GPS husbil bäst i test 2023 – hitta bästa husbils-GPS:en!

Är du också på jakt efter GPS husbil bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Nedan jämför vi olika modeller och utser den bästa husbils-gps:en. Dessutom har vi knådat ihop en kort köpguide för att underlätta ditt val.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.com

GPS husbil bäst i test

Garmin Camper 780 GPS husbil – bäst i test!

En GPS för husbilar som tillverkats av Garmin
Stor databas med campingplatser
Kan kopplas med telefonen
Uppdateringar för fartkameror

Den variant vi tycker passar in optimalt på titeln som GPS husbil bäst i test är den här tillverkad av Garmin. Ett välkänt varumärke för GPS:er som har produktutvecklat otroligt på senare år. Den här GPS:en kan till exempel kopplas ihop med telefonen eller backkameran!

Detta är en GPS med riktigt bred display utan en sådan där tjock ram runtom. Den hämtar anpassade rutter för att du ska komma fram med husbilen så bra som möjligt. Den visar till och med campingplatser längs vägen! Den visar även vägvarningar på skärmen så att du är uppmärksam innan du ens hunnit se skylten.

En riktigt bra GPS för husbilen som hjälper till att ta sig fram så optimalt som möjligt med hjälp av sin riktigt bra överblick.

Mest lätthanterliga: TomTom Camper Go

En svart GPS för husbilar tillverkad av TomTom
Kan kopplas med app i telefonen
Stor 6″ skärm
Få uppdaterad trafikinformation
Tjock ram runt displayen

Bäst premiumval: Garmin Camper 890 MT-D

En stor svart GPS för husbilar tillverkad av Garmin
Störst skärm av alla på 8″
Hittar bästa rutten baserat på ditt fordon
Trafik- och väderinformation i realtid
Dyr

Vanliga frågor

Är GPS-appar lämpliga för husbilskörning?

Medan vissa GPS-appar kan användas för husbilar, är de inte alltid lika tillförlitliga eller detaljerade som fysiska GPS:er. Appar kan dock vara ett bra komplement eller backup-alternativ.

Behöver jag en speciell GPS för min husbil?

Ja, det kan vara fördelaktigt. En GPS specifikt designad för husbilar tar hänsyn till fordonets storlek och vikt när den beräknar vägen, vilket hjälper till att undvika trånga gator, låga broar och viktbegränsningar.

Vad ska jag leta efter i en GPS för husbil?

Viktiga funktioner att leta efter inkluderar: anpassade rutter baserade på husbilens storlek och vikt, kontinuerliga kartuppdateringar, trafikinformation i realtid, tydlig skärm och handsfree-funktioner för säkerhet. Funktioner som POI-databaser och campingplats-rekommendationer kan också vara kul funktioner att ha.

Bästa GPS för husbil

Hur hittar man den bästa GPS:en för husbilen?

När du navigerar genom Sveriges vackra landskap i din husbil (eller kanske du kör utomlands?), kan en pålitlig GPS vara en ovärderlig pryl. Att välja rätt GPS kan dock vara en utmaning. I den här guiden kommer vi att gå igenom vad du bör tänka på när du köper en GPS för husbilen, så att du kan fokusera på att njuta av resan istället.

Förstå dina behov

Innan du börjar leta efter den perfekta GPS:en, är det viktigt att du först och främst förstår dina behov. Några frågor att tänka på är:

  • Hur ofta kommer du att använda GPS:en?
  • Behöver du live-trafikuppdateringar?
  • Behöver du specifika funktioner för husbilar, som rutter optimerade för större fordon?

Att ha en klar bild över dina behov kommer hjälpa dig sålla bort de modeller som inte passar dig snabbare, och på så sätt underlätta letandet.

Viktiga funktioner

Det finns också ett antal viktiga funktioner att tänka på när du jämför olika GPS:er:

  1. Skärmstorlek och upplösning: En stor, klar skärm gör det lättare att se dina rutter och undvika att du kör fel.
  2. Kartuppdateringar: En bra GPS för husbil kommer att erbjuda regelbundna kartuppdateringar för att säkerställa att du alltid har den senaste väginformationen. Du förstår nog inte själv hur många vägarbeten som sätter stopp för husbilssemestern…
  3. Trafikuppdateringar: Dessa kan hjälpa dig att undvika trafikstockningar och andra hinder på vägen. Otroligt smidigt att ta en annan väg istället för att fastna på E4:an i flera timmar.
  4. Rutter optimerade för husbilar: Vissa GPS:er har specialfunktioner för husbilar, som att undvika låga broar eller smala vägar. Vi tycker detta är den absolut viktigaste funktionen.
  5. Batteritid: Om du planerar att använda din GPS utan ström under längre perioder, är batteriets livslängd en viktig faktor att titta på.

Topprankade GPS:er för husbilar

Nu när vi har gått igenom vad du ska tänka på när du väljer en GPS för din husbil, låt oss titta på några av de topprankade GPS:erna på marknaden just nu.

  1. Garmin Camper 890: Garmin har länge varit en ledare inom GPS-teknik och denna enhet är inget undantag. Med en stor 8-tums skärm, rutter optimerade för husbilar och regelbundna kartuppdateringar, är detta ett utmärkt val för de flesta husbilsägare. Tyvärr är den lite dyr vilket var varför den hamnade så långt ner på topplistan.
  2. TomTom Go Camper: Ännu en tillförlitlig leverantör, TomTom Go Camper har trafikuppdateringar och rutter anpassade för husbilar. Dessutom är enheten kompatibel med både Android och iPhone. Även denna finns med på topplistan.

Slutsats

Att välja den bästa GPS:en för husbilar behöver inte vara en utmaning egentligen. Genom att förstå dina behov, veta vilka funktioner du ska leta efter, och jämföra topprankade modeller, kan du hitta den perfekta GPS:en som passar både behoven och plånboken. Glöm inte att hålla dina kartor uppdaterade, oavsett vilken GPS du väljer, för att säkerställa uppdaterad navigering på alla dina äventyr.

GPS husbil test

Hur gjordes vårt husbils-gps test?

Vi gjorde vårt husbils-GPS test genom att först och främst välja ut några passande modeller. Vi jämförde sedan saker som funktionalitet, prislapp och skärmstorlek för att definiera vilken av de som var bäst. Därefter rangordnade vi de övriga modellerna på topplistan – från bäst till sämst. Informationen i våra recensioner är taget från ett stort antal kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Kör du motorcykel också? Kolla in vår MC-gps bäst i test artikel!

Källor