Torkarblad bäst i test 2023 – hitta bästa torkarbladen!

Sugen på att hitta torkarblad bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! I vår guide går vi igenom de allra bästa torkarbladen. Dessutom besvarar vi de vanligaste frågorna kring att byta torkarblad och har satt ihop lite tips om hur du ska tänka inför ditt köp.

Den här artikeln innehålller reklam genom annonslänkar för skruvat.se

Torkarblad bäst i test

1. Autostyle universal

2. Bosch torkarblad framruta

3. Flatblade torkarblad

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Autostyle universal torkarblad – bäst i test!

Ett svart torkarblad som passar alla bilar
Snap-to-fit
Otroligt smidiga över rutan
Billiga
Tjocka

Den modell som vi utsér till torkarblad bäst i test är dessa tillverkade av AutoStyle. Det är en välkänd tillverkare av bildelar som tidigare vunnit i vår bilöverdrag bäst i test lista. Även denna gång har de kommit med ett par riktigt bra torkarblad – som dessutom är universella.

De har en så kallad “snap-to-fit” funktion vilket gör att de sätts på plats automatiskt oavsett vilken bilmodell du har. Riktigt smidigt!

Bäst för framrutan: Bosch torkarblad

Två stycken svarta torkarblad för framrutan tillverkade av Bosch
Flatblade
Passar nästan alla bilar
Bra passform
Bara för framrutan

Bäst budgetval: Flatblade universal

Ett svart flatblade torkarblad med tillbehör
Anpassar sig efter din bilruta
Slitstarkt gummi
Sitter bra
Lite komplicerade att sätta fast

Vanliga frågor

Hur länge håller torkarblad vanligtvis?

Torkarblad för bilar håller vanligtvis mellan 6 till 12 månader, beroende på användning och väderförhållanden. Regelmässig kontroll av slitaget och byten vid behov rekommenderas för optimal sikt.

Hur vet jag om mina torkarblad behöver bytas ut?

Tecken på att dina torkarblad behöver bytas ut är att de lämnar streck, suddig sikt, höga skrapljud, och att bladet inte rengör rutan effektivt. En visuell inspektion kan också avslöja slitage, sprickor eller delaminering.

Hur väljer jag rätt storlek på torkarblad?

Storleken på torkarbladen kan variera beroende på bilmodell. Titta i bilens manual, titta på etiketten på dina nuvarande blad, eller använd ett online-verktyg på tillverkarens webbplats för att hitta rätt storlek för just din bil.

Vilka faktorer påverkar torkarbladens livslängd?

Torkarbladens livslängd påverkas av flera faktorer, inklusive klimat (extrema temperaturer, UV-strålar), mängden regn eller snö de måste torka bort, hur ofta de används och materialets kvalitet. Att ta hand om bladen genom regelbunden rengöring kan också förlänga deras livslängd.

Bästa torkarbladen

En guide till att hitta de bästa torkarbladen

Om du någonsin har kört i regnigt, snöigt eller dimmigt väder, vet du hur viktig roll dina torkarblad spelar för din säkerhet på vägen. Torkarblad som fungerar ordentligt ger dig klar sikt framåt och gör att du kan köra på ett säkert sätt. Ändå är det så att många av oss som inte tänker på dessa ovärderliga torkarblad tills de börjar fungera dåligt. Nedan kommer en köpguide som ger dig insikten du behöver för att välja de bästa torkarbladen till din bil.

Förstå vad du söker

Det första steget att välja rätt torkarblad är att förstå vad du faktiskt behöver. Det finns ett antal olika typer av torkarblad på marknaden, inklusive:

  • Traditionella: Dessa är den äldsta och mest vanliga typen av torkarblad. De har en stark metallram som håller ett gummiblad på plats.
  • Flatblade torkarblad: Dessa är moderna och aerodynamiska, med en enda bit gummi utan ram. Dessa är mer slitstarka och effektiva, särskilt i höga hastigheter.
  • Hybrider: Dessa är en blandning av traditionella och flatblade torkarblad, och erbjuder fördelarna med båda typerna.

Passform och storlek

Torkarblad kommer i olika storlekar, och det är viktigt att du väljer rätt storlek för din bil. Fel storlek kan leda till ineffektiv rengöring och potentiellt skada rutan. För att ta reda på vilken storlek du behöver, titta i din bilmanual för att hitta rätt storlek baserat på din modell.

Livslängd och material

Ett kvalitetstorkarblad ska hålla minst sex månader till ett år under normala förhållanden. Gummi är det vanligaste materialet, men silikon och belagda gummiblad (t.ex. med grafit eller PTFE/Teflon) finns också tillgängliga och kan erbjuda längre livslängd.

Klimat och säsong

Tänk på det klimat du bor i och hur vädret är där. För dig som bor på ställen med mycket regn (Göteborg 😉, är det viktigt att välja ett torkarblad som är starkt nog att motstå konstant användning. Å andra sidan, om du har jobbiga vintrar (Norrland 😉, kan du överväga vintertorkarblad som är utformade för att stå emot is och snö. Det kan också vara en bra idé att använda vindruteskydd för att skydda torkarbladen.

Pris

Priset på torkarbladen varierar mycket beroende på märke och kvalitet. Det kan vara frestande att välja det billigaste alternativet, men kom ihåg att du ofta får vad du betalar för.

Recensioner och märken

Ta dig tid att läsa recensionerna! På så sätt får du veta hur bra torkarbladen presterar i praktiken. Populära och pålitliga märken inkluderar Bosch, Rain-X och Michelin. Dessa kan vara värda att ta en extra kik på.

Torkarblad test

Så genomfördes vårt torkarblad test

Vi genomförde vårt torkarblad test genom att hitta de modeller som fått bäst betyg på marknaden. Dessa läste vi sedan på mer ingående om med hjälp av kundrecensioner och dess beskrivningar. Med hjälp av informationen vi hittade där skrev vi våra egna recensioner efteråt.

Sist men inte minst satte vi ihop själva torkarblad bäst i test listan genom att jämföra dess för- och nackdelar.

Källor