Biltork bäst i test – 3 bästa biltorkarna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-28

En biltork är otrolig effektivt för att torka av bilen efter tvätten. Vi visar dig de 3 bästa biltorkarna, som effektivt får bilen torr igen. Vi jämför olika biltorkars effektivitet, ljudnivå, pris och utser sedan en biltork till bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Biltork bäst i test

Bäst i test: Tokya AD 28 biltork

Tokya AD-28 biltork
Mycket kraftfull
Effektiv
Torkar snabbt
Fungerar sämre på nyvaxad bil

Last updated: 2024-05-26 04:34:19

Tokya har tidigare fått bra betyg av oss i bland annat bildammsugar-testet, men även deras biltork är riktigt bra! Det är en otroligt kraftfull och effektiv modell som snabbt torkar rent bilen – vilket är den främsta anledningen till att vi utser den till bäst i test!

Baserat på 57 recensioner har den fått 4.5/5 hos Autodude.se och recensenterna nämner främst att det är riktigt bra tryck i den. Vi på BilV förvånades också över hur stark den är! Den har en motoreffekt på 2200 W det är nästan dubbelt så mycket som BLO AIR-S till exempel.

Slangen på 5 meter är fantastisk, och det faktum att den dessutom har hjul gör den riktigt smidig att dra runt bilen. Det vi ser som minus är den lite högre ljudnivån, samt att den fungerar sämre på nyvaxad bil.

Bäst budgetval: BLO AIR-S

BLO AIR-S Biltork
Mycket prisvärd
Tre olika munstycken
5 meter lång sladd
Högt ljud

En handhållen biltork är ännu smidigare och det är så lätt som att bara dra över bilens yta istället för att dra runt en dammsuge-liknande pryl på golvet. Vi på BilV tycker om BLO’s AIR-S till stor del för att den är så smidig. Trots dess lilla storlek är den otroligt effektiv över bilen och torkar snabbt. Att dessutom använda den med en wet coat gör att den torkar otroligt snabbt!

Sladden är 5 meter lång vilket gör att man enkelt kan gå runt hela bilen utan att sladden spänns åt för mycket. Den smidiga handhållna designen gör dessutom att man enkelt pillar igång den när motorcykeln ska torkas.

Ingen produkt är perfekt dock, vi gillar inte den lite högre ljudvolymen och tycker att knappen är lite oskön att trycka ned. I övrigt lämnar den inga spår efter sig, vilket många biltorkar på marknaden tyvärr gör.

Bäst premiumval: MetroVac biltork

MetroVac Air Force Express Biltork
Smidig och kompakt
Har hjul för att rullas
Effektiv
För få munstycken

Denna superlätta biltorken är den vi anser vara det bästa premiumvalet. Med sitt genomsnittliga betyg på 4.0/5 hos Autodude.se verkar det inte bara vi som tycker den presterar bra. Det som urskiljer den allra mest är nog att den är så pass liten och smidig. Trots det är den riktigt effektiv.

Det enda som egentligen drar tillbaka betyget lite är det faktum att den är lite dyrare än genomsnittet.

Bästa biltorken

Hur väljer man den bästa biltorken?

Att hitta den bästa biltorken är faktiskt ingen lätt uppgift. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man väjer biltork, vilket inkluderar portabilitet, effektivitet, antal munstycken och priset.

Portabilitet

En biltork är ju trots allt till för de ytor som en vanlig torkduk inte kommer åt. Därför måste den också komma åt! Vi kan rekommendera modellerna som har hjul (om de är tunga). Om de är lätta att hålla i handen borde du istället titta på hur mycket de väger. Mer än två kilo kommer bli jobbigt under längre användningar.

Effektivitet

Såklart är det omöjligt att veta huruvida effektiv biltorken är utan att ha testat den. Därför kan du precis som med en bildammsugare, titta på dess motor. En större motor innebär förstås bättre effektivitet. För referens kan motorn vara allt från 0,5 till 4 hästkrafter. Såklart är en större motor att föredra!

Antal munstycken

Se till att den levereras med flera munstycken! Det är nämligen väldigt svårt att få tag i munstcyken som passar just din biltork i efterhand. Se istället till att du får alla tänkbara munstycken direkt i paketet.

Pris

Det vanliga priset för en biltork är omkring 2500 kr, men det är viktigt att hålla dig till din budget! Titta på vad kunder säger i sina recensioner – var den värd pengarna?

Vad är en biltork?

En biltork är en produkt som används för att snabbt och effektivt torka bilar efter tvätt. Den kan vara antingen en automatisk maskin med blåsmunstycke eller en handhållen variant som blåser luft för att ta bort vatten.

Vad kostar en biltork?

En biltork kostar mellan 1000 och 3500 kr. Handhållna modeller är billigare (runt 1000 kr), medan stående modeller ofta ksotar över 2000 kr.

Biltork test

Hur gjordes vårt biltork test?

Vi började vårt biltork test med att hitta några lämpliga modeller. Det gjordes ganska snabbt efter att ha tittat på utbudet. Visst, utbudet är stort, men det är inte alls många modeller som är omtyckta av kunderna. Vi valde därför de allra mest omtyckta varianterna och läste på mer ingående om de.

Utifrån det vi läst i kundbetyg och beskrivningar satte vi ihop dess positiva och negativa sidor.

För att avsluta det hela jämfördes dess för- och nackdelar för att definiera vilken som verkligen var bäst.

Källor