Tryckspruta bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Letar du också efter tryckspruta bäst i test? Då har du kommit till rätt hemsida! I den här artikeln går vi igenom de allra bästa trycksprutorna för att du ska få optimalt resultat.

En tryckspruta underlättar biltvätten något enormt, inte minst för dig som tvättar ofta. En bra tryckspruta sprider ut bilvårdsprodukterna på ett jämnt och fint sätt över hela bilen. Det gör att rengöringsmedlet håller betydligt längre, men du får också bättre resultat.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Tryckspruta bäst i test

  • Bästa trycksprutan: Marolex 2000
  • Nr 2: Venus Kwazar
  • Nr 3: Glosser Pro

1. Marolex 2000 tryckspruta

2. Venus Kwazar

3. Glosser Pro

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Marolex 2000 tryckspruta – bäst i test!

En svartvit tryckspruta från Marolex som rymmer 2L

Den här modellen från Marolex är den vi utsér till tryckspruta bäst i test 2023! Den har precis allt man önskar, och dessutom en kapacitet på 2L. Det gör att den rymmer alla tänkbara rengöringsmedel utan problem.

Munstycket är väl utformat och kan justeras för att ändra trycket i sprutan. Det som också skiljer flaskan från andra är det faktum att den kan användas i alla olika lägen! På grund av vikten i änden av slangen justeras tyngdpunkten allt eftersom du rör flaskan, den fungerar till och med upp-och-ner!

En riktigt bra tryckspruta i robust byggkvalitet med ett handtag som kan hållas i många timmar utan problem!

Last updated: 2024-06-24 03:10:27

Bäst för kallavfettning: Venus Kwazar

En svartvit tryckspruta för kallavfettning

Den bästa trycksprutan för kallavfettning är med hästlängder den här från Kwazar! Den svartvita flaskan rymmer hela 1,5L och tål även de tuffare rengöringsmedlen.

Handtaget har en rund design som gör den skön att hålla även över längre perioder. Utöver det är munstycket brett och sprider ut medlet på ett jämnt sätt utan att använda för mycket medel.

Varför den är så bra för just kallavfettning är helt enkelt för att den är utformad efter det! Pumpen är designad med kallavfettning i åtanke och går därför riktigt lätt att pumpa när just det ligger i flaskan.

Summerat; det bästa alternativet för dig som ska använda den för kallavfettning!

Vi hittade inga butiker med denna produkt

Bäst budgetval: Glosser pro

En vit pumptryckspruta från Glosser

Det bästa budgetvalet är den här tryckpumpsprutan från Glosser! Med sin kompakta storlek får du en otroligt lättanvänd pumptryckspruta som täcker bilen med rengöringsmedel.

Glosser har verkligen tänkt på ergonomin när de designade den här flaskan! Handtaget liknar en trädgårdsslang och har mjukplast för att garantera skönt grepp. Det gör faktiskt en otrolig skillnad, och är en av anledningarna till att de platsade så högt på topplistan.

Ett lite kompaktare alternativ för dig som vill spara en hundralapp!

Last updated: 2024-06-24 03:10:28

Mest kompakt: Dr Dirt

En vit liten tryckspruta från dr dirt

Den mest kompakta modellen på vår topplista är den här från Dr Dirt. Den rymmer endast 0,8L och passar därför bäst för mindre vätskemängder som flygrostlösare. Om du ska använda till exempel skumtvätt rekommenderar vi en större modell. Det finns en anledning att vi tog med den här i vår foam lance bäst i test lista också – den är otroligt smidig!

Om du söker en pumptryckspruta i kompakt storlek är Dr Dirt’s alternativ det allra bästa!

Vi hittade inga butiker med denna produkt

Bäst spridning: Tershine spray pump

En snygg svartvit tryckspruta från Tershine

Den modell som spred ut medlet allra bäst i vårt test var den här från Tershine. Det är en gediget designad tryckspruta som är byggd för att hålla länge. Den härdade plasten tål mycket tunga rengöringsmedel, även fast Tershine själva endast tillverkar skonsamma medel.

Avlastningsventilen är riktigt bra placerad på den här till skillnad från andra modeller, vilket gör det enkelt att släppa på trycket när rengöringen är klar. En del modeller har inte ens det!

Last updated: 2024-06-24 03:10:32

Vanliga frågor

Bästa trycksprutan

Hur mycket kostar en tryckspruta?

En tryckspruta kostar mellan 100kr och 300kr. Lite beroende på vilken storlek du letar efter, och vilka medel den ska tåla.

Skillnad på tryckspruta och foam lance?

En foam lance fästs på en trädgårdsslang eller högtryckstvätt, medan en tryckspruta hålls i handen och pumpas upp för hand.

Hur väljer man den bästa trycksprutan?

Det är otroligt knepigt att välja den bästa trycksprutan, just för att nästan alla ser likadana ut… Här är våra varmaste tips för att du ska hitta den bästa trycksprutan;

Hur är handtaget?

Att tvätta bilen tar alltid längre tid än förväntat, och då vill man såklart inte få ont i händerna! Det viktigaste är att trycksprutan har ett skönt handtag, som dessutom är gediget nog att tåla tuffare tag. Vårt bästa tips är att hitta en tryckspruta med mjukt gummi på handtaget. Dessa är otroligt sköna att hålla i, trots flera timmars biltvättande.

Hur stor flaska behöver du?

Detta är egentligen en individuell kriterier – just för att alla tycker olika. Men se till att inte bara tänka på ett användningsområde, pumptrycksprutan ska vara behjälplig oavsett vilket medel du ska använda. Det är därför vi egentligen bara rekommenderar större varianter (1,5-2L).

Hur bra sprider den ut medlet?

Antagligen det allra viktigaste är hur bra den sprider ut rengöringsmedlet. Du vill att den ska ta precis tillräckligt med medel från flaskan för att kunna ge en bra täckning på bilen, samtidigt som du vill bevara så mycket medel som möjligt. Detta påverkas oftast enbart av hur bra sprutan sprider ut medlet.

Vet du inte vad du ska ha i flaskan? Kolla in vår bilschampo bäst i test lista!

Tryckspruta test

Hur gjorde vi vårt tryckspruta test?

Tryckspruta testet började med att se vad marknaden hade att erbjuda. Det allra viktigaste var storleken, hur bra de spred ut medlet och hur bra resultat man fick. Vi fick fram några få modeller som vi tyckte platsade på topplistan.

Sedan läste vi igenom ungefär ett femtiotal kundrecensioner och beskrivningar. Det gjorde att vi kunde avgöra hur själva sprutorna presterade. Med informationen vi läst kunde vi skriva våra egna recensioner.

För att avsluta artikeln behövde vi sätta ihop tryckspruta bäst i test-delen. Det gjordes efter att vi jämfört kriterier som spridning, resultat, hållbarhet och kapacitet.

Källor