GPS för husbil bäst i test – 3 bästa husbils-GPS:erna!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2024-05-13

En GPS för husbil planerar rutten utefter det faktum att man kör en husbil och planerar vägen på ett optimalt sätt. Istället för att fastna längs vägen för att Google Maps bad dig köra en väg med svår framkomlighet för husbilen – hjälper GPS:en dig komma fram på det effektivaste sättet. Nedan är en lista på marknadens 3 bästa husbils-GPS:er. Vi jämför deras ruttplanering, skärmstorlekar och priser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.com

GPS husbil bäst i test

  • Bäst i test: Garmin Camper 780 GPS husbil
  • Mest lätthanterliga: TomTom Camper Go
  • Bäst premiumval: Garmin Camper 890 MT-D

Bäst i test: Garmin Camper 780 GPS husbil

En GPS för husbilar som tillverkats av Garmin
Stor databas med campingplatser
Kan kopplas med telefonen
Uppdateringar för fartkameror

Den variant vi tycker passar in optimalt på titeln som GPS husbil bäst i test är den här tillverkad av Garmin. Ett välkänt varumärke för GPS:er som har produktutvecklat otroligt på senare år. Den här GPS:en kan till exempel kopplas ihop med telefonen eller backkameran!

Detta är en GPS med riktigt bred display utan en sådan där tjock ram runtom. Den hämtar anpassade rutter för att du ska komma fram med husbilen så bra som möjligt. Den visar till och med campingplatser längs vägen! Den visar även vägvarningar på skärmen så att du är uppmärksam innan du ens hunnit se skylten.

En riktigt bra GPS för husbilen som hjälper till att ta sig fram så optimalt som möjligt med hjälp av sin riktigt bra överblick.

Mest lätthanterliga: TomTom Camper Go

En svart GPS för husbilar tillverkad av TomTom
Kan kopplas med app i telefonen
Stor 6″ skärm
Få uppdaterad trafikinformation
Tjock ram runt displayen

Bäst premiumval: Garmin Camper 890 MT-D

En stor svart GPS för husbilar tillverkad av Garmin
Störst skärm av alla på 8″
Hittar bästa rutten baserat på ditt fordon
Trafik- och väderinformation i realtid
Dyr

Vanliga frågor

Är GPS-appar lämpliga för husbilskörning?

Medan vissa GPS-appar kan användas för husbilar, är de inte alltid lika tillförlitliga eller detaljerade som fysiska GPS:er. Appar kan dock vara ett bra komplement eller backup-alternativ.

Behöver jag en speciell GPS för min husbil?

Ja, det kan vara fördelaktigt. En GPS specifikt designad för husbilar tar hänsyn till fordonets storlek och vikt när den beräknar vägen, vilket hjälper till att undvika trånga gator, låga broar och viktbegränsningar.

Vad ska jag leta efter i en GPS för husbil?

Viktiga funktioner att leta efter inkluderar: anpassade rutter baserade på husbilens storlek och vikt, kontinuerliga kartuppdateringar, trafikinformation i realtid, tydlig skärm och handsfree-funktioner för säkerhet. Funktioner som POI-databaser och campingplats-rekommendationer kan också vara kul funktioner att ha.

Bästa GPS för husbil

Hur hittar man den bästa GPS:en för husbilen?

När du navigerar genom Sveriges vackra landskap i din husbil (eller kanske du kör utomlands?), kan en pålitlig GPS vara ovärderlig. Att välja rätt GPS kan dock vara en utmaning. Nedan är en lista på saker som är viktiga att tänka på när man väljer GPS för husbilen, dessa inkluderar behov, kartuppdateringar, trafikuppdateringar, skärmstorlek och optimering.

  • Behov: Ta in dina egna behov i ekvationen, vilka funktioner behöver du egentligen? Hur mycket kan du tänka dig att spendera på GPS:en?
  • Kartuppdateringar: Det är viktigt att husbils-GPS:en har frekventa kartuppdateringar. Vi alla vet hur ofta vägar byggs om, och det är otroligt irriterande när GPS:en inte håller sig uppdaterad. Vårt tips här är att köpa en modell från ett välkänt märke såsom Garmin eller TomTom – dessa kommer fortsätta uppdateras långt in i framtiden. Mindre märken kanske inte nödvändigtvis finns kvar om 5 år, och då slutar ju även kartorna att uppdateras!
  • Trafikuppdateringar: Se till att GPS:en ger information om trafikuppdateringar i realtid. Detta är väldigt viktigt eftersom den då uppdaterar rutten om det är extra mycket trafik på något ställe. Det optimerar din körupplevelse helt enkelt!
  • Skärmstorlek: En stor display på GPS:en är grymt bra och låter dig se bättre när du kör. Med en stor skärm ser man vägen längre fram och kan på så sätt bättre planera sin körning.
  • Optimering: Det är viktigt att GPS:en på egen hand optimerar rutten för just husbilar. Detta inkluderar främst alternativa vägar som bättre lämpar sig för stora fordon.
GPS husbil test

Hur gjordes vårt husbils-gps test?

Vi gjorde vårt husbils-GPS test genom att först och främst välja ut några passande modeller. Vi jämförde sedan saker som funktionalitet, prislapp och skärmstorlek för att definiera vilken av de som var bäst. Därefter rangordnade vi de övriga modellerna på topplistan – från bäst till sämst. Informationen i våra recensioner är taget från ett stort antal kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Kör du motorcykel också? Kolla in vår MC-gps bäst i test artikel!

Källor