Insektsborttagare bäst i test – 5 Bästa insektsborttagarna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-21

Insektsborttagare är en nischad bilvårdsprodukt som inte många känner till, men det är grymt för att få bort insektsrester från lacken och vindrutan. I vårt omfattande test visar vi de 5 bästa insektsborttagarna för bilen, jämför deras effektivitet, applicering, skonsamhet, pris och utser en modell till bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Insektsborttagare bäst i test

Bäst i test: King Carthur insektsborttagare

King Carthur insektsborttagare

Om du är trött på att insekter ständigt invaderar din bil, då är King Carthur insektsborttagare den perfekta lösningen för dig. Denna imponerande produkt har allt du behöver för att enkelt och effektivt ta bort irriterande insekter från din bil utan att orsaka någon skada.

King Carthur kommer i en ergonomisk sprayflaska som är mycket enkel att hantera. Munstycket doserar exakt den mängd du behöver för att kunna avlägsna även smuts och insekter som fastnat rejält.

Även om det finns många medel för att ta bort småkryp på fordonet på marknaden idag, är King Carthur insektsborttagare utan tvekan en av de bästa. Kvaliteten på produkten och utformningen på flaskan gör det till det bästa valet för att ta bort insekter från din bil. Så om du vill ha en insektsfri bil – tycker vi det bästa valet är King Carthurs insektsborttagare.

Mest skonsamma: Gyeon Q2

Gyeon Q²M Bug & Grime insektsborttagare

Last updated: 2024-06-22 08:46:03

Gyeon Q2M Bug & Grime är den mest skonsamma insektsborttagaren i vårt test. Den är utvecklad för att vara särskilt snäll mot bilens lack, rutor och andra ytor samtidigt som den är effektivt när det kommer till att ta bort insekter och annan smuts. Produkten är enkel att applicera och ger ett utmärkt resultat.

Vi uppskattar att den kommer i flera olika storlekar på förpackningar. Bland dessa hittar du även en dunk på fyra liter som du kan använda för att fylla på den sprayflaska som du använder för att applicera produkten.

Bästa billiga insektsborttagaren: Sonax

Sonax insektsborttagare

Sonax Insect Star är en bra produkt för att ta bort insekter från bilen. Det är ett prisvärt alternativ som levererar imponerande resultat. Med dess kraftfulla formula kan det effektivt ta bort envisa insekter som fastnat på lacken och vindrutan, utan att skada bilens yta. Dessutom är det enkelt att använda och kräver minimal ansträngning.

Sonax Insect Star är definitivt det bästa budgetalternativet när det gäller att ta bort insekter från bilen. Om du letar efter en produkt som ger god valuta för pengarna, är Sonax Insect Star ett utmärkt val!

Värt att notera är att recensioner nämner att den gamla versionen är bättre än den nya, men det är inget vi på BilV kan uttala oss om.

Sonax Insect Star blev testvinnare i tidningen Bilsport nr 14-15 år 2016

Lättast applicering: ValetPRO

ValetPRO insektsborttagare

Last updated: 2024-06-22 08:46:05

ValetPRO är en utmärkt insektsborttagare för bilen som imponerar med sin användarvänlighet. Det är mycket enkelt att applicera och kräver minimal ansträngning. ValetPRO kommer i en praktisk flaska som gör det enkelt att spraya. Dessutom är den säker att använda på alla ytor, inklusive lack.

Det är också en mycket effektiv insektsborttagare som tar bort envisa insekter som fastnat på bilen. ValetPRO är definitivt det bästa valet om du letar efter en insektsborttagare som är enkel att använda med mikrofiberduken. Om du vill spara tid och ansträngning när det gäller att ta bort insekter från bilen är ValetPRO det självklara valet!

Bäst premiumval: Car5

CAR5 insektsborttagare

Last updated: 2024-06-22 08:46:06

Car5 är utan tvekan den mest premium-produkten i denna jämförelse av insektsborttagare för bilar. Det är en högkvalitativ produkt som har utformats för att leverera imponerande resultat. Car5 använder en avancerad formula som effektivt tar bort insekter från bilens ytor utan att skada lacken eller glaset. Dessutom innehåller den ingredienser som skyddar bilen från framtida problem som rost och missfärgning.

Det är en mycket användarvänlig produkt som kommer i en praktisk flaska som gör det enkelt att applicera på glasrutor och andra ytor. Car5 är det perfekta valet för de som vill ha en bra insektsborttagare som skyddar och bevarar bilens ytor.

Vi på BilV.se uppskattar dock inte den oproportionerliga spraytoppen, det gör att den känns lite obekväm i handen och viktfördelningen blir ojämn.

Bästa insektsborttagaren

Hur väljer man den bästa insektsborttagningen?

Att välja den bästa insektsborttagningen för bilen är en utmaning. Nedan är en steg-för-steg guide i hur du ska tänka när du ska välja insektsborttagare för bilen.

  1. Hur används den? – titta på hur produkten ska användas. Kräver den en tvättborste? Eller kanske andra rengöringsmedel för att fungera optimalt?
  2. Kolla ingredienserna – se till att produkten är säker att använda på din bils ytor.
  3. Kolla användarrecensioner – läs recensioner från andra bilägare för att se hur produkten presterar i verkligheten.
  4. Kolla pris och kvalitet – välj en produkt som ger dig bästa valuta för pengarna, men se till att kvaliteten fortfarande håller måttet. Se också till att jämföra priset i milliliter. Det gör du genom att räkna: antal milliliter i flaskan ÷ priset. På så sätt får du fram det faktiska priset på medlet.

Vad är insektsborttagare?

En insektsborttagare är en specialiserad rengöringsprodukt utformad för att ta bort insektsrester och smuts från bilens ytor, särskilt från fronten, vindrutan och strålkastarna. En insektsborttagare löser upp de proteinbaserade resterna som insekter lämnar efter sig, vilket underlättar rengöringen.

Hur mycket kostar en insektsborttagare?

Det beror framförallt på storleken på förpackningen, men räkna med en dryg hundralapp och uppåt.

Finns det annat man kan använda?

Ja, det finns bland annat en del spolarvätskor som kan få bort insekterna. Men det blir nog lite knepigt att få det över hela bilens lack.

Fungerar det verkligen?

Ja. Insektsborttagare är ett effektivt sätt att få bort insekter och annan smuts från bilens rutor.

Kan man använda insektsborttagare på motorcykelns vindruta?

Ja, insektsborttagare kan användas på en motorcykels vindruta. De är designade för att vara skonsamma mot olika typer av ytor samtidigt som de effektivt löser upp insektsrester.

Insektsborttagare test

Hur gjordes vårt test av insektsborttagare?

Eftersom att insektsborttagare används till stor del under sommarhalvåret tittade vi faktiskt efter samma tillverkare som vann priser i vår solskydd bäst i test lista. Tyvärr hade inte samma tillverkare gjort några insektsborttagare, så letandet fortsatte. Till slut hittade vi dock några passande produkter som vi kunde ha med i testet.

Våra recensioner är baserade på ett stort antal befintliga omdömen som tidigare användare och kunder lämnat online.

Källor