Däckglans bäst i test – 5 Bästa däckglansen för bilen!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-21

Däckglans får däcken att skina ordentligt, men det skyddar också mot slitage. I vårt omfattande test visar vi de 5 bästa däckglansen för bilen, och jämför deras effektivitet, enkelhet, pris samt hållbarhet. Oavsett om du är en bilentusiast som vill fräscha upp dina däck med glans eller om du söker en produkt som skyddar dina däck från slitage, så hittar du rätt genom att gå igenom vår däckglans bäst-i-test-lista.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Däckglans bäst i test

Bäst i test: Tershine refined

Tershine Refined däckglans

Tershine Refined 500 är ett däckglans som verkligen sticker ut från mängden. Det är inte bara den mest effektiva produkten i vårt test, utan den har också en unik formula som ger däcken en glans som varar länge. Appliceringen är enkel och snabb, och produkten har också en trevlig doft som inte är för påträngande. Men det bästa med Tershine Refined 500 är dess långvariga effekt.

Även efter flera veckor ser däcken fortfarande glansiga och skyddade ut, smuts och vägskräp verkar inte ha någon chans! I skrivande stund kostade Tershine’s Refined däckglans endast 198 kr för 500 ml, det motsvarar ~0,4kr/ml, bland det lägsta på marknaden. Vi kan varmt rekommendera denna produkt till alla bilägare som vill ha den bästa möjliga skyddet och utseendet på däcken.

Mest lättanvända: Soft99

Soft99 DiGloss GIRA EDGE

Soft99 är en däckglans som ger en intensiv och långvarig glans till däcken. Den är speciellt utformad för att ge däcken ett skydd mot väder och dagligt slitage och samtidigt fräscha upp deras utseende. Efter applicering ser däcken omedelbart renare och glansigare ut, och effekten håller i sig i flera veckor. Soft99 är den mest lättanvända produkten bland de vi recenserat, och appliceringen är otroligt smidig.

Vi uppfattade också att Soft99 inte lämnar någon klibbig eller oljig känsla på däcken, och den ibland påträngande doften av gummi minskas dessutom av produkten. Recensionerna vi hittade på Autodude.se var även de överväldigande bra, trots att några nämner att svampen är klen.

Bäst glans: Meguiars

Meguiars Hot Shine däckglans

Meguiars däckglans är en produkt som verkligen imponerade på oss med sin högglansiga finish. Det är den produkt som ger det mest spektakulära resultatet bland de i testet. Vi tycker den påminner om det resultat vi fick av deras insektsborttagare – överraskande!

Appliceringen är enkel, produkten torkar snabbt, och resultatet är fantastiskt! Däcken ser ut som nya och får en intensiv glans som håller i sig i flera veckor. Meguiars däckglans ger också en skyddande effekt som hjälper till att skydda däcken mot damm, vilket är en extra fördel.

Det enda som kan vara något av en utmaning är det faktum att produkten inte är lika lätt att använda som vissa andra däckglans, och det kan ta lite tid att applicera den jämnt. Trots det är Meguiars däckglans verkligen en riktigt bra produkt som ger en enastående högglansig finish på däcken.

Räcker längst: Chemical Guys

Chemical Guys Tire + Trim Gel

Chemical Guys har tidigare presterat bra i bland annat vårt vinylglans test, och även dess däckglans imponerar. Det som skiljer denna däckglans från andra är dess förmåga att skapa en barriär mot smuts och vägdamm, vilket skyddar däcken från oxidation och skador orsakade av väderförhållandena. Appliceringen av produkten är också mycket lätt och smidig, och den lämnar inte någon oljig eller klibbig yta på däcken.

Vi uppskattade också den behagliga doften av produkten, som inte påverkar däckens ursprungliga utseende eller färg. Det mest imponerande med Chemical Guys däckglans är att den ger en intensiv glans på däcken under en längre period, vilket gör att den räcker längre än många andra produkter på marknaden. För bilägare som söker en produkt som ger en långvarig glans och skyddar däcken från smuts och skador, så är Chemical Guys däckglans svaret!

