Repborttagare bäst i test – 3 Bästa repborttagarna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-18

När det gäller repborttagare är det viktigt att förstå faktorerna som avgör hur effektivt det är. I den här artikeln utser vi en repborttagare bäst i test, men jämför också repborttagarnas användningsmetod, effektivitet, om de bara döljer reporna eller faktiskt tar bort de och dess förmåga att ta bort grövre repor. Nedan visar vi de de 3 bästa repborttagarna och vad som skiljer de åt.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för autodude.se

Repborttagare bäst i test

Bäst i test: Turtle Wax repborttagare

Turtle Wax Scratch remover
Effektiv
Funkar med polermaskin & för hand
Billig

Detta fina polermedlet får riktigt effektivt bort de ytliga skrapet i lacken. Det är just därför vi nu utser det till repborttagare bäst i test! Det som gör den extra bra är att den passar alla typer av lack, inklusive metalliska.

Det rekommenderas att användas med polermaskin, men kan också appliceras för hand om reporna inte är så grova. Annars rekommenderas en lite tuffare behandling med maskin.

Sammanfattat har Turtle Wax kommit med en repborttagare som är riktigt effektiv för de små reporna, vi älskar den!

Bäst för akryl: Quixx repborttagare

Quixx Acrylic Scratch Remover Kit
Lätt att använda
Kompakt förpackning

Det här kittet är det mest prisvärda för akrylytorna på bilen eller båten. Det gör sig riktigt bra och fungerar på allt från visiret på MC-hjälmen till strålkastarna på bilen. Med sin lätta effekt får den bort de irriterande reporna riktigt smidigt.

Quixx är en enkel liten tub som gång på gång bevisat sig återställa akryl-ytor. En fantastisk scratch remover som dessutom kommer till låg prislapp!

Bäst premiumval: Meguiars Scratch X

Meguiars Scratch X
Lätt att använda
Fungerar superbra på mindre repor
Enkelt att komma åt med

Meguiars har än en gång bevisat sig som ett bra bilvårdsmärke med den här repborttagaren! Den gör det riktigt enkelt att komma åt de mindre ytorna. Detta eftersom det är ett handpolermedel.

Med Scratch X får man snabbt och effektivt bort de små reporna i lacken. Den innehåller små korn, vilket gör att den faktiskt tar bort defekterna i lacken, inte bara döljer de. Det fungerar dessutom på färgskrap! Vad mer kan man önska sig egentligen?

Vanliga frågor

Hur fungerar repborttagare?

En repborttagare fungerar genom att avlägsna ett tunt lager av bilens lack, vilket i sin tur suddar ut den mindre repan. Detta sker genom en mild slpining, vilket ger lacken en slät och glänsande yta.

Vilka repor går att polera bort?

Mindre repor och ytskador kan oftast poleras bort, speciellt de som inte tränger igenom klarlacken. Om du kan känna repan med nageln är den oftast för djup för att poleras bort och kan kräva proffshjälp.

Hur får man bort djupa repor på bilen?

Djupa repor på bilen kan vanligtvis tas bort genom att fylla i reporna med matchande färg, polera området noggrant och lägga på nytt lackskydd. I vissa fall kan det vara nödvändigt att lacka om bilen.

Hur får man bort repor på bilen hemma?

Börja med att rengöra området ordentligt. Applicera sedan en repborttagare på området, polera med en mjuk trasa tills reporna inte syns och avsluta med bilvax för att skydda lacken. För djupa repor kan du behöva ny färg eller ibland använda en polermaskin.

Hur använder man en repborttagare?

  1. Rengör området med repor ordentligt
  2. Applicera några droppar repborttagare på området
  3. Polera i runda cirklar med en mikrofibertrasa eller polertrissa
  4. Torka av!

Det är viktigt att lägga på lackskydd eller bilvax efteråt eftersom scratch removers tar bort delar av lacken. Då behöver den nytt skydd!

Bästa repborttagaren

Hur hittar man den bästa repborttagaren?

Att välja den bästa repborttagaren kan helt ärligt vara skrämmande. Men med rätt information och att faktiskt göra ordentlig research kan man faktiskt få tag på ett riktigt bra medel. Nedan är en lista på de viktigaste sakerna att tänka på, dessa inkluderar om den används för hand eller med maskin, dess effektivitet, om den tar bort reporna eller bara döljer de och om den lyckas få bort grövre repor.

Används den för hand eller med maskin?

När du väljer en repborttagare bör du överväga om du vill använda produkten för hand eller med polermaskin. Många repborttagare är nämligen polermedel som ska användas för hand, vilket kan vara bra om du bara har några små repor att ta hand om. Dessutom är det lättare att komma åt med händerna än med en stor polertrissa; alltså lämpar de sig bäst för de svåråtkomliga reporna.

För större jobb, eller om du vill spara tid, är det bättre med en repborttagare som används med maskin. Men glöm inte att du också behöver ha tillgång till en polermaskin då! Om du inte redan har en blir det en ökad kostnad på minst 500 kr.

Effektivitet

En av de viktigaste faktorerna att överväga när man väljer en repborttagare är hur effektiv den är. Alla repborttagare är inte skapade på samma sätt, och vissa är förstås effektivare än andra. När du jämför olika repborttagare, titta på vad tidigare kunder har sagt om produktens effektivitet. Det är egentligen det enda som kan ge dig en insikt i hur den faktiskt fungerar. Självklart kommer det stå att den är effektiv i tillverkarnas egna beskrivningar (vare sig den är det eller inte).

Tar den bort eller döljer den bara?

Det är också viktigt att titta på om produkten faktiskt tar bort repor, eller om den bara döljer dem. Vissa repborttagare innehåller färg eller fyllmedel som döljer reporna, men de tar inte bort dem. Det kan absolut vara en bra lösning för mindre repor, men då måste du använda den på nytt efter bara några dagar. Det är otroligt irriterande, tro oss! Välj istället en variant som innehåller korn för att faktiskt ta bort reporna, för att få ett långsiktigt resultat.

Tar den även bort grövre repor?

Inte alla repborttagare kan hantera grövre repor. Om du har djupare repor på din bil, leta efter en tyngre produkt. Ofta blir lösningen en polermaskin och traditionellt polermedel, men om det är något mellanting kan en repborttagare också fungera. I det fallet kan det krävas mer än en användning – men en del produkter klarar faktiskt tuffare repor!

Repborttagare test

Så gjordes vårt repborttagare test

För att göra vårt repborttagare test började vi med att titta på vilka produkter som fanns där ute. Ganska snabbt hade vi hittat en handfull varianter som fått bra recensioner från sina kunder – de fick det bli!

Vi tog sedan hjälp av recensioner från kunder, men läste också en hel del beskrivningar från tillverkarna själva. Utifrån informationen vi läst där skrev vi sedan våra egna recensioner om alla scratch removers.

För att avsluta artikeln behövde vi sätta ihop repborttagare bäst i test listan också. Den skrevs efter att vi vägt produkternas positiva och negativa sidor mot varandra. Bland annat tittade vi på hur effektiva de var, vad de kostade, och om de kunde användas för hand.

Källor