Förtvättsmedel bäst i test 2023 – hitta bästa förtvättsmedlet!

Är du också på jakt efter förtvättsmedel bäst i test? Då har du hittat till rätt sajt! Vi hjälper dig hitta det allra bästa förtvättsmedlet. I slutet av artikeln går vi dessutom igenom vad du ska hålla utkik efter när du gör ditt köp.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Bästa förtvättsmedlet – en topplista


King Carthur förtvättsmedel – bäst i test!

Flera dunkar och flaskor med förtvättsmedel från King Carthur
Otroligt effektivt
Drygt
Biologiskt nedbrytbar
Dyr

Bäst premiumval: Gyeon Q2

Två vita flaskor förtvättsmedel från Gyeon
Vax- & lackskyddsvänlig
Effektiv
Tjockt skum
Dyr

Bäst budgetval: ValetPRO

Två dunkar ph-neutralt förtvättsmedel från valetpro
pH-neutralt för skonsamhet
Tjockt och stannar på lacken
Vaxvänligt
Kräver ibland flera lager för att få bort fläckar

För proffset: Car5

En genomskinlig dunk med prewash medel för bilen från CAR5
Vaxsäkert
Extremt mycket skum
Extra lång verkningstid
Finns bara i stora kvantiteter

Hur väljer man det bästa förtvättsmedlet?

Att välja ut det absolut bästa förtvättsmedlet är ingen lätt uppgift, det vet vi. Ett riktigt bra förtvättsmedel ska förstås skumma bra, vara effektivt, och få bort även de lite tuffare fläckarna. Men hur vet man det om man aldrig testat det? Här kommer lite tips på hur du ska tänka inför ditt val.

Hur effektivt är det?

Såklart kan du inte veta hur effektivt medlet är innan du använt det själv. Därför rekommenderar vi att du tittar på kundrecensionerna! I recensionerna skriver folk ofta hur länge förtvättsmedlet ligger på bilen, om det glider av snabbt och hur effektivt det är. Det kan också vara en bra idé att titta på ingredienserna, det kan vara det första tecknet på hur bra den tar bort smutsen. Vi rekommenderar biologiskt nedbrytbara varianter – både på grund av dess ökade effektivitet, men också för att det hjälper miljön!

Vad kostar det per tvätt?

Istället för att räkna på hur mycket en flaska eller dunk kostar borde du räkna på hur mycket en tvätt kostar. Olika medel är olika dryga, och det innebär förstås att de då räcker olika länge. Räkna istället ut hur många milliliter du använder per tvätt, och hur mycket det kostar per milliliter. Vårt riktpris för en prisvärd flaska förtvättsmedel är omkring 8kr/tvätt.

Kan det användas på vaxade bilar?

Har du bilvax på bilen? Då är det viktigt att du ser till att förtvättsmedlet är anpassat för det! En del produkter tar bort vaxet eller lackskyddet, medan andra fungerar bättre på vaxade bilar. Lyckligtvis kan du få reda på det genom produktbeskrivningarna – där står det alltid.

Hur gjorde vi vårt förtvättsmedel test?

Vi inledde vårt förtvättsmedel test med att hitta några modeller som kunde passa på topplistan. Ganska snabbt hittade vi de populäraste modellerna och tog en närmre titt på varför de var så populära. Vi valde sedan ut några av dessa, och tog fram deras för- och nackdelar.

Sist men inte minst satte vi ihop vår förtvättsmedel bäst i test lista efter att vi vägt deras bra och dåliga sidor mot varandra. Vi tyckte bland annat att hur lättanvänt medlet i fråga var, hur många tvättar man fick per krona och effektiviteten var det allra viktigaste.