Biltork bäst i test 2023 – hitta bästa biltorken!

Är du också ute efter biltork bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! I den här artikeln går vi igenom de allra bästa biltorkarna. Dessutom har vi knåpat ihop en kort köpguide i slutet av artikeln.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Bäst biltork – en topplista


Tokyo AD-28 biltork – bäst i test!

En svart biltork med lång svart slang och tillbehör
Mycket kraftfull
Effektiv
Torkar snabbt
Fungerar sämre på nyvaxad bil

Bäst budgetval: BLO AIR-S

En blå biltork tillverkad av Blo
Mycket prisvärd
Tre olika munstycken
5 meter lång sladd
Högt ljud

Bäst premiumval: MetroVac biltork

En svart biltork med hjul från MetroVac
Smidig och kompakt
Har hjul för att rullas
Effektiv
För få munstycken

Hur hittar man den bästa biltorken?

Att hitta den bästa biltorken är faktiskt ingen lätt uppgift. Det var därför vi satte ihop vår biltork bäst i test lista! Om du däremot inte hittat en modell som passar dig i vår lista kommer här lite korta tips för att underlätta ditt val.

Hur transportabel är den?

En biltork är ju trots allt till för de ytor som en vanlig torkduk inte kommer åt. Därför måste den också komma åt! Vi kan rekommendera modellerna som har hjul (om de är tunga). Om de är lätta att hålla i handen borde du istället titta på hur mycket de väger. Mer än två kilo kommer bli jobbigt under längre användningar.

Hur effektiv är den?

Såklart är det omöjligt att veta huruvida effektiv biltorken är utan att ha testat den. Därför kan du precis som med en bildammsugare, titta på dess motor. En större motor innebär förstås bättre effektivitet. För referens kan motorn vara allt från 0,5 till 4 hästkrafter. Såklart är en större motor att föredra!

Kommer den med flera munstycken?

Se till att den levereras med flera munstycken! Det är nämligen väldigt svårt att få tag i munstcyken som passar just din biltork i efterhand. Se istället till att du får alla tänkbara munstycken direkt i paketet.

Hur gjordes vårt biltork test?

Vi började vårt biltork test med att hitta några lämpliga modeller. Det gjordes ganska snabbt efter att ha tittat på utbudet. Visst, utbudet är stort, men det är inte alls många modeller som är omtyckta av kunderna. Vi valde därför de allra mest omtyckta varianterna och läste på mer ingående om de.

Utifrån det vi läst i kundbetyg och beskrivningar satte vi ihop dess positiva och negativa sidor.

För att avsluta det hela jämfördes dess för- och nackdelar för att definiera vilken som verkligen var bäst.

Källor