MC GPS bäst i test 2023 – hitta bästa motorcykel-GPS!

Är MC gps bäst i test det du är ute efter? Vilken tur! I den här artikeln listar vi de allra bästa motorcykel-gps:erna för just dina behov. I slutet av artikeln hittar du också en guide till hur du ska välja det bästa alternativet.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.se

Bästa GPS för motorcykel – en topplista


TomTom Rider 5000 mc GPS – bäst i test!

En svart GPS för motorcyklar

+ Kompakt design

+ Sitter bra på motorcykeln

+ Ruttplanering för att passa motorcykeln, också tillgång till att planera egna


Bäst premiumval: Garmin Zumo XT

En svart MC navigator från Garmin

+ Stor och lätt-läslig skärm

+ Vattentät

+ Visar TripAdvisor direkt på kartan

– Kräver tillköp för att passa på motorcykeln


Störst skärm: Garmin DriveSmart 76

En svart MC navigator från Garmin

+ Stor 7″ skärm

+ Hjälper dig byta och välja fil

+ Varnar inför hastighetsändringar, övergångsställen och skarpa svängar

– Kräver köp av stöd för att passa på motorcykeln


Hur väljer man den bästa GPS:en för motorcykeln?

Eftersom att utbudet av navigatorer är så otroligt brett kan det vara svårt att få fram den allra bästa. Det som också gör skillnad är det faktum att motorcykel-GPS:er dessutom kräver extra funktionalitet till skillnad från en som ska vara i bilen. Här är några tips inför ditt val.

Vad för extra-funktioner har den?

Vi tycker om extra-funktioner! Det är egentligen det som får oss att välja den ena istället för den andra. Några av de funktioner vi tycker väger extra högt är;

  • Vattentäthet. Precis som med mc-handskarna är det egentligen A och O med vattentäthet. Den måste tåla tuffa tag, och det innebär även att den är vattentät.
  • Ruttplanering. Att GPS:en själv kan planera rutten är absolut viktigt, men att du dessutom kan vara med och göra egna rutter gör allting mycket roligare. Den ska ha någon form av funktion som dessutom gör det lättare för dig som MC-åkare att förstå hur underlaget är.
  • Stor skärm. En stor skärm kan se klumpig ut på styret, men det gör också att du får en otroligt bra överblick. Vi rekommenderar skärmar från 5″ till 7″, det är den storleken vi fann optimal.

Hur gjorde vi vårt motorcykel-GPS test?

Det här motorcykel-GPS testet började med att hitta de allra bästa modellerna. Det gjordes genom att titta på de populäraste, och mest omtyckta varianterna. Ganska snabbt hade vi hittat några navigatorer som vi tyckte kunde platsa på topplistan.

Efter det gick vi igenom dess recensioner, men också en del beskrivningar från tillverkarna själva. Utifrån den informationen försökte vi hitta de positiva och negativa sidorna för varje produkt. Dessa för- och nackdelar sattes sedan ihop på vår topplista.

Sist men inte minst behövde vi få ihop en motorcykel-GPS bäst i test lista. Den skrevs efter att vi jämfört de olika modellernas funktionalitet, väderresistens, prislapp, och ruttplanering. Efter att det jämförts var det faktiskt väldigt lätt att rangordna de.