Däckglans bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Är du ute efter däckglans bäst i test? Då är detta guiden för dig! Nedan hittar du de allra bästa däckglansen för att få dina däck skinande igen.

Vi har noggrant gått igenom varje produkt och kommer att presentera deras unika egenskaper samt för- och nackdelar. Oavsett om du är en bilentusiast som vill fräscha upp dina däck med glans eller om du söker en produkt som skyddar dina däck från slitage, så hittar du rätt genom att läsa vår omfattande recension. Läs vidare för att få en komplett översikt över marknadens bästa däckglans.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Däckglans bäst i test

1. Tershine refined

2. Soft99 däckglans

3. Meguiars hot shine

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Tershine refined – bäst i test!

En flaska däckglans från Tershine

Tershine Refined 500 är en däckglans som verkligen sticker ut från mängden. Det är inte bara den mest effektiva produkten i vårt test, utan den har också en unik formula som ger däcken en glans som varar länge. Appliceringen är enkel och snabb, och produkten har också en trevlig doft som inte är för påträngande. Men det bästa med Tershine Refined 500 är dess långvariga effekt.

Även efter flera veckor ser däcken fortfarande glansiga och skyddade ut, smuts och vägskräp verkar inte ha någon chans! Vi kan varmt rekommendera denna produkt till alla bilägare som vill ha den bästa möjliga skyddet och utseendet på däcken.

Mest lättanvända: Soft99

Ett stift med däckglans från Soft99

Soft99 är en däckglans som ger en intensiv och långvarig glans till däcken. Den är speciellt utformad för att ge däcken ett skydd mot väder och dagligt slitage och samtidigt fräscha upp deras utseende. Efter applicering ser däcken omedelbart renare och glansigare ut, och effekten håller i sig i flera veckor. Soft99 är den mest lättanvända produkten bland de vi recenserat, och appliceringen är otroligt smidig.

Vi uppfattade också att Soft99 inte lämnar någon klibbig eller oljig känsla på däcken, och den ibland påträngande doften av gummi minskas dessutom av produkten. För att sammanfatta är Soft99 en utmärkt däckglans för bilägare som vill ha enkel applicering och en intensiv och långvarig glans!

Bäst glans: Meguiars

En genomskinlig sprayflaska däckspray för bilen

Meguiars däckglans är en produkt som verkligen imponerade på oss med sin högglansiga finish. Det är den produkt som ger det mest spektakulära resultatet bland de i testet. Vi tycker den påminner om det resultat vi fick av deras insektsborttagare – överraskande!

Appliceringen är enkel, produkten torkar snabbt, och resultatet är fantastiskt! Däcken ser ut som nya och får en intensiv glans som håller i sig i flera veckor. Meguiars däckglans ger också en skyddande effekt som hjälper till att skydda däcken mot damm, vilket är en extra fördel.

Det enda som kan vara något av en utmaning är det faktum att produkten inte är lika lätt att använda som vissa andra däckglans, och det kan ta lite tid att applicera den jämnt. Trots det är Meguiars däckglans verkligen en riktigt bra produkt som ger en enastående högglansig finish på däcken.

Räcker längst: Chemical Guys

En 473ml stor flaska med däckglans från Chemical Guys

Chemical Guys har tidigare presterat bra i bland annat vårt vinylglans test, och även dess däckglans imponerar. Det som skiljer denna däckglans från andra är dess förmåga att skapa en barriär mot smuts och vägdamm, vilket skyddar däcken från oxidation och skador orsakade av väderförhållandena. Appliceringen av produkten är också mycket lätt och smidig, och den lämnar inte någon oljig eller klibbig yta på däcken.

Vi uppskattade också den behagliga doften av produkten, som inte påverkar däckens ursprungliga utseende eller färg. Det mest imponerande med Chemical Guys däckglans är att den ger en intensiv glans på däcken under en längre period, vilket gör att den räcker längre än många andra produkter på marknaden. För bilägare som söker en produkt som ger en långvarig glans och skyddar däcken från smuts och skador, så är Chemical Guys däckglans svaret!

Bäst premiumval: Tuf Shine

Tuf Shine permanent

Tuf Shine däckglans är det perfekta valet för bilägare som vill ha en högkvalitativ däckglans som ger en överlägsen glans men samtidigt skyddar däcken från smuts och skador. Vad som skiljer Tuf Shine från andra produkter är dess unika förmåga att skapa en tät barriär på däckens yta, vilket gör att den håller i sig under lång tid och skyddar mot solens skadliga UV-strålar. Produkten är också mycket enkel att applicera, och det krävs endast en liten mängd för att täcka ett helt däck.

Efter appliceringen får däcken en intensiv och djup glans som verkligen imponerar. En annan fördel med Tuf Shine är att den är mycket tålig och motstår smuts och regn under längre perioder. Även om priset är något högre än andra produkter på marknaden, så är Tuf Shine verkligen värt sitt premiumpris för den höga kvaliteten och den varaktiga glansen som den ger.

Vanliga frågor

Bästa däckglanset

Hur mycket kostar däckglans?

Om vi utgår från de produkter vi recenserat här så är spannet från 100 – 200 kronor upp till cirka 700 kronor.

Hur stor skillnad gör det?

Precis som med ett par fräscha och fina skor så kan däck med bra glans verkligen lyfta din bils hela utseende.

Hur viktigt är däckglans egentligen?

Om du använt fälgrengöring förut vet du säkert hur onödigt du tyckte det var innan du testade det. Precis samma sak gäller däckglans! Det känns oerhört onödigt, men det gör faktiskt enorm skillnad. Dessutom ger det ett skydd som håller dammet borta från däcken några veckor framöver. Här är en video för dig som vill ha otroligt resultat!

Hur väljer man det bästa däckglanset?

För att välja den bästa däckglansen bör du:

  • Fundera på dina behov – vill du ha en glansig eller matt finish? Ska den vara långvarig eller är en kortvarig glans tillräcklig?
  • Läs på om produkten – ta reda på om den passar för dina däck och om den har positiva recensioner från andra användare.
  • Jämför priser – se till att du får valuta för pengarna genom att välja en produkt som är prisvärd och uppfyller dina krav
  • Hur passar den med dina andra? – se till att däckglanset inte förstör för eventuella lackskydd du har på bilen. Se också till att eventuell användning av en rostlösare på fälgarna inte kommer missfärga däckglanset.
Däckglans test

Hur gjordes vårt test av däckglans?

Vi började vårt däckglans test med att hitta några passande modeller. Det gjordes ganska snabbt efter att ha tittat på bland annat Autodude’s utbud.

Vi läste då på mer ingående om de modellerna vi valt. För att få fram informationen tittade vi främst på kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med den informationen satte vi sedan ihop våra egna recensioner om produkterna.

För att avsluta artikeln krävdes en däckglans bäst i test lista också. Den skrevs efter att vi jämfört de olika medlens förmågor. Bland annat jämförde vi dess resultat, hur omtyckta de var av andra och hur mycket man får för pengarna.

Källor