Baksätesspegel bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Är du ute efter baksätesspegel bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Vi hjälper nämligen dig hitta den absolut bästa baksätesspegeln för dina behov.

Oavsett om man är ensamstående, eller om man bara åker bil ensam med sitt barn ibland kan det vara skönt att ha en baksätesspegel så man ser vad barnet gör i baksätet. Spegeln kan även underlätta barnets kommunikation med dem som åker i framsätet. Baksätesspeglar finns i flera varianter och det är viktigt att man väljer en sort som är säker, effektiv och som dessutom har ett pris som ligger på en rimlig nivå. Spegeln ska också passa på bilens säten och den ska vara enkel att montera. Det är dessutom viktigt att man kan se barnet bra, utan att det tar uppmärksamhet från körningen.

I vårt test har vi tittat på tre olika speglar, och jämfört dem både sett till funktion, kvalitet och mycket mer.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se

Baksätesspegel bäst i test

  • Bästa baksätesspegeln: Beemoo baksätesspegel
  • Nr 2: AVA baksätesspegel
  • Nr 3: Beemoo rund baksätesspegel

1. Beemoo baksätesspegel – bäst i test!

Beemoo baksätesspegel
Beemoo baksätesspegel

Den här fyrkantiga baksätesspegeln från Beemoo har blivit bäst i vårt test. Spegeln fästs med spännen i baksätets nackstöd och kan enkelt vinklas så du som förare – eller passagerare kan se barnet utan att behöva vända dig om. Spännena gör det enkelt att ta bort spegeln vid behov.

Det går att justera spegeln steglöst både i höjd- och sidled för att man verkligen ska se barnet ordentligt. Själva spegelytan är mycket klar och tydlig. Den är dessutom rundad i formen för att du ska få bättre uppsikt. Även spegelns storlek är generöst tilltagen.

2. AVA baksätesspegel

AVA baksätesspegel
AVA baksätesspegel

Baksätesspegel från AVA som gör att du ser barnet tydligt när du sitter i framsätet av bilen. Spegeln fästs kring baksätets nackstöd med hjälp av remmar. Den här produkten har en oförstörbar fästanordning och tål att barnet tar tag i den. Spegeln sitter också kvar vid till exempel en kollision. Spegelglaset är tillverkad av ABS-plast och blir därför inte vasst även om det skulle gå sönder.

Spegelytan är bred och något konvex för att ge bästa uppsikt över barnet. Den fyrkantiga formen gör också att spegeln passar i de flesta bilar. Självklart går spegeln att ställa in och montera så att man får till den optimala vinkeln.

3. Beemoo rund bilspegel

Beemoo rund bilspegel
Beemoo rund bilspegel

Den här runda baksätesspegeln från Beemoo fästs med en rem i baksätets nackstöd. Remmen kan inte spännas men den har ett knäppe som gör det lätt att ta bort och sätta dit spegeln vid behov. Spegelglaset är något böjt för att ge en bättre uppsikt, och spegeln i sig kan vinklas för att du ska se barnet.

Den här spegeln fungerar också för att barnet ska kunna se sig självt vilket kan erbjuda till lek och roligheter i bilen. Produkten är självklart trafiksäker och den riskerar inte att gå sönder i vassa bitar, eller ramla ned på barnet.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en baksätesspegel?

En baksätesspegel kan kosta mellan 150 – 400 kronor beroende på modell, märke och kvalitet. Generellt sett är de större speglarna lite dyrare.

Vad har man en baksätesspegel till?

En baksätesspegel används för att man ska kunna se sitt barn i baksätet när man själv kör bilen eller sitter i det främre passagerarsätet. Spegeln kan också fungera som en slags underhållning för barnet.

Eftersom du har barn i bilen, kolla in vår sparkskydd bäst i test artikel!

Bästa baksätesspegeln

Hur väljer man den bästa baksätesspegeln?

Det finns utan tvekan en hel del saker att tänka på när man ska välja den bästa baksätesspegeln. Här tar vi upp några av dem.

  • Storlek
  • Pris
  • Säkerhet

Barnet ska synas bra

En av de allra viktigaste sakerna med en baksätesspegel är troligen att man faktiskt ser bra i den från framsätet. Spegeln kommer annars inte fylla sin funktion. Med en snabb kik i backspegeln ska du kunna se barnet, och vad det gör. Du ska inte behöva vända dig om. Spegeln bör därför vara klar i sitt spegelglas, och gärna lite välvd för att du ska få bästa uppsikt.

Snabb och enkel montering

För att spegeln verkligen ska komma till användning måste det gå enkelt och snabbt att montera den. Kanske om man byter bil, eller om man inte behöver ha spegeln i bilen hela tiden. Om det är krångligt att få dit spegeln kommer den mest troligt att bara ligga och skräpa.

Spegeln måste vara säker

Självklart måste en baksätesspegel också vara säker att använda. Den ska inte kunna falla ned på barnet, och den ska inte heller kunna gå sönder i flera vassa delar.

Baksätesspegel test

Hur gjorde vi vårt baksätesspegel test?

Vårt baksätesspegel test utfördes genom att vi helt enkelt monterade de olika speglarna i olika bilar. Vi undersökte hur enkel monteringen var, hur smidigt det gick att ställa in spegeln och slutligen tittade vi även på hur pass bra man faktiskt ser ett barn som sitter i en bakåtvänd bilbarnstol i baksätet. En annan sak vi undersökte var hur pass enkelt det är för ett barn att slita ned spegeln, samt vad som händer om spegeln skulle gå sönder.

Källor: