Torkarblad bäst i test – 3 bästa torkarbladen!

Uppdaterad av: Petter Andersson, 2023-11-30

Torkarbladen är otroligt viktiga, men allra viktigast är det att de inte ger de fula strecken på rutan efteråt. Nedan har vi utsett torkarblad bäst i test, men också jämför tolika modellers pris, förmåga och funktionalitet. Vi visar de 3 bästa torkarbladen som går smidigt på vindrutan utan att lämna streck.

Den här artikeln innehålller reklam genom annonslänkar för skruvat.se

Torkarblad bäst i test

Bäst i test: Continental AquaCtrl torkarblad

Continental AquaCtrl torkarblad
Tar bort vattnet med enkelhet
Otroligt smidiga över rutan
Spoiler
Tjocka

Vi utser Continental’s “AquaCtrl” till torkarblad bäst i test. En välkänd tillverkare, som du säkert känner igen från “continental-däck”. Det är en flatbade modell med spoiler som drar riktigt smidigt mot rutorna. De passar fram (både förar- och passagerarsidan).

Vi gillar verkligen hur bra de tar bort vattnet! Det är nästan som att man använt en biltork när man dragit de ett par gånger fram och tillbaka.

Dessutom passar de nästan alla bilar, men kan tyvärr inte sättas där bak. I skrivande stund kostade de 189 kr styck, vilket placerar de i medelprisklassen. De är nog bästsäljare hos Skruvat.se av en anledning!

Bäst för framrutan: Bosch torkarblad

Bosch torkarblad
Flatblade
Passar nästan alla bilar
Bra passform
Bara för framrutan

Detta är ett par torkarblad som nästan är universella. Dock är dessa betydligt dyrare än genomsnittet, och i skrivande stund kostade de 369 kr (för 2 pack). Det stätter Bosch i framkant när det kommer till torkarblad, men vi tycker absolut de kan vara värda priset. De har riktigt bra passform, och är tillverkade av det där slitstarka gummit man är ute efter.

Bäst budgetval: Flatblade universal

Universal torkarblad
Anpassar sig efter din bilruta
Slitstarkt gummi
Sitter bra
Lite komplicerade att sätta fast

Last updated: 2024-06-22 18:37:18

Flatblade universal är precis som det låter – ett par universella torkarblad. Vi gillar verkligen det slitstarka gummit på de. Trots det fina materialet är de riktigt lågt prissatta och i skrivande stund kostade de så lite som 99 kr styck!

Lämnar inte streck på rutan efteråt och glider riktigt lätt på vindrutan. Tummen upp från oss!

Bästa torkarbladen

En guide till att hitta de bästa torkarbladen

Om du någonsin har kört i regnigt, snöigt eller dimmigt väder, vet du hur viktig roll dina torkarblad spelar för din säkerhet på vägen. Torkarblad som fungerar ordentligt ger dig klar sikt framåt och gör att du kan köra på ett säkert sätt. Ändå är det så att många av oss som inte tänker på dessa ovärderliga torkarblad tills de börjar fungera dåligt. Nedan kommer en köpguide som ger dig insikten du behöver för att välja de bästa torkarbladen till din bil.

Förstå vad du söker

Det första steget att välja rätt torkarblad är att förstå vad du faktiskt behöver. Det finns ett antal olika typer av torkarblad på marknaden, inklusive:

  • Traditionella: Dessa är den äldsta och mest vanliga typen av torkarblad. De har en stark metallram som håller ett gummiblad på plats.
  • Flatblade torkarblad: Dessa är moderna och aerodynamiska, med en enda bit gummi utan ram. Dessa är mer slitstarka och effektiva, särskilt i höga hastigheter.
  • Hybrider: Dessa är en blandning av traditionella och flatblade torkarblad, och erbjuder fördelarna med båda typerna.

Passform och storlek

Torkarblad kommer i olika storlekar, och det är viktigt att du väljer rätt storlek för din bil. Fel storlek kan leda till ineffektiv rengöring och potentiellt skada rutan. För att ta reda på vilken storlek du behöver, titta i din bilmanual för att hitta rätt storlek baserat på din modell.

Livslängd och material

Ett kvalitetstorkarblad ska hålla minst sex månader till ett år under normala förhållanden. Gummi är det vanligaste materialet, men silikon och belagda gummiblad (t.ex. med grafit eller PTFE/Teflon) finns också tillgängliga och kan erbjuda längre livslängd.

Klimat och säsong

Tänk på det klimat du bor i och hur vädret är där. För dig som bor på ställen med mycket regn (Göteborg 😉, är det viktigt att välja ett torkarblad som är starkt nog att motstå konstant användning. Å andra sidan, om du har jobbiga vintrar (Norrland 😉, kan du överväga vintertorkarblad som är utformade för att stå emot is och snö. Det kan också vara en bra idé att använda vindruteskydd för att skydda torkarbladen.

Recensioner och märken

Ta dig tid att läsa recensionerna! På så sätt får du veta hur bra torkarbladen presterar i praktiken. Populära och pålitliga märken inkluderar Bosch, Rain-X och Michelin. Dessa kan vara värda att ta en extra kik på.

Vanliga frågor

Hur länge håller torkarblad vanligtvis?

Torkarblad för bilar håller vanligtvis mellan 6 till 12 månader, beroende på användning och väderförhållanden. Regelmässig kontroll av slitaget och byten vid behov rekommenderas för optimal sikt.

Hur vet jag om mina torkarblad behöver bytas ut?

Tecken på att dina torkarblad behöver bytas ut är att de lämnar streck, suddig sikt, höga skrapljud, och att bladet inte rengör rutan effektivt. En visuell inspektion kan också avslöja slitage, sprickor eller delaminering.

Hur väljer jag rätt storlek på torkarblad?

Storleken på torkarbladen kan variera beroende på bilmodell. Titta i bilens manual, titta på etiketten på dina nuvarande blad, eller använd ett online-verktyg på tillverkarens webbplats för att hitta rätt storlek för just din bil.

Vilka faktorer påverkar torkarbladens livslängd?

Torkarbladens livslängd påverkas av flera faktorer, inklusive klimat (extrema temperaturer, UV-strålar), mängden regn eller snö de måste torka bort, hur ofta de används och materialets kvalitet. Att ta hand om bladen genom regelbunden rengöring kan också förlänga deras livslängd.

Torkarblad test

Så genomfördes vårt torkarblad test

Vi genomförde vårt torkarblad test genom att hitta de modeller som fått bäst betyg på marknaden. Dessa läste vi sedan på mer ingående om med hjälp av kundrecensioner och dess beskrivningar. Med hjälp av informationen vi hittade där skrev vi våra egna recensioner efteråt.

Sist men inte minst satte vi ihop själva torkarblad bäst i test listan genom att jämföra dess för- och nackdelar.

Källor