TV-antenn husbil bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Är du också på jakt efter TV-antenn husbil bäst i test? Då är detta artikeln du bör läsa! Nedan listar vi de allra bästa TV-antennerna för husbilar. I slutet av artikeln hittar du också svar på lite vanliga frågor och en kort köpguide inför ditt val.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för proffsmagasinet.se & pricerunner.se

Bästa TV-antennerna för husbilen


Televes TV-antenn husbil – bäst i test!

En orange och silvrig TV-antenn för husbilar från Televes

+ Klarar även tätbebyggda och skogstäta områden

+ 4 dipoler

+ Billig


Bäst signal: Omnimax

En vit TV-antenn med tillbehör

+ Bra rundstrålande signal

+ Bra prestanda utan avbrott

+ Tar emot alla markbundna TV-signaler utan justering


Enklast montering: Glomex

En vit TV-antenn för husbilar från Glomex

+ Rundriktad signal

+ Kompakt design för otroligt enkel montering

– Utdaterad design


Hur väljer man den bästa TV-antennen för husbilen?

Just för att det finns så otroligt många modeller att välja mellan kan det vara svårt att hitta den absolut bästa, vi håller med! Om du inte hittat en passande modell på vår topplista kommer här lite tips på hur du ska tänka.

Har den bra signal?

Det är egentligen tre saker att tänka på när man ska bedöma signalen på en TV-antenn

  1. Klarar den av tätbebyggelse? Det är viktigt att antennen klarar av tätbebyggda områden. Ofta kommer du parkera någonstans där det studsar mycket TV-signaler, och du vill såklart inte att ditt TV-tittande ska förstöras.
  2. Fungerar den i skogen? Såklart måste en TV-antenn för husbilar klara av att ta upp signaler även i skogen.
  3. Är det en rund signal? Rundsignal betyder att den har ett 360° upptagningsområde. Det gör att du inte behöver justera den allt eftersom du åker runt med husbilen. Den kommer få signal vart som helst!

Vill du känna dig trygg också? Kolla in vår gaslarm husbil bäst i test lista!

Vad kostar den?

Med så mycket saker till husbilen som kostar skjortan, kanske vi inte ska lägga till en på listan. Se till att antennen kostar omkring tusenlappen. Mer än så behöver den faktiskt inte kosta!

Hur gjorde vi vårt TV-antenn för husbilar test?

Vi började vårt test av TV-antenner för husbilar med att hitta ett urval av passande produkter. Det kunde göras efter en snabbtitt på de mest populära produkterna. Vi tittade sedan närmre på de, och bestämde oss ganska snabbt för vilka tre som skulle platsa på topplistan.

Sedan tittade vi igenom ungefär ett hundratal kundrecensioner, och även en del produktbeskrivningar. Med den information som hittades i de kunde vi sedan skriva våra egna recensioner om produkterna.

Sist men inte minst skulle vi sätta ihop TV-antenn för husbil bäst i test listan. Det gjordes efter att vi jämfört alla produkter med varandra. Saker som jämfördes var bland annat signalstyrka, dess funktionalitet, enkelhet att montera och prislapp. Efter jämförelsen var det hyfsat lätt att faktiskt rangordna modellerna från bäst till sämst.