Glaspolermedel bäst i test – hitta bästa glaspolermedlet!

Är även du på jakt efter glaspolermedel bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan har vi letat fram den allra bästa glaspoleringen baserat på olika behov. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide för att hjälpa dig i rätt riktning – den hittar du i slutet av artikeln.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar

Glaspolermedel bäst i test

1. E3 polarshine

2. King Carthur glass polish

3. 3M glaspolermedel

Bäst i test

Bäst lätt-slipande

Bäst för proffset

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Polarshine E3 glaspolermedel – bäst i test!

Två svarta flaskor glaspolermedel tillverkade av Mirka som kallas "polarshine E3"
Silikonfritt
Skonsamt mot glaset
Lättarbetat

Den här svarta flaskan från Mirka är den vi utser till glaspolermedel bäst i test. Med sin lättarbetade formula får den riktigt toppbetyg av oss. Den får rutan klar och genomskinlig igen, utan att slita på den.

Polarshine E3 är ett silikonfritt glaspolermedel, vilket betyder att det är skonsammare mot glaset. Trots det lyckas det få bort repor och ytliga skador på glasrutan. Rekommenderas mycket varmt av oss på BilV!

Bäst lätt-slipande: King Carthur

En vit och svart flaska glaspolermedel tillverkad av King Carthur
Lätt att använda
Kompakt förpackning

Last updated: 2024-05-07 09:40:25

King Carthur är ofta med i våra tester, och även den här gången har de kommit med en riktig pangprodukt! Den fungerar riktigt bra på äldre glasrutor och får glaset att se som nytt ut.

Det som skiljer den från konkurrenterna är att det både kan användas för hand och med en polermaskin. Den får bort den ingrodda smutsen och små repor oavsett hur du använder den!

Det som också gör den till ett bra val är att den får glasförseglingen att sitta bättre efteråt. Den bildar som ett slags klibb som får förseglingen att fästa bättre.

Bäst för proffset: 3M glaspoleringsmedel

En vit flaska glaspoleringsmedel tillverkad av 3M som kallas "glass polishing compound"
Lättanvänd
Får bort mer och mer smuts ju mer den jobbas in
Kommer endast i stor förpackning

Det här effektiva glaspoleringsmedlet från 3M håller verkligen måttet för proffset. Du kan förstås använda det även som hobby-bilvårdare, men det kommer tyvärr endast i större förpackningar. Den har en formula som gör att poleringen går sönder under processen vilket får ytan renare och renare desto mer den jobbas in. Det är det som får medlet att vara så otroligt effektivt i jämförelse med andra på marknaden. En stor tumme upp från oss på BilV!

Vanliga frågor

Kan man polera bort repor på glas?

Ja, det är möjligt att polera bort mindre repor på glas med hjälp av polermedel som tandkräm, bakpulver, eller såklart glaspolermedel. Däremot kan djupare repor vara svåra att ta bort utan professionell hjälp.

Hur får man bort dimmiga glas?

Applicera glaspolermedel på en mikrofiberduk och börja arbeta in medlet i cirklar. Desto djupare repor det är i glaset – desto längre behöver du arbeta in medlet.

Bästa glaspolermedlet

Bästa glaspolermedlet: så gör du rätt val

1. Skonsamhet mot glaset

Ett bra glaspolermedel ska vara skonsamt mot glaset. Glas är ett ömtåligt material och fel sorts polermedel kan orsaka mer skada än nytta. Ett skonsamt polermedel ska inte innehålla alltför grova slipmedel som kan skapa nya repor istället för att ta bort de gamla. Det är också viktigt att den inte slipar för mycket eftersom glasrutan då kan bli ojämn. Detta är speciellt viktigt för dig som använder glaspolermedlet med en polermaskin.

2. Effektivitet mot repor

Alla polermedel har såklart inte samma formula. Vissa polermedel är mer effektiva än andra på att få bort repor, så är det bara. Enligt vår erfarenhet är det bäst att välja ett polermedel med ett finare slipmedel som kan ta bort repor utan att skada resterande delar av glaset. Dessutom borde du titta på produktbeskrivningen – har de skrivit att den kan ta bort djupare repor också? En del medel lyckas bara få bort de riktigt små, ytliga reporna.

3. För hand eller med polermaskin?

Ett annat viktigt kriterium att tänka på är om polermedlet kan användas för hand eller endast med polermaskin. Vi rekommenderar att du väljer ett som fungerar både för hand och med maskin, vare sig du har en poleringsmaskin eller inte. Det ger dig mer valfrihet, och de flesta repor behöver faktiskt inte tas bort med maskin. Då blir det bara omständigt att ta upp maskinen varje gång.

4. Lättarbetat

Tänk på hur lätt polermedlet är att jobba med. Vissa produkter kan vara klibbiga och svåra att applicera jämnt, medan andra kanske torkar för snabbt och lämnar spår efter sig. Ett bra glaspolermedel ska vara lätt att applicera, ha en rimlig torktid, och lämna så lite rester som möjligt.

5. Priset

Priset på glaspolermedlet är förstås också något att ha i åtanke, men det är faktiskt inte lika viktigt som du kanske tror. Istället för att endast titta på prislapparna och bestämma dig utifrån de – jämför priset per milliliter! Det är trots allt det som faktiskt definierar hur mycket medlet kostar.

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisMilliliterPris per milliliter
Alternativ A259 kr250 ml1,03 kr / ml
Alternativ B999 kr1000 ml0,999 kr / ml
Ett räkne-exempel på hur man räknar ut den faktiska kostnaden av glaspolermedel

Som du ser i exemplet ovan är det inte supervärt att köpa den dyrare modellen; priset skiljer sig alldeles för lite.

Glaspoleringsmedel test

Glaspolering test: så gjorde vi

För att göra vårt glaspolerings-test behövde vi först och främst plocka fram några lämpliga produkter. Det gjordes efter att vi tittat på vilka som var mest populära på marknaden. Ganska snabbt hade vi hittat några populära varianter från tillverkare vi tyckt om i andra tester, de fick det bli!

Sedan tog vi hjälp av kunders recensioner och produkternas beskrivningar. Utifrån informationen vi läst i de skrev vi sedan våra egna recensioner om alla glaspolermedel.

Källor