Sparkskydd bäst i test – hitta bästa sparkskyddet!

Letar du också efter sparkskydd bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Vi hjälper dig hitta det absolut bästa sparkskyddet för att du ska slippa städa i onödan.

Oavsett om man har en stor eller liten bil kan det ibland vara så att barnets skor kommer emot sätet när barnet sitter i sin bilbarnstol. Vissa barn är mer sparkiga av sig och då blir det lätt fläckar på sätet eller stolsryggen. Om barnet dessutom har blöta skor blir det än mer smutsigt och ibland kan fläckarna vara omöjliga att få bort. Med ett sparkskydd slipper man oroa sig för det. Här skyddas sätet mot både väta och smuts. Här är våra varmaste rekommendationer!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom.se

Sparkskydd bäst i test

TABELL

Beemoo Deluxe sparkskydd – bäst i test!

Beemoo Deluxe sparkskydd
Beemoo Deluxe sparkskydd

Beemoo Deluxe sparkskydd är ett praktiskt sparkskydd med många alternativ för förvaring av både små och stora saker. Det här sparkskyddet är tänkt att monteras på det främre sätets rygg och passar därför ett barn som åker framåtvänt i baksätet. Skyddet håller tätt för både vatten och smuts på sätet samtidigt som det har många smarta fack. En del av facken går att stänga med dragkedja, och det finns också ett fack där du kan ha till exempel en flaska.

På sparkskyddet finns också en större ficka med plastlock. I den är det tänkt att du ska lägga en surfplatta så barnet kan titta på en film eller spela under bilresan. I facket sitter surfplattan säkert, och barnet kan inte tappa den.

AVA sparkskydd med förvaring

AVA sparkskydd med förvaring
AVA sparkskydd med förvaring

AVA sparkskydd med förvaring är tänkt att hänga på baksidan av de främre stolarna. Det passar alltså perfekt för ett barn som är framåtvänt I baksätet. Det här sparkskyddet är lite mindre och fungerar utmärkt i bilar som har något mindre säten.

Skyddet är försett med olika typer av fack, samt två mugghållare som även passar bra för mindre flaskor. Den ena fickan är stängbar och passar bra för förvaring av småsaker, medan de andra två fickorna är öppna och har placerats längst ner på skyddet. Det finns också en ficka med genomskinligt plastlock där en surfplatta kan placeras.

Beemoo sätesskydd lux

Beemoo sätesskydd lux
Beemoo sätesskydd lux

Beemoo’s sätesskydd Lux är ett lite lyxigare sätesskydd som är anpassat för att användas tillsammans med en bakåtvänd bilbarnstol. Det passar i både fram- och baksäte. Skyddet fästs med en rem kring bilsätets nackstöd, och sedan placeras det på sätet. Skyddet har en del för ryggen, en del för sittytan samt en liten flärp som hänger ner för att skydda mer.

Skyddet klarar både smuts och vatten, och det ger även skydd mot olika märken på bilens säte. På båda sidor av sätesskyddet finns också halkfritt material för att varken skydd eller bilbarnstol ska flytta på sig under färden. Det som är synd är att skyddet tyvärr inte har några fickor.

Kaxholmen sparkskydd

Kaxholmen sparkskydd
Kaxholmen sparkskydd

Från Kaxholmen kommer det här sparkskyddet som är tänkt att användas på de främre stolarnas baksida. För barnet i en framåtvänd bilbarnstol finns en ficka med plastöverdrag för till exempel en surfplatta. Facket är anpassat för en lite mindre platta, men fungerar utmärkt för att barnet ska kunna titta på film under en resa.

På skyddet finns också flera mindre, öppna fack för olika småsaker samt ett större fack längst ner där barnet kan ha lite leksaker eller andra tillbehör. Facken passar även bra för förvaring av drycker eller flaskor som man gärna vill ha lättåtkomliga i bilen.

BeSafe sparkskydd med ficka

BeSafe sparkskydd med ficka
BeSafe sparkskydd med ficka

Det här sparkskyddet från BeSafe kan användas för både framåt- och bakåtvända bilbarnstolar. Det kan alltså fästas på både fram- och baksätets rygg. På skyddet finns en genomskinlig ficka anpassad för en surfplatta som barnet kan titta på medan ni åker. Det finns också flera andra fack. Det här skyddet har genomgått krocktest och det är kompatibelt med isofix-fästen som finns i de flesta bilar.

För att skydda effektivt kan sparkskyddet justeras på höjden. För dig som söker extra förvaring finns också flera små fickor som stängs med hjälp av kardborreband. Hela skyddet är givetvis vattentätt för att skydda mot både väta och smuts.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett sparkskydd?

Ett bra sparkskydd kostar från 190 kronor och upp till omkring 500 kronor. Då får man ett skydd som kan användas till en framåt- eller bakåtvänd bilbarnstol och som ser till att sätena i bilen hålls rena.

Varför ska man ha ett sparkskydd?

Ett sparkskydd skyddar bilens säten mot skador och smuts när ett barn med skor på fötterna sitter i sin bilbarnstol. Sparkskyddet har också praktisk förvaring för till exempel leksaker, eller för en iPad som kan roa barnet.

Bästa sparkskyddet

Hur väljer man det bästa sparkskyddet?

  • Det ska sitta bra på alla typer av material, vare sig sätena är gjorda av läder, textil eller plast.
  • Sparkskyddet ska vara tillräckligt stort för att passa den aktuella bilens säten. Skyddet bör täcka hela ytan där barnet har sina fötter, och gärna också en bit av sätet under barnstolen. På så sätt kan väta inte rinna från skorna, ner under stolen och skada eller smutsa ned sätet.
  • Det är också klokt att fundera över om skyddet ska sitta på baksätets ryggstöd, eller på det främre passagerarsätets rygg. Olika modeller av skyddet passar för olika montering.

Kolla också in vårt test av baksätesspeglar!

Sparkskydd test

Hur gjorde vi vårt sparkskydd test?

Vår information om de olika sparkskydden kommer från de produktbeskrivningar samt kundrecensioner som finns tillgängliga. I våra texter är vi sanningsenliga och vill att du som köpare ska få rätt bild av produkten redan innan du väljer att köpa den. Därför sammanställer vi och kontrollerar informationen i produktbeskrivningen och förmedlar den till dig i vår jämförelse så det blir lättare för dig att finna det sparkskydd som passer dig bäst. Vi tar även med material från produktrecensioner för att få en rättvisande bild av produkten du är intresserad av.

Källor