MC kapell bäst i test 2023 – hitta bästa MC-kapellet!

Letar även du efter MC kapell bäst i test? Då är det här artikeln för dig! Nedan hittar du de allra bästa MC-kapellen för att du ska hålla motorcykeln fräsch ännu längre. Dessutom har vi satt ihop en köpguide i slutet av artikeln som ger dig svar på alla frågor du kan tänkas ha.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för motorsweden.se

MC kapell – topplista


Viarelli mc kapell – bäst i test!

En motorcykel som står under ett mc kapell

+ Snygg design

+ Reflex

+ Billig


Bäst presenning: ETC

En grön presenning för motorcyklar

+ Kan även användas för bilen

+ Smidig förvaring

+ Stora öljetter för enkel fastspänning

– Jobbig att ta på och av


För vintern: snoX

Ett grått motorcykel-kapell från SnoX

+ Trots att det är ett skoterkapell fungerar det mycket bra för motorcyklar

+ Åtsittande mot motorcykeln

– För dålig fastspänning


Hur hittar man det bästa mc-kapellet?

Vi försökte hitta det bästa mc-kapellet, och det var också därför vi satte ihop vår topplista. Men tyvärr är det faktiskt väldigt få mc-kapell på marknaden idag, vilket gör det svårt att hitta det allra bästa. Vi har gjort vårt yttersta för att ta fram några passande modeller, och även tänkt lite utanför lådan. Om våra rekommendationer inte skulle passa kommer här lite tips i ditt letande.

Sitter det åt?

Det är viktigt att mc-kapellet sitter åt ordentligt runt motorcykeln. Det gör att damm, smuts och vatten inte samlas under kapellet. När smuts samlas under en längre tid och ligger mot lacken kan det skadas. Visst, du kanske har ett lackskydd, men det är ändå ingen bra idé.

Se till att mäta din motorcykel och hitta ett kapell i matchande storlek. Se också till att själva materialet är åtsittande och stretchigt.

Hur spänns det fast?

Om man behöver spänna fast kapellet med snören avråder vi dig från att köpa det. Snörningen går sakta men säkert upp, och eftersom att man ofta ställer av motorcykeln upp mot ett halvår kommer det bli otroligt irriterande. Det spelar ingen roll hur bra du knyter det – snörningen kommer gå upp.

Välj istället en åtsittande modell, helst en som har resår längst ned. Dessa kommer inte spännas upp på samma sätt, och de är betydligt lättare att sätta fast.

Hur gjorde vi vårt mc-kapell test?

Vårt mc-kapell test började med ett försök att hitta passande produkter. Det var faktiskt betydligt svårare än förväntat, men vi hittade till slut några. Du kanske märker på topplistan att vi också tänkt lite utanför boxen, men det är de modellerna vi tyckte presterade bäst.

Vi tittade på produkternas beskrivningar och recensioner för att bilda oss en bättre uppfattning om de. Med informationen som utvunnits där satte vi ihop våra egna recensioner.

Vi rangordnade sedan modellerna från bäst till sämst i topplistan.