Sufflettimpregnering bäst i test

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2024-05-10

Sufflettimpregnering, eller cabriolet-impregnering är ett bra medel för att slippa fläckar och smuts på cabrioletens tak. Idag upptäcker vi marknadens 3 bästa sufflettimpregneringar och jämför deras priser, användarvänlighet, torktid, hållbarhet och effektivitet.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika ehandlare

Sufflettimpregnering bäst i test

1. ValetPro drop top protector

2. Soft99 cloth barrier

3. Gtechniq i1 sufflettimpregnering

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

ValetPro sufflettimpregnering – bäst i test!

En genomskinlig flaska sufflettimpregnering från ValetPro
Billigt
Mot vatten, smuts och UV-strålar
Lättanvänd

Den variant vi utser till titeln som sufflettimpregnering bäst i test är den här från ValetPro. Den är med hästlängder den mest effektiva på marknaden, och håller dessutom väldigt länge.

Utan att göra någon skillnad på sufflettens färg ger den ett starkt skydd. Dessutom ger den tyget ett smuts- och vattenavvisande skydd! Att dessutom använda impregneringen regelbundet gör att tyget inte solbleks lika snabbt, och i vissa fall förhindras helt och hållet! En perfekt sufflettimpregnering som skyddar mot det mesta helt enkelt.

Bäst premiumval: Soft99

En vit flaska cab impregnering från Soft99 med tillhörande appliceringssvamp
Håller upp till 3 månader
Skyddar mot vatten, smuts och fett
Appliceringssvamp medföljer

Den japanska tillverkaren Soft99 har tidigare vunnit i flera av våra tester, bland annat det av vaxschampon. Även den här gången har de kommit med en riktigt bra produkt – i form av en cab impregnering. Den är riktigt effektiv på grund av sina PTFE-polymerer (samma ingrediens som är i toppsäljaren Fusso Coat bilvax).

Dess ingredienslista ger ett riktigt effektivt skydd mot fett, vatten och smuts. Efter applicering håller den i upp till 3 månader, något som inte ses särskilt ofta hos konkurrenterna. En stor tumme upp från oss!

Mest mångsidiga: Gtechniq smart fabric

En vit sprayflaska sufflettimpregnering från Gtechniq
Fungerar även på interiören
Levereras med väska
UV-resistent, kraftig plast

Detta är Gtechniq’s vidareutvecklade textilimpregnering. Medlet bildar en vattenavvisande yta vilket gör det perfekt lämpat även som cab impregnering. Det som vidareutvecklats är både hållbarheten och vattenavvisandet. Båda egenskaper upplevs nu som riktigt bra, vilket är den främsta anledningen till att vi rekommenderar den så varmt.

Tygets naturliga andningsförmåga behålls med impregneringen, vilket gör att ytan både ser och känns likadan efter användning. Något som vi tycker urskiljer Gtechniq’s produkt från mängden!

Vanliga frågor

Kan cab impregnering användas på alla material?

Cab impregnering kan användas på en mängd olika material, inklusive bomull, polyester och läder. Dock bör du alltid titta på etiketten för specifika instruktioner eftersom vissa material kanske inte är lämpliga med just det medlet.

Är cab impregnering miljövänligt?

Medan det finns många olika typer av cab impregnering, strävar många tillverkare att göra sina produkter så miljövänliga som möjligt. Kolla produktspecifikationerna för att se om just den produkt du väljer är miljövänlig.

Hur applicerar man cab impregnering?

För att applicera cab impregnering, börja med att rengöra suffletten som ska behandlas. Spraya sedan impregneringen jämnt över ytan och låt det torka. Se till att hela ytan är täckt och att du följer anvisningarna på flaskan för optimalt resultat.

Bästa sufflett-impregneringen

Så väljer du den bästa sufflett-impregneringen

Att underhålla och skydda din cabriolet är inte bara en fråga om estetik – det är också en investering i bilens livslängd och värde. En av de viktigaste underhållsåtgärderna för en cabriolet är att använda en högkvalitativ sufflett-impregnering. Men med så många produkter på marknaden kan det vara svårt att veta vilken du ska välja. Här är några av de viktigaste kriterierna du bör tänka på:

1. Typ av sufflett

Först och främst bör du ta hänsyn till vilken typ av sufflett din cabriolet har. Det finns i huvudsak två typer: vinyl och tyg. Båda kräver olika typer av impregnering. Produkter som är designade för tyg kanske inte är effektiva på vinyl, och tvärtom.

2. UV-skydd

En viktig kriterier när du väljer sufflett-impregnering är dess förmåga att skydda mot solens UV-strålar. De flesta använder trots allt bara cabben på sommaren, eller hur? UV-strålning kan bleka och försvaga suffletten över tiden, vilket gör att din bil ser äldre ut än den är. Välj en produkt med inbyggt UV-skydd för att bevara suffletten och hålla den i toppskick.

3. Vatten- och smutsavvisande

En annan avgörande kriterier är hur bra impregneringen stöter bort vatten och smuts. En effektiv cab impregnering bör skapa en osynlig barriär som skyddar suffletten mot alla typer av otäckt väder.

4. Långvarig effekt

Varaktigheten på skyddet är en annan viktig faktor. Kolla efter recensioner eller produktinformation för att se hur länge impregneringen varar innan den behöver appliceras igen.

5. Lätt att applicera

En cab impregnering bör också vara lätt att applicera. Detta gäller särskilt om det är första gången då det kan vara svårt att göra själv.

Cab impregnering test

Så gjorde vi vårt cab impregnering test

Vi påbörjade vårt cab impregnering test genom att ta en titt på vad som fanns där ute. Ganska snabbt hittade vi en handfull varianter som fått bra recensioner från tidigare kunder. Många av dessa var dessutom de vi haft med i vårt klädseltvätt test vilket gjorde researchen snäppet lättare.

Med hjälp av information vi hittat i kunders recensioner och produktbeskrivningar skrev vi sedan våra egna recensioner. Här försökte vi på ett så oberoende sätt som möjligt lyfta fram både dess positiva och negativa sidor.

För att avsluta alltsammans behövde vi sätta ihop cab impregnering bäst i test listan också. Där rankade vi produkterna från bäst till sämst enbart baserat på förmåga, eftersom att de inte skiljde sig på så många andra punkter.

Källor