Nivåklossar bäst i test – 3 bästa nivåklossarna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2024-05-13

Nivåklossar används för att justera marken som husvagnen eller husbilen står på, för att se till att marken blir helt plan. Olika modeller skiljer sig dock i effektivitet, och det finns massor av klossar som inte ens fungerar som de ska. Idag går vi igenom marknadens 3 bästa nivåklossar genom att jämföra deras kvalitet, grepp och storlek.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.com

Nivåklossar bäst i test

  • Bäst i test: Thule nivåklossar
  • Bästa extra breda: Level Jumbo XXL
  • Level up nivåklossar

Bäst i test: Thule nivåklossar

Två stycken svarta nivåklossar från Thule med tillhörande förpackning
Olika nivåer
Levereras med väska
UV-resistent, kraftig plast

Last updated: 2024-06-24 11:40:03

Thule är tillverkaren som av oss tar titeln som nivåklossar bäst i test! Dessa nivåkilar ökar stabiliteten enormt, och lyckas parkera bilen även när du ställer den lite snett.

Dessutom kommer de levererade i en praktisk väska som gör att de inte tar onödig plats i bilen när de inte används. Dess stora yta gör de inte bara lättare att använda – det får också bilen att stå mer stabilt. Dessutom gör det att nivåklossarna även passar för bredare däck!

Bästa extra breda: Level Jumbo XXL

Två stycken gula nivåkilar för husbilar
Extra stora
Bra grepp
Stabila
Höjd12 cm
Mått60 x 26 cm
Vikt2,9 kg
Axeltryck12 ton

Level up nivåklossar

En svart och röd nivåkloss som kallas Level Up tillverkad för husbilar
Kommer med en väska
Billiga
Höjd13 cm
Mått57 x 20 cm
Vikt1,8 kg
Axeltryck5 ton

Vanliga frågor

Vad används nivåklossar till?

Nivåklossar används för att stabilisera och nivåjustera en husbil när den står parkerad, särskilt på ojämn terräng. De hjälper till att förhindra att den rullar och ger den stabilitet.

Hur väljer jag rätt storlek på nivåklossarna?

Storleken på nivåklossar bestäms av husbilens vikt och däckens storlek. Kolla husbilens maximala axelvikt och välj nivåklossar som klarar av det. Däckens bredd och diameter kan också påverka vilka nivåklossar som passar bäst.

Hur använder man nivåklossar?

För att använda nivåklossar, placera dem framför eller bakom däcken på den sida av husbilen som behöver justeras. Kör sedan försiktigt upp på klossarna tills husbilen är i nivå. Var noga med att säkerställa att däcket är helt på klossen och inte hänger över kanterna.

Behöver alla husbilar nivåklossar?

Även om inte alla husbilar nödvändigtvis behöver nivåklossar, kan de vara mycket användbara. De förbättrar komforten i husbilen genom att se till att den står plant, vilket kan vara viktigt när du sover.

Bästa nivåklossarna

En guide till att välja de bästa nivåklossarna

När du utforskar livets öppna vägar med husbilen, är det viktigt att din tillvaro känns stabil och bekväm, oavsett var du parkerar för natten. En absolut nödvändighet för denna stabilitet är nivåklossar, en pryl vi tycker alla husbilsägare ska ha. Men hur väljer man de bästa nivåkilarna till husbilen? Låt oss ta reda på det tillsammans!

Material och hållbarhet

Den första punkten att tänka på när du väljer nivåkilar är vilket material de är gjorda av. Ofta är de gjorda i plast eller metall – båda materialen har sina för- och nackdelar. Plast är lättare och billigare, men kanske inte lika slitstarkt som metall.

Maximal belastning

En annan viktig aspekt att tänka på är den maximala belastning som klossarna klarar av. Kolla in specifikationerna för kilarna och jämför dem med vikten av din husbil. Du vill inte riskera att kilarna går sönder när du behöver dem som mest!

Användarvänlighet

Nivåklossarna ska vara lätta att använda. Om de är för komplicerade att ställa upp eller svåra att justera, kommer de inte att vara mycket till hjälp på resan. Olika märken och modeller har olika egenskaper när det gäller användarvänlighet, så det är värt att läsa recensioner och produktbeskrivningar noggrant.

Storlek

Kom ihåg att kolla storleken på kilarna och se till att de passar till din husbil. Vissa kilar kan vara för stora eller små för vissa hjul, så dubbelkolla alltid det. Att de passar just din husbil är såklart det allra viktigaste.

Pris och värde

Sist men inte minst, tänk på priset och värdet på nivåklossarna. Dyrare betyder inte alltid bättre, och ibland kan du hitta en billigare modell som uppfyller precis samma behov. Kolla runt lite först, och jämför priser innan du gör ditt köp för att säkerställa att du får bästa möjliga värde för pengarna.

Psst! Vet du inte var du ska åka i sommar? Kolla in vår husbils-GPS bäst i test lista!

Nivåklossar test

Så gjordes vårt nivåklossar test

Vi började vårt nivåklossar test med att välja ut de mest omtyckta varianterna som vi kunde hitta. Med hjälp av kunders recensioner och leverantörernas egna beskrivningar om produkterna fick vi en bättre inblick i hur de faktiskt fungerade. Utifrån informationen vi läst där satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla modeller.

Källor