Bäst premiumval: Tuf Shine

Tuf Shine däckglans

Tuf Shine däckglans är det perfekta valet för bilägare som vill ha en högkvalitativ däckglans som ger en överlägsen glans men samtidigt skyddar däcken från smuts och skador. Vad som skiljer Tuf Shine från andra produkter är dess unika förmåga att skapa en tät barriär på däckens yta, vilket gör att den håller i sig under lång tid och skyddar mot solens skadliga UV-strålar. Produkten är också mycket enkel att applicera, och det krävs endast en liten mängd för att täcka ett helt däck.

Efter appliceringen får däcken en intensiv och djup glans som verkligen imponerar. En annan fördel med Tuf Shine är att den är mycket tålig och motstår smuts och regn under längre perioder. Även om priset är något högre än andra produkter på marknaden, så är Tuf Shine verkligen värt sitt premiumpris* för den höga kvaliteten och den varaktiga glansen som den ger.

*I skrivande stund kostade Tuf Shine 679 kr för 473 ml, vilket motsvarar ~1,44 kr/ml, vilket är över 3 gånger så dyrt som Tershine’s Refined till exempel.

Bästa däckglansen

Hur väljer man den bästa däckglansen?

För att välja den bästa däckglansen ska du tänka på en rad kriterier. Nedan är en lista över kriterierna, vilket inkluderar glansig eller matt finish, att läsa på om produkten, att jämföra priser och hur den passar med dina andra bilvårdsprodukter.

  • Fundera på dina behov – vill du ha en glansig eller matt finish? Ska den vara långvarig eller är en kortvarig glans tillräcklig?
  • Läs på om produkten – ta reda på om den passar för dina däck och om den har positiva recensioner från andra användare.
  • Jämför priser – se till att du får valuta för pengarna genom att välja en produkt som är prisvärd och uppfyller dina krav. Här rekommenderar vi på BilV att du räknar ut vad det kostar per milliliter och inte bara tittar på den totala prislappen.
  • Hur passar den med dina andra bilvårdsprodukter? – se till att däckglanset inte förstör för eventuella lackskydd du har på bilen. Se också till att eventuell användning av en rostlösare på fälgarna inte kommer missfärga däckglanset.

Vad är däckglans?

Däckglans är en kosmetisk produkt gjord för att appliceras på bilens däck för att ge dem en våt och glänsande finish. Det bidrar inte bara till bilens utseende utan kan också innehålla ingredienser som skyddar däcken mot sprickbildning, blekning och skador från UV-strålar. Däckglans finns i både spray- och gel-form, för enkel applicering.

Hur mycket kostar däckglans?

Om vi utgår från de produkter vi recenserat här så är spannet från 100 – 200 kronor upp till cirka 700 kronor.

Hur stor skillnad gör det?

Precis som med ett par fräscha och fina skor så kan däck med bra glans verkligen lyfta din bils hela utseende.

Hur viktigt är däckglans egentligen?

Om du använt fälgrengöring förut vet du säkert hur onödigt du tyckte det var innan du testade det. Precis samma sak gäller däckglans! Det känns oerhört onödigt, men det gör faktiskt enorm skillnad. Dessutom ger det ett skydd som håller dammet borta från däcken några veckor framöver.

Däckglans test

Hur gjordes vårt test av däckglans?

Vi började vårt däckglans test med att hitta några passande modeller. Det gjordes ganska snabbt efter att ha tittat på bland annat Autodude’s utbud.

Vi läste då på mer ingående om de modellerna vi valt. För att få fram informationen tittade vi främst på kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med den informationen satte vi sedan ihop våra egna recensioner om produkterna.

För att avsluta artikeln krävdes en däckglans bäst i test lista också. Den skrevs efter att vi jämfört de olika medlens förmågor. Bland annat jämförde vi dess resultat, hur omtyckta de var av andra och hur mycket man får för pengarna.

Källor