Wet coat bäst i test – hitta bästa wet coaten!

Är du också på jakt efter wet coat bäst i test alltså? Då har du jagat fatt i rätt artikel! Nedan går vi nämligen igenom några av marknadens bästa wet coat. Dessutom har vi satt ihop lite tips för att du ska kunna hitta rätt på egen hand i framtiden. Så vad väntar du på egentligen? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy.

Wet coat bäst i test

Bäst i test: Gyeon Q2 wet coat

En orange flaska wet coat tillverkad av märket "Gyeon"
Prisvärd
Lättanvänd
Fäster även på nyvaxad bil
Lämnar inte fläckar
Inte biologiskt nedbrytbar

Enligt oss är Gyeon’s Q2 den bästa wet coaten på marknaden just nu. Den är inte bara riktigt enkel att använda, utan håller också riktigt bra. Den ger riktigt bra hydrofobisk effekt, trots att man redan har keramiskt lackskydd på bilen.

Den fantastiska avrinningen är det som utmärker den allra mest dock. Det gör avtorkningen betydligt lättare eftersom vattnet rinner av så snabbt. Dessutom håller själva skyddet i upp till 3 månader! Det enda vi egentligen ser som minus med den är att den inte är biologiskt nedbrytbar.

Mest lättanvänd: Glosser ‘Pearl’ wet coat

En genomskinlig sprayflaska som innehåller ett wet coat medel tillverkat av märket "Glosser" som heter "Pearl"
Bra glans
Bra avrinning
Fungerar på alla yttre ytor
Lätt nedbrytbart
Lite dyrare

Den mest lättanvända varianten vi hittade var Glossers “Pearl”. Det ger grym glans, samtidigt som vattnet rinner av riktigt snabbt. Det vi på BilV också gillar är att den fungerar på annat än bara bilen; den har inga problem med yttre ytor på tunga fordon, arbetsmaskiner, husvagnar och motorcyklar.

Det faktum att det dessutom är en svensk tillverkare är något som tilltalar oss! De jobbar till exempel med lätt nedbrytbara tensider, och använder aldrig florerande ämnen i sina produkter.[Glosser]

Det som skiljer den något från sina konkurrenter är att den fungerar på alla yttre ytor. Det gör att man kan skippa silikonstiftet eller glasförseglingen och köra denna istället.

Bäst skydd: King Carthur ‘Spray Coat’

En genomskinlig sprayflaska som innehåller wet coat tillverkat av märket "King Carthur"
Håller upp till 3 månader
Passar även andra fordon
Lätt att använda
Behöver inte torkas av!
Krävs en del för att fästa ordentligt
Vi hittade inga butiker med denna produkt

King Carthurs “spray coat” fick bra placering på vår snabbförsegling bäst i test lista. Det är en billig wet coat som är extremt lätt att använda. Det som skiljer den lite är att den inte behöver någon avtorkning. Efteråt får lacken en fantastisk glans som verkligen uppskattas av oss på BilV.

King Carthur har också fokuserat på att skapa en wet coat som är väldigt smuts- och vattenavvisande, vilket vi tycker de lyckats med. Tack vare de keramiska ingredienserna får lackskyddet tillbaka sin hydrofobicitet utan problem. Stor tumme upp!

Bästa wet coaten

Bästa wet coaten: så väljer du rätt

Att det funkar på flera ytor

När man väljer en wet coat är det viktigt att den funkar på alla yttre ytor. Detta innebär att den ska kunna appliceras på en mängd olika material, från metall (fälgarna) till plast (däcken) och lackade ytor. En wet coat som är mångsidig kommer vara betydligt lättare att använda, och gör att du inte behöver köp-komplettera.

Hållbarhet på cirka 3 månader

Det är såklart också viktigt att wet coaten håller så länge som möjligt. Vi på BilV.se föredrar de som har en hållbarhet på ungefär 3 månader, men om du hittar en variant som säger sig hålla längre än så – köp den! Ju längre den håller, desto mindre behöver du ju använda.

Vattenavvisande

Ett av de huvudsakliga syftena med en wet coat är ju att den ska stöta bort vattnet. En bra vattenavvisning innebär inte bara att vattnet rinner av snabbare, men också att smuts och föroreningar inte fäster på samma sätt.

Lätt att applicera

Visst, hur kvalitativ förseglingen är kanske är viktigt, men det är också viktigt att den går snabbt och smidigt att applicera. Vi föredrar egentligen de som inte kräver avtorkning alls, men sådana varianter finns det tyvärr ganska lite av. Det allra viktigaste är att den inte lämnar spår efter sig, det är just därför vi föredrar de som inte behöver torkas av.

Wet coat test

BilV’s wet coat test: så gjordes det

För att vi på BilV.se skulle kunna göra vårt wet coat test behövde vi först och främst plocka fram vilka tillverkare som var mest framstående. Ganska snabbt kom vi fram till att svenskarna var i spetsen, samtidigt som de vi redan känner så väl (Gyeon och King Carthur), även de var bra enligt sina kunder. Vi tog sedan en titt på respektive märkes produkt, deras recensioner och beskrivningar. Utifrån det vi läste satte vi oss sedan ner och skrev våra egna recensioner om alla produkterna.

Källor