Tvätthandske bäst i test – 3 Bästa bil-tvätthandskarna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-19

Upptäck vilken tvätthandske som är bäst i test, och vilka olika varianter som fått bäst betyg på marknaden. Genom ett detaljerat test har vi kommit fram till de 3 bästa bil-tvätthandskarna som urskiljer sig från mängden med deras höga kvalitet, hållbarhet och effektivitet. Vi ger dig en djupgående förståelse för vilka tvätthandskar för bilen som ger bäst prestanda och värde, baserat på vår omfattande jämförelse och värdering.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Tvätthandske bäst i test

Bäst i test: King Carthur tvätthandske

King Carthur tvätthandske
Bra textur som är skonsam mot lacken
Sitter bra runt handleden
Passar alla rengöringsmedel
Blir tung efter användning över lång period

King Carthurs snyggt texturerade tvätthandske är den vi utser till bäst i test. Det är en perfekt all-rounder som är lämplig för både de skonsamma tvättarna och för de riktigt grundliga. Den suger upp riktigt mycket vatten, vilket i sin tur gör det lättare att rengöra, men man kan få lite ont i armen eftersom den då blir ganska tung.

Den stora breda ytan man täcker med den gör tvättandet i sig betydligt mer effektivt. Samtidigt så vittnar recensioner på Autodude om att mudden sitter bra runt handleden, även efter gedigen användning. Vi på BilV gillar den verkligen, och tycker att den lite högre prislappen kan vara värd det på grund av den fina mångsidigheten.

Bästa billiga tvätthandsken: Car5 ‘Noodle’

Car5 noodle tvätthandske
Prisvärd
Kan användas till annat än bilen
Långa fransar som kommer åt
Suger inte upp vatten så bra

Car5’s nudel-tvätthandske är ett bra alternativ, och dessutom en av de billigare modellerna på marknaden. Recensionerna vi hittade på Autodude är något blandade, men den har ändå fått 4,3/5 i genomsnitt på 87 omdömen.

Vi anser det dock vara en riktigt slitstark tvätthandske som gör sig bra i de flesta tvättarna. De långa mikrofibertrådarna som Car5 själva kallar för “nudlar” gör att rengöringsmedel och vatten sprids ut riktigt bra över ytan. Dessa trådar i sig är flexibla och tvätten blir därför skonsam och repfri.

Skonsammast: Tershine tvätthandske

Tershine tvätthandske
Prisvärd
Lite större än genomsnittet
Stabil
Minskar risk för repor
Blir lite tung och klumpig

Tershines tvätthandske är faktiskt inte lika populär som deras bilschampon. Trots det är den högkvalitativ och suger upp en bra mängd schampo för en riktigt snabb tvätt. Recensioner på Autodude.se nämner dock att den blir tung och klumpig, samt att den är lite större än den genomsnittliga tvätthandsken.

Vad är en tvätthandske för bilen?

En tvätthandske för bilen är ett rengöringsverktyg designat för att varsamt och effektivt tvätta bilens ytor. Den är ofta gjord av mikrofiber eller ull, vilket hjälper till att få bort smuts och minska risken för repor under tvätten.

Måste man ha en tvätthandske specialdesignad för bilar eller går det bra med en vanlig?

Nej, man måste inte ha en tvätthandske specialdesignad för bilar, men det rekommenderas. En vanlig tvätthandske kan användas, men specialdesignade tvätthandskar för bilar är ofta mer skonsamma mot lacken och mer effektiva på att fånga upp och få bort smutsen utan att orsaka repor.

Hur mycket kan en bil-tvätthandske suga upp?

En bil-tvätthandske kan suga upp betydande mängder vatten och smuts (ibland över 1 liter), tack vare dess högabsorberande material. Dessa material är utformade för att hålla och fördela tvättmedlet jämnt över bilens yta, vilket maximerar effektiviteten och minimerar risken för repor.

Bästa bil-tvätthandsken

Hur väljer man den bästa bil-tvätthandsken?

Att välja den bästa bil-tvätthandsken är svårt, och kräver lite research. Nedan är en lista på kriterier som skiljer en bra tvätthandske från en dålig, dessa inkluderar material, passform, tjocklek, absorberingsförmåga och effektivitet.

  • Material: mikrofiber för hög absorberingsförmåga och skonsamhet. Fårskinn för bra upptagning av smuts och som dyrare alternativ. Syntetiska tvätthandskar för en billig variant med sämre absorbering.
  • Passform: välj en tvätthandske som passar bekvämt och ger bra kontroll. Handskar med justerbara handledsmuddar ger optimal passform och komfort.
  • Tjocklek och absorberingsförmåga: ju tjockare och mer absorberande tvätthandsken är, desto bättre skydd erbjuder den mot repor och skador på lacken. Mikrofiber och fårskinn är oftast de material med bäst vattenupptagningsförmåga.
  • Effektiv: handsken ska vara stor nog för att täcka en bred yta av bilen på en gång, så att det går effektivt att tvätta bilen.

Inte sugen på en handske? Kolla in vår tvättborste bäst i test artikel istället!

Tvätthandske test

Hur gjorde vi vårt tvätthandske test?

Tvätthandske testet gjordes med hjälp av information vi hittat i kundrecensioner och produktbeskrivningar. Det var så vi fick fram dess för- och nackdelar. Sedan har de helt enkelt rangordnats på tvätthandske bäst i test listan.

Källor