Solskydd bil bäst i test – läs INNAN ditt köp!

På jakt efter solskydd bil bäst i test? Då är detta den perfekta guiden för dig! Vi hjälper dig hitta det absolut bästa solskyddet för din bil.

Solens strålar påverkar oss på många olika sätt, både genom själva bländande ljuset men också på de sätt som vi inte uppfattar med ögonen. För en bilförare kan den vara extra irriterande när solen ligger på medan man kör långa sträckor och man inte kan komma undan den, men framför allt är det viktigt att skydda sina barn i baksätet. Därför är ett solskydd en perfekt produkt att använda sig av! Nedan hittar du de allra bästa alternativen.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se & pricerunner.se

Solskydd bil bäst i test

1. Självhäftande solfilm

2. Britax Römer solskydd

3. Huack "Shade me"

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Självhäftande solskydd – bäst i test!

En rulle självhäftande solfilm för bilen

Denna självhäftande solskyddsfilmen vann vårt bäst i test! Den har en tonade effekt vilket skyddar mot insyn och från att solens strålar ska orsaka blekning, och materialet är i PVC-film.

Solskyddet är enkelt att montera på insidan av din bil med sin självhäftande effekt. Det kommer dessutom i två olika storlekar för att matcha alla dina fönsterrutor på bilen (500x600mm, 500x1600mm).

Ett riktigt lätt uppsatt solskydd som kan sättas på alla rutor i bilen, inte bara i baksätet.

Bäst budgetval: Britax Römer solskydd

Ett 2-pack svarta solskydd för bilrutor

EZ-Cling Window Shade är ett solskydd för vindrutorna från Britax Römer. Med sitt unika självhäftande fastsättning och UPV 30+ skyddar det enkelt mot solens alla påverkande effekter. UPV 30+ blockerar dessutom UV-strålning.

De kommer i 2-pack och är lika enkla att ta bort som att sätta dit. Det faktum att det är i 2-pack gör de riktigt billiga!

Hauck “Shade me” solskydd

Händer som fäller ned en rullgarding för baksätet

Hauck “Shade me” är ett solskydd med sugproppar som du lätt monterar upp på fönsterrutan. Med sin rullgardinsfunktion drar du ner den och fäster med ytterligare en sugpropp när du önskar skydda dig mot solen, och kan enkelt justera hur mycket du vill täcka av rutan.

Den kommer också med enkla instruktioner om hur du monterar ihop och fäster solskyddet på bilens fönsterruta. Ett bra alternativ för dig som vill försäkra dig om att du täcker hela rutan!

Något annorlunda: Beemoo solskydd

2-pack svarta rullgardiner för att skydda mot sol i bilen

Roller shade solskyddet från Breemo är ett rullgardinsliknande solskydd som du kan dra upp och ner när du vill skyddas från solen. Med sugproppar sätter du enkelt fast den på insidan av fönsterrutan på bilen och fäster med en tredje sugpropp där du vill fästa den när den är neddragen.

Själva funktionaliteten är grym och något utöver det vanliga solskyddet som ibland inte ens täcker hela rutan. Det faktum att man dessutom kan justera hur mycket av fönstret som ska täckas gör modellen otroligt bra!

*Utgått

Kaxholmen solskydd

Ett 2 pack svarta solskydd för bilbaksätet

Kaxholmens självhäftande solskydd är smidiga att montera och vika ihop när du inte vill använda det längre. Du fäster de på insidan av bilens fönsterruta, och det skyddar mot bländande solljus, vilket är perfekt till långa bilresor!

Solskyddet är 30 x 46 centimeter stort vilket gör de perfekta för baksätet, men de täcker inte riktigt hela rutan. Ett bra alternativ om du vill spara pengar och inte måste täcka hela rutorna.

*Utgått

Vanliga frågor

Hur mycket kostar solskydd till bilen?

Ett solskydd till bilen är en relativt billig produkt. Den brukar ligga på mellan 50-200 kronor beroende på modell och funktioner, och kommer vanligtvis i två-pack.

Hur mycket blockerar det egentligen?

Ett solskydd kan blockera både lite och mycket. Vissa solskydd skyddar mot UV-strålning och bleknande effekter medan andra enbart skyddar mot solljus, så det gäller att man kollar det i produktens beskrivning.

Är solskydd bara för barn?

Visst, ett sparkskydd kanske endast är till för barn i baksätet, men solskydd är faktiskt riktigt omtyckt även av vuxna där bak!

Bästa solskydd bil

Hur väljer man det bästa solskyddet?

  • Ett solskydd bör vara enkelt att montera och fästa på bilrutan så att man enkelt kan använda det när man känner att det behövs, speciellt om man är på resande fot.
  • Skydd mot annat än bara själva solljuset kan vara en fördel när man väljer solskydd, såsom UV-strålning och annat som kan vara skadande.
  • Många solskydd är tillverkade av plast, och bland dem finns mindre bra plastsorter, såsom PVC. Om man vill välja ett som inte är skadligt för varken miljö eller människan så bör man ha detta i åtanke.
  • Ett bra solskydd behöver inte bara skydda från just solen, utan kan även vara ett bra skydd mot insyn i bilen, så om man vill ha ett bra solskydd så bör det vara tonat så att man både skyddas från sol och från att förbipasserande ser in.

Har du barn i baksätet? Kolla in vår baksätesspegel bäst i test lista!

Solskydd till bilen test

Hur gjorde vi vårt solskyddtest?

Vi gjorde vårt bäst i test för solskydd genom att ta information från både produktbeskrivningar samt recensioner från kunder för att sedan sammanställa ett resultat där vi kunde se vilken som ansågs vara bäst i test. en kundrecension på ett av solskydden antydde på att produkten saknade kvalitet, och då påverkade det vårt resultat. Vi tog följande i särskild beaktning; solskyddens innehållande effekter såsom toning, om det har skydd mot olika typer av solens påverkan, samt priser och prisklasser.

Källor