Kedjespray för MC bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Är du också på jakt efter kedjespray för MC bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan hittar du nämligen de allra bästa kedjesprayerna för din motorcykel.

Om du har en motorcykel, moped, ATV eller annat fordon är det inte fel att då och då smörja kedjorna. I en bil sitter kedjor och andra rörliga delar relativt skyddat, men så är i regel inte fallet på till exempel en MC. Då kan det vara bra att ha en effektiv kedjespray som motverkar korrosion, som avvisar vatten samt smuts och som dessutom smörjer upp kedjor och andra delar som rör sig så att de kan fungera på optimalt sätt. I det här testet har vi med fem olika kedjeoljor som alla är effektiva, men som har lite olika funktioner förutom att smörja kedjan.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för hansenracing.se & motorsweden.se

Kedjespray för MC bäst i test

  • Bästa kedjesprayen för MC: Motip kedjespray
  • Nr 2: LiquiMoly kedjespray
  • Nr 3: Red Line kedjespray

1. MoTip kedjespray

2. Liquimoly kedjespray

3. Red Line kedjespray

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Motip kedjespray för MC – bäst i test!

MoTip kedjespray för MC
MoTip kedjespray för MC

Den här kedjesprayen från Motip är tänkt att användas för att smörja alla typer av kedjedrivna transmissioner. Sprayen är utvecklad för att främst användas till de kedjor som utsätts för hög last, men den fungerar givetvis även för dellast. Sprayen har en god smörjande effekt och är väldigt tunn i formulan vilket gör att den enkelt går in i alla kedjor och skrymslen.

Kedjesprayen levereras med ett smalt, ca 10 centimeter långt munstycke som gör att du kan nå in även under kåpor och liknande utan att behöva montera ner din MC. Sprayen sänker friktionen och är dessutom snäll mot gummi och andra mer känsliga material.

LiquiMoly kedjespray

Liquimoly kedjespray
Liquimoly kedjespray

Sprayformen och den lätta formulan hos LiquiMolys Kedjespray ger utmärkta egenskaper för inträngning i alla typer av kedjor och andra mindre utrymmen. Vid applicering kan sprayen nämligen tränga in i och smörja även de mest svåråtkomliga ställena. Den här sprayen innehåller lösningsmedel vilket kan vara bra att veta, men när lösningsmedlet avdunstat fäster smörjmedlet perfekt i både snabbgående och högbelastade kedjor.

Sprayen är vattenbeständig, den klarar både värme och kyla och den förhindrar att kedjan i motorcyklar förlängs. Den här kedjesprayen fungerar perfekt även i O-ringskedjor och den sänker såväl slitage och friktion för att ge dig mer körglädje och säkrare körning.

Red Line kedjespray

Red Line kedjespray
Red Line kedjespray

Kedjesprayen från Red Line är en helsyntetisk variant. Den är främst framtagen för körning på lite sämre vägar och för off road körning men den passar givetvis alla motorcyklar samt andra fordon. Sprayformatet gör att de smörjande egenskaperna samt medlets andra funktioner tränger in i både O-ringskedjor, X-ringskedjor och Z-ringskedjor. Sprayen avvisar smuts, rost och den förhindrar också att sand eller damm sliter på kedjan.

Med den här kedjesprayen kan du räkna med att kedjan håller längre oavsett om den är utsatt för hög eller låg belastning. För bättre kraftöverföring i kedjorna minskar kedjesprayen friktionen, och den ger skydd i både blöta, och leriga förhållanden.

Presto kedjespray

Presto kedjespray
Presto kedjespray

Från Presto kommer den här kedjesprayen som har mycket god vidhäftande förmåga. Sprayen är dessutom vattenavvisande vilket gör att vatten får svårare att tränga in i kedjan. Vatten och fukt får också svårare att orsaka skador och rost på kedjan även om fordonet står stilla ett bra tag.

Den här kedjesprayen skyddar även om det är väldigt lerigt eller blött där man kör. Dessutom ger den då också ett utökat skydd mot smuts, damm eller grus som kan fastna i kedjan och orsaka skador. Sprayen fungerar på alla typer av kedjor samt rörliga delar, men är främst utvecklad för användning på MC och ATV.

Motul kedjespray C2

Motul C2 kedjespray
Motul C2 kedjespray

Motul Kedjespray C2 erbjuder ett heltäckande skydd och en effektiv smörjning för alla kedjor på både två- och fyrhjuliga fordon. Den främsta användningen är på MC, ATV och moped men sprayen fungerar också för rörliga delar på till exempel bilar.

Kedjesprayen är helsyntetisk och lite mer trögflytande. Det ger den god häftförmåga på både högbelastade kedjor samt snabbgående sådana. Kedjesprayen kan användas oavsett väder och den skyddar kedjorna även under väderomställningar!

Last updated: 2024-07-19 11:56:21

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en kedjespray?

En bra kedjespray för MC kostar mellan 100-300 kronor. Kedjesprayer är i regel mycket dryga och man bör inte spraya på för mycket smörjmedel.

Hur bra fungerar kedjespray för MC?

En bra kedjespray för MC ska smörja kedjor, O-ringar och liknande så de lätt kan driva motorcykeln samt fungera som de ska.

Hur slipper man bli så kladdig?

Vårt bästa tips för att undvika kladdet när man mekar med motorcykeln är att köra mc-handskar samtidigt! Varsel- eller trädgårdshandskar fungerar förstås också bra, men MC-handskar har ju alla förare hemma.

Bästa kedjesprayen för MC

Hur väljer man den bästa kedjesprayen för motorcyklar?

  • Kedjesprayen ska kunna nå in till kedjan du vill smörja. Ibland behöver du alltså en mer lättflytande spray.
  • Ska kedjan tåla mycket vatten eller räcker det med att den är vattentålig? Det beror lite på var du kör. Om du planerar att köra i torrt väder, eller om kedjan sitter skyddad kanske just vattentålighet inte är lika viktig som om du kör i lera.
  • Om du har en kedja som utsätts för mycket hög belastning kan det vara klokt att välja en lite dyrare och kraftigare kedjespray med starkare förmåga.

Dags att åka långt snart? Kolla in vår mc GPS bäst i test artikel!

Kedjespray för MC test

Hur gjorde vi vårt test av kedjespray för motorcyklar?

Precis som i vårt mobilhållare för mc test så kommer även all information i den här artikeln från produktbeskrivningar samt recensioner som lämnats av kunder som köpt produkterna. Vi har valt att hämta informationen från dessa källor eftersom vi vill ge en så sann bild som möjligt av varje kedjespray för att du ska kunna finna rätt variant för just din motorcykel.

Vi sammanställer informationen och förmedlar den till dig i en kortare version utan att du som köpare går miste om de viktiga detaljer du behöver känna till när det kommer till de olika sorternas kedjespray.

Källor