Silikonstift bäst i test – 2 bästa silikonstiften!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2024-05-10

Silikonstift, ibland kallat dörrlistbehandling, är ett medel i stiftformat som man drar längs gummilisterna på bilen för att motverka att det fryser fast på vintern. I den här artikeln upptäcker vi marknadens 2 bästa silikonstift och recenserar de genom att jämföra deras användbarhet, hållbarhet och priser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för motoaction.com, autodude.se & skruvat.se

Silikonstift bäst i test

1. Turtle Wax silikonstift

2. CRC silikonstift

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Turtle Wax silikonstift – bäst i test!

En flaska med silikonstift från Turtlewax
Enkel att använda
Ligger kvar länge
Håller listerna mjuka

Den variant vi tycker om allra bäst kommer från Turtle Wax. Med sin förmåga att ligga kvar hela säsongen och ändå hålla listerna mjuka utser vi den till titeln som silikonsift bäst i test!

Den praktiska öppningen gör att stiftet mycket lätt läggs på utan att det spiller överallt. Dessutom håller den riktigt bra mot fastfrysning! En stor tumme upp från oss på BilV!

Bäst premiumval: CRC silikonstift

En flaska med silikonstift tillverkad av CRC
Lätt att använda
Kompakt förpackning

Även den här dörrlistbehandlingen från CRC är riktigt smidig att sätta på. Det är bara att dra på ett laget så håller det sig upp till en hel säsong! Denna krävde dock lite fler appliceringar under säsongen för att hålla ordentligt. I övrigt – riktigt bra!

Vanliga frågor

Vad används ett silikonstift till?

Silikonstift används oftast i dörren på fordon som bilar för att förhindra att dörren fryser fast på vintern. De används också för att förhindra att silikonet i dörrlisterna torkar i solen på sommaren.

Är silikonstift vattentäta?

Ja, de flesta silikonstiften är vattentäta. De bildar en skyddande barriär som står emot vatten och skyddar mot fukt, vilket minskar risken för rost på fordonets delar.

Hur använder man ett silikonstift?

För att applicera ett silikonstift, rengör och torka först den yta som ska behandlas. Dra sedan stiften över ytan tills ett tunt lager av silikon har applicerats. Det är inte nödvändigt att gnugga in silikonet, eftersom det sprider sig själv och torkar på egen hand.

Är silikonstift säkra att använda på alla material?

Silikonstift är säkra att använda på de flesta material, inklusive metall, gummi, plast och glas. Men det är alltid bäst att kolla etiketten för att försäkra att produkten är säker för det du tänker använda den till.

Bästa silikonstiftet

Så väljer du det bästa silikonstiftet

Att hitta det bästa silikonstiftet är faktiskt inte så lätt som att bara gå till närmsta Biltema. Nej, här har du lite tips på vägen istället.

Användningsområden

För att välja det bästa silikonstiftet bör du först och främst förstå varför och hur du ska använda det. Silikonstift används ofta för att smörja och skydda fordonens delar. Det kan appliceras på allt från gummipackningar till metallkomponenter och kan hjälpa till att förhindra rost, fastfrusna delar och på så sätt förlänga livslängden på dina fordon. Se till att välja ett silikonstift som matchar exakt det du behöver det till!

Kvalitet

När det gäller silikonstift, spelar kvaliteten en stor roll. Ett högkvalitativt silikonstift kommer att ha en jämn konsistens, vilket gör det lätt att applicera, vilket i sin tur gör att det håller längre.

Det ska också klara av extrema temperaturer, vilket är en av de saker det faktiskt ska skydda mot.

Pris

Vi rekommenderar bara silikonstift under hundralappen – för att det inte ska kosta mer än så! Om du ska jämföra priserna; titta på hur mycket det kostar per milliliter, inte bara på prislappen.

Silikonstift test

Silikonstift test – så gjordes det

Vi inledde silikonstift testet med att ta en titt på marknaden. Ganska snabbt hittade vi några produkter vi kände igen och har använt tidigare – de fick det bli!

Vi läste sedan igenom recensioner från kunder och även lite produktbeskrivningar. Utifrån den information vi läst i de skrev vi sedan våra egna recensioner om alla stiften.

För att avsluta testet satte vi även ihop en silikonstift bäst i test lista! Den skrevs efter att vi helt enkelt jämfört sitftens förmågor och hållbarhet mot varandra.

Källor