MC kapell bäst i test – 3 bästa MC-kapellen!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-29

MC kapell är perfekt för att ha motorcykeln stående ute, oavsett väder. Vi utforskar de 3 bästa MC-kapellen för att hålla motorcykeln i toppskick. Vi jämför olika kapells design, pris, resår samt utser en modell till bäst i test. Vi ger dig dessutom svar på de vanligaste frågorna och guidar dig med kriterier som är extra viktiga när du väljer kapell.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för motorsweden.se

MC kapell bäst i test

  • Bäst i test: Viarelli mc kapell
  • Bäst presenning för motorcykeln: ETC
  • För vintern: snoX

Bäst i test: Viarelli mc kapell

Viarelli MC kapell
<strong>Snygg design</strong>
<strong>Reflex</strong>
Billig
Bra spännband
Dyr frakt

Viarelli’s MC kapell är den modell vi utser till bäst i test. Ett mycket fint skydd som är förvånansvärt funktionellt för den låga prislappen (i skrivande stund 350kr). Spännbanden fungerar riktigt bra och vi på BilV gillar reflexdetaljen på toppen.

Viarelli’s motorcykel kapell ger bra skydd och är något tjockare än en vanlig presenning. Dessutom passar den allt från fat biken till större HD motorcyklar.

Bäst presenning för motorcykeln: ETC

ETC presenning
<strong>Kan även användas för bilen</strong>
<strong>Smidig förvaring</strong>
<strong>Stora öljetter för enkel fastspänning</strong>
Billig
<strong>Jobbig att ta på och av</strong>

Att använda en presenning för motorcykeln istället för ett vanligt kapell är en bra idé för att spara lite pengar. Vi på BilV gillar verkligen den här varianten från ETC, som dessutom är stor nog för att agera bilkapell om så behövs.

Såklart är det lite jobbigare att ta på och av denna från motorcykeln, i och med att den inte har det smidiga resåret längst ner. Därför tycker vi endast det är värt när man ska vinterförvara motorcykeln, inte om du ska sätta på och av den varje dag.

För vintern: snoX

SnoX skoterkapell
<strong>Trots att det är ett skoterkapell fungerar det mycket bra för motorcyklar</strong>
Åtsittande
PU-beläggning (vattentätt)
UV-reflekterande
Dyrt och svårt att sätta på

Vi gillar verkligen det här skoterkapellet från SnoX. Trots att det är just ett skoterkapell fungerar det riktigt bra för lite större motorcyklar. Det sitter åt ordentligt och är tillverkat av riktigt slitstarkt polyester. På polyestern finns en PU-beläggning vilket gör det vattentätt.

De smidiga små krokarna gör det mycket lättare att sätta fast det, men det är fortfarande hyfsat dålig fastspänning i jämförelse med till exempel Viarelli’s. Priset är dessutom avsevärt dyrare än vad de borde vara vilket är anledningen till att det hamnar längst ner på topplistan.

Bästa MC kapellet

Hur hittar man det bästa mc-kapellet?

Vi försökte hitta det bästa mc-kapellet, och det var också därför vi satte ihop vår topplista. Men tyvärr är det faktiskt väldigt få mc-kapell på marknaden idag, vilket gör det svårt att hitta det allra bästa. Vi har gjort vårt yttersta för att ta fram några passande modeller, och även tänkt lite utanför lådan. Om våra rekommendationer inte skulle passa kommer här lite tips i ditt letande.

Sitter det åt?

Det är viktigt att mc-kapellet sitter åt ordentligt runt motorcykeln. Det gör att damm, smuts och vatten inte samlas under kapellet. När smuts samlas under en längre tid och ligger mot lacken kan det skadas. Visst, du kanske har ett lackskydd, men det är ändå ingen bra idé.

Se till att mäta din motorcykel och hitta ett kapell i matchande storlek. Se också till att själva materialet är åtsittande och stretchigt.

Hur spänns det fast?

Om man behöver spänna fast kapellet med snören avråder vi dig från att köpa det. Snörningen går sakta men säkert upp, och eftersom att man ofta ställer av motorcykeln upp mot ett halvår kommer det bli otroligt irriterande. Det spelar ingen roll hur bra du knyter det – snörningen kommer gå upp.

Välj istället en åtsittande modell, helst en som har resår längst ned. Dessa kommer inte spännas upp på samma sätt, och de är betydligt lättare att sätta fast.

Vad är ett MC kapell?

Ett MC kapell är ett skyddande överdrag som används för att täcka och skydda motorcyklar från väder, damm och skador när motorcykeln inte används. Det är oftast vattentätt och UV-resistent för att ge bästa möjliga skydd.

Kan man använda MC kapellet till bilen?

Nej, ett MC kapell är designat specifikt för motorcyklar och passar inte för bilar på grund av skillnad i storlek och form. Bilöverdrag är bättre lämpade för att skydda bilar.

Kan man använda bilöverdraget till motorcykeln?

Nej, bilöverdrag är för stora och inte formade för motorcyklars unika konturer, vilket gör att de inte ger lika bra skydd.

Varför inte bara lägga en presenning över?

En presenning kan användas som ett grovt skydd, men den är ofta inte anpassad för motorcykelns form och kan därför inte ge lika bra skydd som ett åtsittande skydd.

MC kapell test

Hur gjorde vi vårt mc-kapell test?

Vårt mc-kapell test började med ett försök att hitta passande produkter. Det var faktiskt betydligt svårare än förväntat, men vi hittade till slut några. Du kanske märker på topplistan att vi också tänkt lite utanför boxen, men det är de modellerna vi tyckte presterade bäst.

Vi tittade på produkternas beskrivningar och recensioner för att bilda oss en bättre uppfattning om de. Med informationen som utvunnits där satte vi ihop våra egna recensioner.

Vi rangordnade sedan modellerna från bäst till sämst i topplistan.