärlösare

3. Gtechniq W7

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

ValetPro tjärlösare – bäst i test!

En vit flaska tjärlösare från ValetPro som baserats på citrusolja

Det här extremt effektiva medlet från ValetPro är det vi utsér till titeln tjärlösare bäst i test! Det har överlägset bäst effektivitet och lyckas lösa upp precis allt på bilen.

Förutom att den dubblar som en flygrostlösare lyckas den också lösa upp olja, bränsle, kalk, silikon, lim, kåda och fett. Den är baserad på citrusoljor vilket gör att den dessutom doftar som en doftgran under tiden du rengör. Det faktum att den är just citrusbaserad gör också att den inte orsakar skador på exempelvis plastdetaljer.

En otrolig tjärlösare som dessutom fungerar på plastdetaljerna såsom mattor och dörrlister!

Bäst effektivitet: King Carthur

En 500ml's flaska tjärlösare från King Carthur

King Carthur har tidigare rankat bra i vårt alkaliska avfettnings-test, och även denna gång har de kommit med en riktigt bra produkt! Det som skiljer den från konkurrenterna är i detta fall hur snabbt den verkar. På bara några minuter har den löst upp de besvärliga fläckarna som kallavfettningen inte lyckats få bort.

Det enda vi ser som negativt med flaskan är egentligen att den inte räcker så länge. Trots dess goda förmågor att ta bort fläckarna krävs det ibland mer än en spray. Det gör att flaskan inte alls räcker lika länge som många andra.

King Carthur har verkligen försökt få bort den tråkiga lukten som kommer med många tjärlösare, och vi tycker att de lyckats! Den har istället en stark doft som nästan luktar parfym – stort plus!

Bäst mot kåda: Gtechniq

En vit flaska limborttagare och tjärlösare från Gtechniq

Om din bil står under träd under vårhalvåret vet du hur otroligt jobbigt det är att ta bort kådan efteråt. Gtechniq har skapat svaret på det! Den här flaskan har en otrolig effektivitet som är svår att matcha för konkurrenterna – speciellt när det gäller kåda.

Gtechniq’s tjärlösare har en utformning som gör den mycket dryg. Detta till stor del för att munstycket får till en bred stråle, men främst för att det behövs så otroligt lite medel för att lösa upp de tuffa fläckarna.

Mest skonsamma: Dodo Juice

En stor och liten flaska tjärlösare med naturliga ingredienser

För dig med en ömtålig vintagebil, eller som även vill använda tjärlösaren som interiörrengöring är den här varianten från Dodo Juice ditt bästa alternativ! Den är precis som Dodo Juice’s andra produkter tillverkad av naturliga ingredienser. Det gör den optimal för att använda på mer ömtåliga delar av bilen.

Tyvärr lyckas den inte lösa upp den tuffaste fläckarna som andra på topplistan, vilket är varför den fick så dålig placering. Kåda och lim blir svårare med denna, men det går om man applicerar mycket.

Bäst budgetval: Sonax

En svart och röd sprayflaska med tjärlösare från Sonax

Sonax är ofta med i våra test av bilvårdsprodukter, och även denna gång plockar de hem en plats på listan! Det är ett billigare alternativ för dig som kanske inte behöver använda så mycket. Utformningen på flaskan som är i sprayform gör nämligen att det inte är lätt att hålla tillbaka…

Trots att flaskan bara räcker till ett fåtal användningar är den ändå rekommenderad för dig som inte kommer använda den så ofta. Den får bort fläckarna effektivt och lämnar inga kladdiga spår efter sig!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en tjärlösare?

Förvänta dig att betala 100-300kr ungefär, för en liten flaska tjärlösare.

Hur använder man tjärlösare?

Spraya på tjärlösaren på fläckarna du vill ha bort och vänta 5-10 minuter. Spola sedan rent ytan med en högtryckstvätt eller vattenslang. Se till att få bort det allra sista med en mikrofiberduk eller vanlig handduk.

Bästa tjärlösaren

Hur hittar man den bästa tjärlösaren?

Eftersom att bilvårdsmärken idag börjar bli mer och mer populära får det också marknaden att frodas. Idag finns det säkert hundra olika tjärlösare där ute, och det är otroligt svårt att hitta den bästa… Här kommer våra hetaste tips till hur du hittar en som passar dig.

Hur effektiv är den?

Hur effektiv den är kommer förbli det allra viktigaste att titta på när det kommer till tjärlösare. Utan att själv ha testat produkten kan det såklart vara svårt att veta… Då är vårt bästa tips att du tar en titt på kundrecensioner hos olika webbshoppar. Där skriver folk precis hur effektiv den är, och skippar säljsnacket som ofta hittas i själva produktbeskrivningarna.

Hur skonsam är den?

De allra flesta tjärlösarna är tunga kemikalier som i själva verket är ganska skadliga. Såklart inte på själva lacken, men du kanske även vill använda den på mattorna i bilen, eller på instrumentbrädan? Om så är fallet rekommenderar vi att du letar efter en flaska med naturliga ingredienser. Dessa är betydligt mer skonsamma och kan därför användas på fler material.

Föredrar du videoformat? Kolla in den här videon istället!

Hur gjorde vi vårt tjärlösare test?

Tjärlösare test

Vårt tjärlösare test började med att försöka hitta några lämpliga produkter. Det gjordes ganska snabbt efter att ha tagit en titt på vilka som tillverkar just tjär- och limlösare.

Vi valde ut fem stycken och tittade närmre på de med hjälp av kundbetyg. Det vi läste i kundernas recensioner användes sedan för att skriva våra egna recensioner om var och en.

Sist men inte minst behövde vi sätta ihop själva tjärlösare bäst i test listan också. Det gjordes efter att ha jämfört bland annat förmåga, effektivitet och skonsamhet.

Källor