MC-handskar bäst i test – 5 Bästa handskarna för MC!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-30

MC-handskar är en viktig del av skyddsutrustningen för varje motorcyklist, och det finns en stor variation av modeller och tillverkare att välja mellan. Vi har noga granskat och testat de mest populära och högst rankade handskarna på marknaden, och presentera de 5 bästa handskarna för motorcyklister. Vi jämför komfort, säkerhet, och pris för att sedan utse ett par till bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.se

MC-handskar bäst i test

 • Bäst i test: Dainese MIG C2
 • Bäst cross-handskar: 100% Brisker
 • Bäst lättviktiga: Alpinestars SMX-1
 • Bäst premiumval: Alpinestars GP Pro R3
 • Bäst för sommaren: Richa MC-handskar “Turbo”

Bäst i test: Dainese MIG C2

Dainese MIG C2 MC-Handskar

Dainese MIG C2 är ett par riktigt bekväma MC-handskar som passar utmärkt för varmare klimat. Handskarna har ett utmärkt grepp och god ventilation, vilket gör dem perfekta för längre turer. Handskarna är tillverkade av högkvalitativt läder och har en grym passform.

Dainese MIG C2 är också utrustade med skydd för knogarna och förstärkningar på de mest utsatta områdena. Sammanfattningsvis är Dainese MIG C2 ett utmärkt val för MC-entusiaster som söker bekväma och skyddande handskar för de varmare månaderna.

Bäst cross-handskar: 100% Brisker

100% Brisker crosshandskar

100% Brisker är utan tvekan de bästa MC-handskarna för dig som åker cross. De här handskarna har en fantastisk passform och ger dig en perfekt känsla för greppet på styret. Materialet i handskarna är mycket slitstarkt och ger dig optimalt skydd mot grenar, stenar och andra hinder på vägen.

En av de bästa funktionerna med 100% Brisker är att de är vattenavvisande, vilket är ovärderligt under regniga förhållanden. De är också välventilerade, vilket gör att de håller dina händer svala och bekväma under långa turer. Sammanfattningsvis, om du letar efter ett par högpresterande handskar för cross, då är 100% Brisker det självklara valet.

Bäst lättviktiga: Alpinestars SMX-1

Alpinestars SMX-1 Air V2

Alpinestars är ett av de mest välkända crossmärkena där ute, bland annat kända för sina mobilhållare för mc. Dessa SMX-1 är de bästa MC-handskarna för dig som vill ha ett par lätta handskar som ger god komfort och bra skydd. De är tillverkade av ett högkvalitativt material som ger utmärkt grepp samtidigt som är mycket slitstarkt. Handskarna är utrustade med ett skyddande lager som ger optimalt skydd för hela handen.

Det som verkligen skiljer dessa handskar från andra på marknaden är deras lätta vikt. Det gör att du kan åka längre turer utan att känna dig trött i händerna eller på annat sätt obekväm. Om du letar efter ett par lättviktiga, skyddande och bekväma MC-handskar så är Alpinestars SMX-1 handskarna för dig.

Alpinestars SMX-1 har fått ett genomsnittligt betyg på 4.8/5 hos XLMoto. I recensionerna nämns främst deras höga kvalitet.

Bäst premiumval: Alpinestars GP Pro R3

Alpinestars GP Pro R3

Alpinestars GP Pro R3 är enastående MC-handskar som kombinerar högsta komfort med utmärkt skydd för din hand. Det använda materialet ger fantastiskt grepp på styret och är mycket slitstarkt. Handskarna har en extremt tajt passform som ger dig en oöverträffad känsla av kontroll och rörelsefrihet. De är också utrustade med ett skyddande lager som skyddar dina händer mot stötar och slag.

En annan imponerande funktion hos dessa handskar är deras andningsförmåga, vilket håller händerna svala och bekväma under långa turer. Om du är ute efter högpresterande, skyddande och bekväma MC-handskar – och inte har något emot att betala lite extra – är Alpinestars GP Pro R3 de handskar du bör välja.

Bäst för sommaren: Richa MC-handskar “Turbo”

Richa Turbo MC-handskar

Richa Turbo MC-handskar är den vana motorcykelförarens val. Handskarna kombinerar stil och funktion på ett imponerande sätt. De är tillverkade av högkvalitativt läder som ger handskarna bra grepp och gör dem slitstarka. De har också en mycket bekväm passform som ger optimal rörelsefrihet under körning. Med sina skyddande paneler på fingrarna och knogarna, erbjuder Richa Turbo bra skydd mot stötar och slag.

En av de främsta funktionerna med dessa handskar är deras andningsförmåga som hjälper till att hålla händerna svala även under varmare förhållanden. Om du letar efter stilfulla och högpresterande MC-handskar med bra skydd så är Richa Turbo ett bra val.

I recensioner vi hittat på XLMoto fick de plus i kanten för att de gör sig bra på sommaren. Där har de ett samlat betyg på 4.5/5, men endast två recensioner.

Bästa MC-handskarna

Hur väljer man de bästa motorcykelhandskarna?

För att välja de bästa MC-handskarna bör man överväga följande:

 • Handskarna bör vara CE-certifierade för att vara säker på att de uppfyller grundläggande skyddskrav.
 • Välj högkvalitativa material som läder, kevlar eller Gore-Tex för att säkerställa hållbarhet, andningsförmåga och skydd.
 • Handskarna bör passa ordentligt och inte vara för stora eller små för att undvika att de rör sig på handen.
 • Precis som när du ska välja en gps till motorcykeln, så borde du även tänka på det när du väljer handskar. Välj handskar beroende på vilket klimat du kör i. För kallt klimat väljer du handskar med isolering och för varmt klimat väljer du handskar med god andningsförmåga.
 • Testa handskarna och se till att de känns bekväma på handen och inte skaver eller begränsar rörelser.
 • Om du kör i mörker, välj handskar med reflexer för att öka synligheten.
 • Välj handskar inom en rimlig prisklass som passar din budget och dina behov.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar MC-handskar?

De billigaste handskarna på marknaden kostar från ett par hundralappar medan ett par handskar av riktigt hög kvalitet kan kosta flera tusen kronor.

Varför skiljer de så mycket i pris?

Du kan tänka på MC-handskar som du tänker på skor. Du kan hitta ett riktigt bra par skor till ett billigt pris men om du vill ha ett par skräddarsydda skor med perfekt passform så kostar det lite mer.

MC-handskar test

Hur gjorde vi vårt test av MC-handskar?

Informationen om alla handskar kommer från en sammanställning av ett mycket stort antal recensioner av användare och kunder. Vi tog också en del information från produktbeskrivningar såsom tekniska specifikationer och material.

Källor